12 нелегални имигранти задържани на границата ни за денонощието

Продължава да се търси сграден фонд за настаняване
17 дек 2013 12:46, Анисия Иванова
5
12 нелегални имигранти задържани на границата ни за денонощието
Архив: Булфото

12 имигранти са задържани на българо-турската ни граница ни през денонощието, съобщава МВР.

Основен проблем в работата на РДГП – Елхово е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове на Държавна агенция по бежанците.

Командированите служители с цел усилване охраната на държавната граница, продължават да подпомагат охраната, да съпровождат задържани лица, да обработват документите и полицейската регистрация.

Продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване.

Екипи от медицински специалисти извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци. Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Европейската служба за подкрепа в областта на убежището предоставя експертна и организационна помощ на България по процедурите и управлението на местата за прием на търсещите закрила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: МВРбежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Ценител преди 10 години
Да не се съобразяваме с искането на ЕС да приемаме неограничено кандидат-бежанци, казваме, че не можем повече, и слез няколко месеци връщаме всички. Та повечето са млади момчета и мъже-те ли са най-уплашените от условията, които те, техните родители са си създали? За всички тях ние сме "неверници" и поради тази причина нямаме право на живот (справка-техния пророк)
1
1
 
7
 
! Отговори
баба кика преди 10 години
какви ги драскате пак за магтустите ,защо не ги връщат ами ги прибират , ех само *** и предатели в тая държава , а ние си стойм до печкити и пишем врели никипели ,жалко