Привикаха на разпит Деси от снимката с полицая

Трябвало да обясни защо ходи на протести след сигнал на ДАЗД
Обновена: 18 дек 2013 20:58 | 18 дек 2013 20:58, Камелия Цветанова
300
Привикаха на разпит Деси от снимката с полицая
След като тази снимка обиколи социалните мрежи, от ДАЗД попадоха сигнал. Снимка: Facebook

Десислава Николова, известна като момичето от снимката, прегърнало полицай по време на протестите пред парламента, беше извикана на разпит в полицията, съобщи бТВ.

Преди седмица бащата на 15-годишната ученичка беше привикан на разговор в полицията, днес и самата тя даде обяснения. Момичето се яви в СДВР след сигнал от Държавната агенцията за закрила на детето, в който се твърди, че тя участвала в протести без придружител, а също и че употребявала алкохол.

Деси пристигна в полицията, придружена от баща си и адвокат. Срещата продължи 40 минути.

„Искаха да разберат защо ходя на протести, как се държа и дали всичко, изписано в медиите е вярно. Казах им, че всичко е наред, ходя с родителите си на протест и си изразявам мнението", разказа момичето.

Ученичката призна, че дни след като снимката й с полицая обиколи интернет, за нея са изписани множество неверни неща. За самата фотография обаче не станало дума в разговора.

„Не мога да преценя дали е натиск. Нямам 18 години и не съм достатъчно зряла да правя такива оценки. Оставка!", заяви Деси.

Бащата на момичето пък е бил посъветван да съблюдава поведението на дъщеря си. „Всеки има право да си изразява мнението, дори и непълнолетните", категоричен е бащата - Филип Николов.

Към него също е имало препоръки от полицията - да съблюдава нейното поведение, да не взема наркотици, цигари, да ходи на училище. „Мисля, че съм нормален родител и няма нужда да ми казват", коментира той.

Според защитника на семейството проверката ще приключи в следващите дни и няма да има нужда от повече срещи в полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
16
 
16
 
! Отговори
до аноним 243 преди 10 години
"За едното зрялост и не стига, ама за второто и е в излишък."Анонимнико изкарай си главата от гъ*за на СерГея и Бея , не ти трябва да си пълнолетен за да осъзнаеш че новата тройна коалиция е пагубна за държавата!!!
241
20
 
21
 
! Отговори
до neni4a преди 10 години
Къде спахте ,като предишните управляващи се подиграваха с народа,по същия начин,а?С кого са се подигравали бе пръдльо? Да са се крили като *** по задните входове и да са командировали цялото МВР да ги пази? Да са обещавали по 1000лв заплати? Да са пълнили форумите с *** като тебе? Да са събирали башибозука с автобуси на антимитинги в София? Флашки, компромати, оплюване - това чий патент е?Аре отивай да си четеш указанията.
240
17
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Анонимен 254,Уважаеми протестиращи БУДА-ли,ЗЗД - Закрила срещу насилиеЧл. 11. (1) Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено развитие.(2) на закрила срещу нарушаващите неговото достойнство методи на възпитание, физическо, психическо или друго насилие.(3) на закрила срещу, разпространяване на порнографски материали и получаване на НЕПРАВОМЕРНИ МАТЕРИАЛНИ ДОХОДИ, както и срещу сексуално насилие.(4) на закрила срещу въвличане в политически дейности..
239
17
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До qwerСтуденти красавци и хубавици Буда-ли,КАТО ВИ ГЛЕДАМ ВИЖДАМ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО...:- Румен Николов - Пашата, зад него- Цветан Цветанов, зад него- Бойко Борисов, зад него- Ядосаната от намалените цени на тока - Цветелина Бориславова (щерка на генерал от ДС)...- Зад Цветелина Бориславова - съзвездие от ГЕНЕРАЛИ ОТ ДС, КОИТО ПРИВАТИЗИРАХА БЪЛГАРИЯ...!!!Хора - ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И ВИЖТЕ ИСТИНАТА...: - ПРОТЕСТА Е ПЛАТЕН ОТ ДС наричана днес ОЛИГАРХИЯ...!!!.
238
8
 
19
 
! Отговори
qwer преди 10 години
С идването на власт на комундурите, дойде и Путиновата полиция, демек свободното дишане на хората е задушено от Народната милиция. Българинът отново е с хамут на врата, нахлузен и с помоща на такива пещерни *** като този русенски *** Румен221. Никога няма да дойде времето когато в България ще се спре раждането на *** като него, защото генът на истинският българин е унищожен. Жалко е че съществуват тези *** точно в държавата ни,затова бъдещето на българинът минава само през война
237
12
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Интересно... "Празнодумните" Талибани в СУ искаха: - "Морал и Оставка", а единствения критерий за морал е това: - КАК СЕ ХАРЧАТ НАРОДНИТЕ ПАРИ!!!- От Парламентарна комисия се разбра, че Боко е харчил милиони, от парите на гладните, голите и болните българи, за... "леки жени с тежки пороци"... - А ТОВА Е КРАЙНО АМОРАЛНО...!!!Що така бе..., Талибаните... ЗА БИСТРИШКИТЕ ТИГРИТЕ ВСИЧКО РАЗБРАХМЕ..., А ЗА СИЛИКОНОВИТЕ ТИГРИЦИ - НИЩО... - НЕ Е ХУБАВО ТАКА...!(... или са толкова грозни, че не е за разправяне... или... малолетни..., или са... *** защо никой нищо не казва...).
236
11
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Българска Морална революция. Тръст за гражданско общество за Централна и Източна Европа (ЦРУ), плати на демагозите:- Училище за политика, ръководено от С. Безуханова - 300 000 $- Асен Генов - Фондация "14 януари" - 120 000 $- Фондация "Риск Монитор" с близкия до Меглена Кунева адвокат Йонко Грозев - 350 000 $- Институтът за развитие на публичната среда на А. Цонева - 200 000 $- Центърът за либерални стратегии на И. Кръстев - 137 000 $- Българският "Прозрачност без граници" с Огнян Минчев - над 200 000 $И за по 30 сребърника Талибите са разбесняха.
235
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименхей червен *** ! Това е истинското ти име ! нагъл надничар който единствено е научил в живота си опорните точки на безродниците-комунисти !
234
14
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До РусеНаказателен Кодекс КОЙТО НЕ ВАЖИ ЗА БУДА-лите:Чл. 20. (1) Съучастници в извършването на умишлено престъпление са извършителите, подбудителите и помагачите.(2) Извършител е този, който участвува в самото изпълнение на престъплението.(3) Подбудител е този, който умишлено е склонил другиго да извърши престъплението.(4) Помагач е този, който умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, обещание да се даде помощ след деянието, отстраняване на спънки, набавяне на средства или по друг начин. .
233
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво Деси нашата страна се нуждае от такива млади БЪЛГАРИ ! НЕ обръщай внимание на *** като комунистите !За тях на света са най-важни властта и парите !
232
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а за какво точно реве тая? Че не я бият ли? Че е загубила тате в тълпата? Че е пубер с избили чивии? Че е пиянско разплакване? Че е друсана? Смешно е...
231
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази малка лигаветина да ходи и да си учи уроците, а не да изпълнява нарежданията на баща си и да се вее по митингите. Такива родители трябва да се срамуват и да се скрият някъде.
230
10
 
21
 
! Отговори
Русе преди 10 години
Деси е модерната Жана Д' Арк!!! Шапки долу за такива смели момичета, които не се оставят комуно-турските изедници да унищожат Майка България!ОСТАВКА!!!
229
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямам 18 години и не съм достатъчно зряла да правя такива оценки. Оставка!", заяви Деси.За едното зрялост и не стига, ама за второто и е в излишък.Пикла.
228
4
 
24
 
! Отговори
Мая преди 10 години
Оффф, майки пребиват жестоко децата си, бащи изнасилват дъщерите си... И никой не им търси сметка, а изведнъж от ДАЗД се загрижили дали Деси се държи "пристойно" и чак съвети на баща й тръгнаха да дават... Аман!
227
5
 
19
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Странни хора са това младите, не ни харесват управлението, ама моля Ви , харесвайте го , НАЛИ ВИЕ ЩЕ ПЛАЩАТЕ КРЕДИТИТЕ КОИТО ВЗЕМАМЕ И СИ ДЕЛИМ СЕГА, стегнете се малко, ми и СерГей и Моника трябва да поживеят, няма да пипат готовите милиони от татко(Д.Ст.21 млн.$, 1990г.)Ами родителите Ви още не са изплатили старите ни борчове, а Вие вече роптаете срещу новите, и то още от 15-годишни, ами почакайте да станете като дядо си и тогава се обаждайт, ако не сте опънали петълите, до тогава!
226
4
 
8
 
! Отговори
ГНИДИ преди 10 години
ДИДИ,ние сме жертви на твоето мнение,но оставаме без закрила.Моля те.Затвори си плювалника.
225
16
 
10
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Уважаеми родители, ако не искате децата ви да бъдат премазани от видиотената тълпа, влезте в задълженията си! А не после да обвинявате за всичко полицията! Защото е очевидно, че на тези сборищи, и то във време, когато децата трябва да спят, се събират САМО наркомани, пияници и бивши престъпници, на които е платено да чупят и бият!
224
27
 
12
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Това момиче е жертва на унищожителна за психиката манипулация! На такива родители трябва да им отнемат родителските права! Да не говорим за елементарна защита над собствените им деца! Как можеш да пуснеш детето си в това меле от пияни и надрусани!
223
5
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До neni4aКое е популизъм?Не сме спали и при ГЕРБ.Като сме показали двете страни,а децата са избрали тази която вие не харесвате?Всеки има право на мнение.Предишните също не съм подкрепяла,видяла съм нещата от вътре още през 1990 година и съм изградила свое мнение.Не го налагам на никого.Оборете ме обаче че живеем по-добре последната година,че доходите ни са европейски,че без връзки и плащане под масата става нещо в страната ни,един политик,който да мисли за хората,а не за пари и за себе си.