Рекорд - седем бебета за 24 часа в Перник

От началото на годината досега са родени 594 деца
20 дек 2013 16:33,
6
Рекорд - седем бебета за 24 часа в Перник
Снимка: архив Булфото

Седем бебета са се родили през последното денонощие в Перник, съобщи д-р Мария Маринова - началник на отделение  "Неонатология" в Многопрофилната болница за активно лечение "Рахила Ангелова", предаде БТА.

Това е своеобразен рекорд, който не е наблюдаван през последните години. Обикновено до 2-3 новородени в денонощие проплакват в пернишката болница. В момента в неонатологичното отделение има 16 новородени, сред  тях няма проблемни бебета.

От началото на годината досега са родени 594 деца, от тях 44 са недоносени. Няма нито един смъртен случай. Перничанки все по-често избират да раждат в местната болница, защото квалификацията на персонала и нивото на обслужване не отстъпва на столичните здравни заведения, увери д-р Маринова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Перникбебета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да не мислите, че демографския проблем се е решил, просто през септември и декември се раждат най-много бебета.
5
0
 
1
 
! Отговори
dobra преди 10 години
Да са живи и здрави бебенцата! Едното от тях е момченцето на моя близка роднина! Дай, Боже, още такива рекорди! Доктор Маринова е изключителен професионалист и много свестен човек! Пожелавам и здраве и късмет!
4
0
 
0
 
! Отговори
Олеле преди 10 години
Опазил ме Господ да ми се налага да съм отново в ръцете на "професионалистите" в АГ отделението на Перник...Единствено от тях май става само завеждащия отделението - другите са :X
3
0
 
6
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Стига с този расизъм, защо криете какви са, на снимката са *** - срам ли ви е или чувствате нещо нередно?
2
0
 
13
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Да са живи и здрави! Тази година по 2-3, догодина по 1-2 и след няколко години няма да се раждат българчета. Турците на са упяли да ни ликвидарат за 500 години, но бъгарските политици ще го старят за десетилетия.
1
0
 
8
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Браво на Айшето. Удари джакпот тоя път.