Екшън пред НС – Петното и приятели с белезници

Задържането им е заради хулиганство, съобщиха от прокуратурата
Обновена: 15 яну 2014 19:10 | 15 яну 2014 12:53,
129

Снимка: Булфото

Маскирани тежко въоръжени полицаи от спецчастите арестуваха при зрелищна акция пред парламента Бисер Миланов–Петното и приятелите му от движение "Свобода".

Екшънът се разигра по обед на стълбите на паметника на "Цар Освободител". Арестуваните са отведени в Първо РПУ.

Арестът на Петното и компания е по искане на главния прокурор Сотир Цацаров заради отправени заплахи към журналисти от bTV. Софийската районна прокуратура (СРП) е сезирана заради извършени хулигански действия от страна на Петното.

От държавното обвинение съобщиха, че е разпоредена проверка на делата срещу Бисер Миланов - две досъдебни производства за подбуждане към расова омраза и расова дискриминация, и за закана за убийство.

Прокуратурата е изискала за проверка и жалбите на собственичката на имота, живееща в чужбина, чието жилище обитава понастящем Бисер Миланов, и за който bTV разказа снощи в свой репортаж..

От него стана видно, че Бисер Миланов и още около 15 души живеят в къща край столицата под наем. От месеци обаче той и приятелите му отказват да плащат и отказват да го напуснат.

Собственичката на имота Анжелика Шварц разказа, че през лятото на миналата година сключила договор за наем с Йордан Бонев, без да знае, че той е председател на движението на Миланов - "Свобода".

Контактите със собствениците поел Миланов, но след два платени наема заявил, че има финансови трудности.

"В един момент му казах, че имам нужда от тези пари и ще го дам под наем на други. Той ми каза, че ще съжалява", разказа женатаи допълни, че впоследствие нещата загрубели. Анжелика твърди, че заради заплахи от Петното по адрес на семейството й, през последните месеци те живеят в чужбина.

Изпратеният на мястото снощи екип на bTV посрещна лице в лице агресията на Петното, който размаха цигара пред лицето на репортерката и я хвърли към нея.

"Mахни го този микрофон" и "Aбе, ти ли ще ми кажеш къде да ходя" бяха виковете му по адрес на журналистите.

Впоследствие Миланов се обади и в полицията: "Имаме проблем с някакви журналисти. Нахълтали са в един имот и снимат", каза им той.

Един след друг, два полицейски екипа се отзоваваха на сигнала му и отведоха екипа на bTV в полицията. Там за разпит бяха отведени Петното и приятелите му, които впоследствие бяха освободени, до днес на обед, когато бяха арестувани.

Към момента Бисер Миланов е задържан за 24 часа. Прокуратурата обаче извършва анализ на всички материали и дела, като се преценява привличането на Миланов като обвиняем и задържането му до 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
24
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Щом погнаха Петното, значи ми се вижда, че Бюрекоглу е в лагера на Първаноглу.
62
0
 
15
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До НекъвХорорНекъвХел шефовете на тези *** са к*рви - правят "спонтанни" и "всенародни" "протести" на всякакви теми - за/против правителство, екология, когато трябва да има масовка пред камерите, когато трябва някои чужд протест да се оцапа с кръв - пращат една такава *** с бригадата му и работата е готова. Плащаш кинтите и те са там.
61
0
 
17
 
! Отговори
Веско преди 10 години
И като се замисля,тази показност е да го сплашат и да почне да пее,до дни съм сигурен че ще има доста пикантни разкрития около организацията му,и чушката бюрек
60
2
 
18
 
! Отговори
martony преди 10 години
45-годишният Миланов е от Русе и има 7 присъди, част от тях ефективни. Първата е получил още на 18 години след кражба. Присъдата е условна, но скоро е последвана от ефективна през 1987 г., когато е осъден за кражба на автомобил на 6 месеца лишаване от свобода. Бягство от затвора му носи трета присъда и на 20 години той вече е с три присъди. Тогава Миланов е осъден на 4 години и три месеца зад решетките.Едва излязъл от затвора през 2004 г., отново е осъден за оказана съпротива на полицай...
59
0
 
35
 
! Отговори
Петното е леке, но преди 10 години
Баретите трябваше да влязат в НС, там има 240 доказани престъпници !
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tolkova prodajni nacionalistcheta , qvno nikade po sveta nema !
57
2
 
34
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
На Бюреков му е доста гадно, че го снимнаха с Петното и сега се опитва всячески да избяга от него, ама ей на
56
1
 
35
 
! Отговори
bobo преди 10 години
АУУУУ,солташака на *** Бареков,ми сега кво ще први *** без него!!!! Ауууууу!!! Лошо,много лошо!!! ето това са новите лица на БГ политиката!!! Българино,***,пак ще гласуваш за тези ***!!!???
55
2
 
28
 
! Отговори
Веско преди 10 години
Голямо браво!Обаче не вярвам да е само заради хулиганство с тези големи и въоръжени барети.Тоя от много време ме дразнеше ,надявам се да го респектират доволно и в болницата да каже,че е паднал по стълбите.Браво гн. Цацаров
54
2
 
32
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 10 години
В репораж по една от тв , даваха очевидец , който каза , че докато баретите закопчавали Петното , той викал на другите да се обадели на Бареков , а *** излиза с декларация , че Петното бил човек на Борисов .Наглостта на *** няма край , всички помним , как петното и хората му излизаха с плакати против Плевнелиев и Борисов пред президенството и се срещаха с Орешарски от името на протестиращите .А другата пародия , че Мая Манолова изгодина лицето на контрапротестите , самите те го казаха
53
1
 
21
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Тези крими *** почнаха още повремето на протестите срещу Бойко. Но продължават и сега - значи шефа им е трето лице, най-вероятно тези, които стоят зад Бюрекоглу. Приличат си по истериката. Платено им е да протестират и реват срещу всичко възможно - бяха даже при изборите за Патриарх, бяха със скъпи коли пред джамията Баня Башъ и с мегафон ревяха за физическа саморазправа срещу бежанци. Сега размахват нацистки орел на фона на трибагреника. Целта на шефовете им е да ловят риба в мътни води май
52
1
 
23
 
! Отговори
Agent47 преди 10 години
Кога ли ще видим станишката и компания на снимка като тази.
51
10
 
2
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Другари от ГЕРП, БСП и ДПС, обединявайте се, снушете сили, воля и енергия срещу вечния враг на нашата идея - Сидеров !!! Ние държим здраво в ръцете си цялата държавна структура, всички инструмени за влияни и апарати за въздействие служат на нас, вечните господари на Българските гои! Само този последен откат да падне и цялото богатство на България ще бъде наше, ние така ще заблудим обществеността, че та отново да повярват, че ние сме опозиция, като всъщност се движим напред към високия Цион !!
50
2
 
7
 
! Отговори
momakatnet преди 10 години
Най-накрая да го приберат, ама публично да видят всички как се справяме с престъпността. На Бойко малсалите. А за Златко Желев автор на статията няма да е лошо да си преглеждате два пъти поне какво сте писали - "Той ми каза, че ще съжалява", дали? - я пак гледайте репортажа. И ако ул.Луй Айер 160 е къща край столицата, тогава тия в Симеоново живеят до Самоков!
49
1
 
18
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
До Смешни арестиИ аз това си мислех.Този можеха да си го приберът от къщата му без излишни показни акции по жълтите павета.Сега заблудените се радват и пляскат с ръце .За това говедата в парламента ни мислят ,за ***....сега и Волен като излене да ни обяснява как всички го нападат а той горкия...света вода ненапита.
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Твърде зрелищно, твърде нагласено. Мисля, че ще следва продължение. Петното и аверчетата му, че са пълни *** - спор няма, но има нещо твърде нагласено в цялата постановка. Какви са тия спец полицаи, ако го арестувах само за хулиганска проява? Ще видим, но нещо много ми мирише. Пък и все пак Петното е човек на Бареков, който ще бъде следващият Сидеров.
47
1
 
15
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Кво евала на полицаите пак циркове разиграват! Този Бисер Миланов ми се струва е платен от Бареков-значи от ДПС-то ,защото с тоя джип и къщата,която неговите "спонсори" са наели ( не плащат наем,а заплашват) и са му платили за контрапротестите,а може и от Атака да са ще се разбере рано или късно де! Не подкрепя ли контрапротестите и не стои ли редом до Нина Гергова,а кой има интерес от тези контрапротести и провкатори? ми кой друг освен тройната коалиция! И полицията и Йовчев са наясно
46
4
 
14
 
! Отговори
До Че Гевара преди 10 години
Аз бих казал "слаб 2" за Цацаров ! Да изкараш качулки за тези шматки си е просто отчаяние и безсилие изригнало в избиване на комплекси. Чудя се какво имат за биене тези?
45
1
 
17
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
До Че ГевараАйде,айде....утре ще го пуснат и ще кажат ,че няма за какво да го обвинят.Този театър сме го гледали.И сценария и режисурата са скапани.
44
0
 
0
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
youtube/watch?v=SAvyC5TeFgs

Спонсорирани публикации