Убитите в Киев - с боеприпаси, с които милицията не разполагала

Украйна на прага на гражданска война
Обновена: 23 яну 2014 22:56 | 23 яну 2014 19:23, Петя Славова
84
Убитите в Киев - с боеприпаси, с които милицията не разполагала
Снимка: БТА

Причина за смъртта на двамата мъже, починали по време на сблъсъците на улица "Грушевски" в Киев вчера, са огнестрелни рани, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на украинското министерство на вътрешните работи.

"Боеприпасите, които са причинили тези телесни повреди, не са на въоръжение в милицията", се казва в изявлението на заместник-началника на главното следствено управление на министерството на вътрешните работи Виталий Сакала.

Следствието разследва версията, че става дума за убийство, извършено с цел предизвикване на ескалация на
конфликта и оправдаване на носенето на оръжие от страна на демонстрантите.

В същото време още един демонстрант е получил огнестрелна рана в центъра на Киев, в момента той е в критическо състояние в киевска болница,

Междувременно стана ясно, че извънредно заседание на украинския парламент, предложено днес от президента Виктор Янукович, ще се състои на 28 януари, вторник, съобщи ИТАР-ТАСС.

Президентът заяви, че парламентът трябва да обсъди въпроси, свързани със сложната политическа обстановка в страната. "Масовите безредици, до които се стигна в последно време, бяха съпроводени от насилие, кръвопролитие, палежи", каза Янукович и добави, че ситуацията налага незабавно "урегулиране".

Лидерите на опозицията - Виталий Кличко, Олег Тягнибок и Арсений Яценюк, пристигнаха в късния следобед в сградата на президентството, където се очаква да се състоят преговори между Янукович и опозицията за намиране на изход от кризата, съобщи Интерфакс-Украйна.

Най-важното е да спре терорът, преследването на хора, пише БТА. Важна тема е и оставката на правителството, каза преди срещата Кличко, обобщавайки основните искания на протестиращите.

В същото време премиерът на Украйна Микола Азаров обяви, че е готов да подаде оставка, ако за това гласува парламентът, предаде ИТАР-ТАСС."Въпросът за оставката на правителството е от компетентността на парламента. Ако парламентът събере достатъчно количество гласове, то правителството ще подаде оставка", 
посочи той пред журналисти на икономическия форум в Давос.

Премиерът не изключи възможността за внасяне на изменения в приетите на 16 януари закони относно протестите, които породиха новата вълна от недоволство в Украйна. Азаров добави, че за подобно изменение трябва да има конструктивно сътрудничество с опозицията. Към тази работа могат да бъдат привлечени и специалисти от Съвета на Европа и от Венецианската комисия, допълни Азаров.

Според Азаров е необходимо опозицията да сътрудничи и по въпроса за европейската интеграция, за която настоява, както и по въпроса за гарантиране на провеждането на демократични избори. В хода на конструктивното сътрудничество опозицията трябва да посочи и какво намира за недемократично в законите за протестите от 16 януари. Премиерът описа тези закони като внасящи елементарен ред в условията на масов безпорядък.

Азаров повтори и уверенията на украинския президент Янукович пред председателя на ЕК, че в Украйна няма нужда от въвеждане на извънредно положение засега. "Не виждаме необходимостта от твърди и крайни мерки за момента. Но не тласкайте правителството в задънена улица", предупреди той, цитира от Ройтерс.

"Хората не трябва да си мислят, че правителството няма ресурси на разположение, за да сложи край на това. Наше конституционно право и задължени е да възстановим реда в страната", каза Азаров.
Премиерът изтъкна необходимостта от провеждане на подробно разследване на убийствата по време на протестите в Киев, предаде ИТАР-ТАСС.

Заради ескалация на напрежението в Украйна, от МВнР съветват пътуващите български граждани предварително да се осведомят за обстановката в градовете на пребиваване.

Освен това да се въздържат от посещения в централните части на Киев - районите около площадите "Независимост" и "Европейская", прилежащите улици и в никакъв случай да не влизат в сградата на Киевската държавна градска администрация на ул. "Хрещатик" и Дома на профсъюзите.

От МВнР предупреждават пътуващите до Украйна още да избягват големи струпвания на хора, митинги и шествия. Всички останали препоръки на МВнР във връзка със ситуацията в Украйна остават в сила, се посочва в съобщение от пресслужбата на ведомството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама разбира се че не са...
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИСТИНАТАИ каква ти е тезата? Че комунистите са били евреи, а днешна русия не са комунисти щото не са евреи. Писна ми от ***. Сорос морос ,евреи, гущери, извънземни,тъпотия, страх
60
0
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
ПРЕЗ 1920 Г. КАПИТАН МОНГОМЪРИ ШУЙЛЕР ОТ ВОЕННОТО РАЗУЗНАВАНЕ НА САЩ ИЗПРАЩА ДОКЛАДИ ОТ БОЛШЕВИШКА РУСИЯ .ТЕ СА РАЗСЕКРЕТЕНИ ЕДВА ПРЕЗ 1958Г. И В ТЯХ ПИШЕ СЛЕДНОТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ;,,СИГУРНО Е НЕБЛАГОРАЗУМНО ДА СЕ ГОВОРИ ШУМНО ЗА ТОВА,НО БОЛШЕВИШКОТО ДВИЖЕНИЕ И ПОСЛЕДВАЛАТА РЕВОЛЮЦИЯ ОТ САМОТО НАЧАЛО СЕ НАПРАВЛЯВА И КОНТРОЛИРА ОТ РУСКИ,И ПОЛСКИ ЕВРЕИ ОТ НАЙ ОТБЛЪСКВАЩ ТИП"" *** (АНТИ)КОМУНИСТЧЕТА ,А СЕГА ПАК КВИЧЕТЕ СРЕЩУ (КОМУНИСТИЧЕСКА) РУСИЯ
59
0
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
СТИГА С ТАЯ *** ПРОПАГАНДА,ДА СВЪРЗВАТ РУСИЯ С КОМУНИЗМА., ПО ВРЕМЕТО НА ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ РОБЪРТ УИЛТЪН 17 Г.КОРЕСПОНДЕНТ НА ТАЙМС В РУСИЯ ПИШЕ -ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА РУСКИЯ БОЛШЕВИЗЪМ НОСИ ПЕЧАТА НА ЧУЖДА НАМЕСА.УБИЙСТВОТО НА ЦАРЯ Е ПЛАНИРАНО И ИЗВЪРШЕНО ОТ ЕВРЕИНА СВЕРДЛОВ И ИЗВЪРШЕНО ОТ ЕВРЕИТЕ ГОЛОЩЕКИН,СИРОМОЛОТОВ,ВОЙКОВ И ЮДОВСКИ И ТОЗИ АКТ НЕ Е ОТ РУСКИЯ НАРОД ,А ОТ НЕГОВИТЕ ВРАЖЕСКИ ОКУПАТОРИ ЕВРЕИ ФИНАНСИРАНИ ОТ БАНКЕРИТЕ НА УОЛСТРИЙТ.
58
0
 
5
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 10 години
До АнонименЩе ти кажа, че говориш безумия..една балистична експертиза ще докаже с какви боеприпаси и оръжие е стреляно...като говорите сами не си вярвате вече...ти би ли използвал снайперисти за потушаване на граждански бунт???Осъзнайте се малко какво говорите бе...сякаш всички освен вас са с IQ 30...най-малкото това би предизвикало още по-хард вълна на протести...а кой има полза...обърнете малко логиката, освен, ако не сте просто ***, които пропагандират Прозападни идеи с цената на всичко
57
0
 
9
 
! Отговори
Димитър Георгиев-Бик преди 10 години
Този подход със стрелба по протестиращите от самите тях беше използван и при опита за свалянето на Чавес във Венецуела (постоянно се използва в Сирия)...мозък наливен не се продава, това са фактите...
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
К,во стана бе разани по моисеевия закон седераски *** *** ,нали до вчера осрахте маса ти сайове и форуми с соросоидната ви пропаганда ,че милицията(била) стреляла ,Още от самото начало се знаеше ,че това е провокация на опозицията да повиши напрежението в Украйна ,ама там за разлика от нас има все още държава и службите им за разлика от нашите са непокътнати и работят перфектно и до няколко дни извършителите ще бъдат заловени.
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На времето великия индустриалец Хенри Форд е прозрял истината и затова написва книгата ,,Интернационалните евреи"" Още в предговора Хенри Форд пише ,,Ако се намери някой ,който да прати в затвора ,или лудницата където им е мястото 50-сет от най влиятелните евреи,то на мига по света ще престанат военните конфликти и ще настъпи по целия свят дългогодишен мир,справедливост,разбирателство между народите и благоденствие за хората""
54
1
 
8
 
! Отговори
САЩ ТЕРОРИСТ N 1 преди 10 години
"Закoнни убийци", за кoито разказа американския репoртер Сеймур Хърш, кoйто пише за убийците на служба в ЦРУ". След 11 септ 2011 г в структурата на Управлението е билo създаденo Oбединенo кoмандване на спецoперациите (JSOC). Това oсoбено пoдразделение на спецслужбите е било пoдчинено пряко на вице-президента Чейни. Става дума всъщност за закoненнo пoдразделение от убийци. По време на Буш те са пътували в чужбина, убивали и се връщали. Филмът "Dirty wars" е нoминиран за Oскар
53
10
 
3
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Боеприпасите не са на въоражение, ама си ги имате за всеки случай!!!!!
52
1
 
11
 
! Отговори
СМЪРТ ЗА ЦИОН! преди 10 години
СЛАВА НА ВЕЛИКИЯ УКРАЙНСКИ ВЛАДЕТЕЛ БОГДАН ХМЕЛИТЕСКИ ГОНИЛ МРЪСНИТЕ КРАДЛИВИ И ПОДЛИ *** КАТО ПЛЪХОВЕ.....,ЕВРЮХИТЕ И ДО ДНЕС КАТО МУ ЧУЯТ ИМЕТО И СЕ НАКЕНЗВАТ ОТ ШУБЕ
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на окупирай Wallstreet в САЩ евреите заключиха няколко хиляди мирни демонстранти, част от които са държани със седмици. В Киев палят полицаи и има сто задържани, които ще бъдат освободени до 3 дни, за какво КГБ и полицейщина ми говорите? Украйна не е 10 хил *ла и *** спонсорирани от организации, които спонсорират родните гей правозащитници БХК. *растията е налице, какви евро ценности вижте в Норвегия как отнемат деца и ги дават невръстни на *фи да ги насилват. 20% от децата!!!!!
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАД СТАВАЩОТО В УКРАЙНА СТОИ ЦИОН ,КАКТО И У НАС ТАМ СЕ СПОТАЙВАТ ДОСТА ЦИОНИСТКИ ВЛЕЧУГИ СКРИТИ ЗАД БЪЛГАРСКИ И УКРАЙНСКИ ИМЕНА,НО ТОВА НЕ ИМ ПРЕЧИ ДА СЕ ОПИТВАТ ДА РАЗБИЯ И УНИЩОЖАТ ОМРАЗНИТЕ НА ВСИЧКИ *** ПРАВОСЛАВНИ БЕЛИ НАРОДИ,ОТ ОПИТ ЗНАЕМ КАКВО СЕ СЛУЧИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД ТАКА НАРЕЧЕНИЯ (ДЕМОКРАТИЧЕН) ПРЕХОД ,ВРЕМЕ В КОЕТО ЦИОН СЕ РАЗВИХРИ С ПЪЛНА СИЛА НА НАША ТЕРИТОРИЯ ,ИСТИНАТА Е,ЧЕ И 2-*** ЕВРЕИ ДА ИМА В ЕДНА СТРАНА ,ТЕ ОТРАВЯТ ЦЯЛАТА АТМОСФЕРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА В КОЯТО ПРЕБИВАВАТ
49
4
 
13
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
СТОЛИЦИТЕ НА СВЕТОВНИЯ КОМУНИЗЪМ И ЦИОНИЗЪМ СА ВАШИНГТОН И ЛОНДОН.ОТТАМ ИДВАТ ВЪЛНИТЕ НА НОВАТА СВЕТОВНА ЮДЕИСКА ДИКТАТУРА, КОЯТО СЕ НАЛАГА БАВНО И СИГУРНО ДЕН СЛЕД ДЕН, С ДВЕ ОСНОВНИ ЦЕЛИ- УНИЩОЖАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ И ПРЕВРЪЩАНЕТО НА 99% ОТ РАБОТЕЩИТЕ ХОРА В РОБИ НА АЛЧНИТЕ САТАНИСТИ- ЮДЕИ. НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА МАРИОНЕТКИ В ТОЗИ ПЛАН. ЕДИНСТВЕНИТЕ ДЪРЖАВИ, КОИТО ЗАСЕГА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ТОЗИ ПЛАН ЗАСЕГА СА РУСИЯ И КИТАЙ И НЯКОИ ПО- МАЛКИ СТРАНИ.
48
5
 
9
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
СТОЛИЦИТЕ НА СВЕТОВНИЯ КОМУНИЗЪМ И ЦИОНИЗЪМ СА ВАШИНГТОН И ЛОНДОН.ОТТАМ ИДВАТ ВЪЛНИТЕ НА НОВАТА СВЕТОВНА ЮДЕИСКА ДИКТАТУРА, КОЯТО СЕ НАЛАГА БАВНО И СИГУРНО ДЕН СЛЕД ДЕН, С ДВЕ ОСНОВНИ ЦЕЛИ- УНИЩОЖАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ И ПРЕВРЪЩАНЕТО НА 99% ОТ РАБОТЕЩИТЕ ХОРА В РОБИ НА АЛЧНИТЕ САТАНИСТИ- ЮДЕИ. НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА МАРИОНЕТКИ В ТОЗИ ПЛАН. ЕДИНСТВЕНИТЕ ДЪРЖАВИ, КОИТО ЗАСЕГА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ТОЗИ ПЛАН ЗАСЕГА СА РУСИЯ И КИТАЙ И НЯКОИ ПО- МАЛКИ СТРАНИ.
47
2
 
11
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Защо не опитат да възродят Жеч Посполита?И после кръстоносен поход към Москва,за налагане на правилната вяра и други такива ценности!?Вечна слава на Кузма Минин и Дмитрий Пожарски,спрели католическите главорези!
46
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари милиционери-комунисти, много удобно за вас е да имат боеприпаси които са дошли директно от ЦРУ и Пентагона. Лъжата за комуниста е като слънцето и въздуха за всяко живо същество.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако някой целеше изпипана провокация щеше да се снабди с полицейски патрони, вервайте ми!
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не могат да се снабдят вероятно:))) Е.. си полицията!?:)
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 345доста вероятно верно