Каролев "за" леката дрога в аптеките

"Борбата против зависимости е с образование, а не с наказание"
27 яну 2014 11:08,
69
Каролев "за" леката дрога в аптеките
Снимка: архив, Булфото

Икономистът, бивш депутат и столичен общинар от НДСВ Владимир Каролев призова за легализация на медицинската марихуана и продажбата й в аптеките.

"Това може да спести много от разходите за здравеопазване. Когато това се легализира, някой, който иска да пробва, ще може да го направи, без това да води до затвор. Легализацията е факт в десет страни от Евросъюза", коментира той пред Нова тв.

Той даде пример с Португалия, където легализацията на леката дрога е намалила употребата на наркотици.

"Криминална трябва да е продажбата на наркотици, а не купуването. Леки наркотици трябва да се продават в аптеките", категоричен бе Каролев.

Според него един от проблемите в България е, че съдебната система не е обективна, тъй като с готвените промени в НК предвиждат за една цигара марихуана да се лежи до шест години, а не както е сега – глоба от 1000 лева.

"Борбата против всякакви зависимости е с образование и просвета, а не с наказание", настоя икономистът, който призна, че никога не е употребявал дрога.

По думите му големите световни фармацевтични компании не искат леката дрога да се легализира, защото на практика марихуаната е безплатна - "садиш си я вкъщи", обясни той тезата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
DATUKISEGA преди 10 години
ЛЕГАЛИЗАЦИЯ !
57
1
 
1
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До straightForAreason Легализацията носи пари, защото се продават "саски" който са с платен акциз. И никой не ти е казал че щом може да се тревиш, то ще може и да си гледаш.... Като цяло - докато не се формулира ясно и точно какво да го *** е "лека дрога" - съм против. Още една причина да съм против - българина няма чувство за мярка - като му разрешат да пръцне той ще се накъка...
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разликата между тежки и леки наркотици се измерва в степента, в която опустошават мозъка. Именно затова алкохолът е при тежките такива.
55
0
 
2
 
! Отговори
до 54 преди 10 години
Ами като вземем впредвид речника ви госпожице ... :)
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каролев с ТЕБ СМЕ
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каролев ПОБЕДА
52
11
 
4
 
! Отговори
Деян преди 10 години
А какво е лек наркотик? И откога се делят на леки и тежки? Марихуаната е високорисково наркотично вещество!
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със сухия режим се облагодетелства мафията олигархията ! трябва мерките да са срещу дилърите и Образование трябва което е най-важно! Зконите у нас се правят в полза на мафията и олигархията!
50
1
 
15
 
! Отговори
straightForAreason преди 10 години
Легализацията обаче не носи пари , понеже свободно може да си отгледаш и да си пушиш , ама тогава спонсорите на политиците ще останат без бизнес (дилари пласьори ) Всички знаем , как такива не ги закача и полицията , ама момчето дето си е купило му* мамицата за 2 грама . И последно , какви сте вие че ще забранявате едно от първите култивирани растения на този свят ! Освен , че не сте богове , ами сте и неграмотни мишки , дето само злобеят ....
49
1
 
2
 
! Отговори
............. преди 10 години
Кралев да бъде и синоптик .....
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марихуаната е в групата на леките наркотици, където е най-безобидна. Много по-опасни за здравето са другите леки наркотици като кофеин(кафе, черен, зелен чай, какао), захар, шоколад, тютюн и т.н. Алкохолът вече е в групата на тежките наркотици наравно с хероина. Марихуаната лекува десетки болести, помага при рак, глаукома, атеросклероза, депресии, злоядство, безсъние и т.н. Използва се за производство на въжета, дрехи, пластмаса, масло и какво ли още не.
47
0
 
9
 
! Отговори
straightForAreason преди 10 години
Кафето е наркотик , алкохола е наркотик , хората са закачени за телевизия , за пазаруване , за спорт , фанатици колкото искаш и нищо от това не е полезно . Тревата не пристрастява , имам приятели дето отдавна спряха да пушат понеже не им допада, както на мен не ми допада да се напивам да не мога да ходя , да ме боли глава и да не ставам на човек ден два след това . В днешно време икономиката е направена с цел да те зарибяват , за да си консуматор , за да им носиш пари ,
46
3
 
3
 
! Отговори
straightForAreason преди 10 години
Ей пак много разбирачи , ама коментират човека не какво е казал , затова в бг няма да го докараме далеч . Без значение какъв е е прав , че половината свят я легализира , другата половина пушат . Пуша от 15 години , за това дали съм оглупял не мога да се изказвам понеже съм скромен човек не се имам за нещо особено . Наркотик била тревата , ами ок само дето от аналгин може да предозираш и да умреш , а с трева ти трябват към 15 000 цигари за около 20 мин , за да може да предозира мозъка и да спре
45
2
 
5
 
! Отговори
Maketo преди 10 години
Тоя, каролев да вземе по-напред да си плати дълговете към хората в Разлог /дължи им пари за ток, като си е строил хотела, друг въпрос е откъде има пари за цял хотел/, па тогава да ръси акъл и да дава съвети. Крадец, мошеник и измамник.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умен си Каролка, умен да искри хвърляш от ушите. Хубав лек имаш за нашата беднотия:1. Ликвидира всякакво земеделие и животновърдство, защото са с ниска добавена стойност, къде по печеливши са високите технологии примерно.2. Натъпкваме се висчки в София, зер нали трудовата мобилност била ниска.3. Селяните стават програмисти и финансисти, сядат пред един комп и започват да цъкат.Е, кило домати става 30лв. понеже ще се внася от Н. Зеландия, ама кво, нали ще сме богати.
43
10
 
7
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До АнонименБе аз вече съм на годинки и от приятелите ми сериозни пафкатори нито един не е наред с главата.Спрял е на 16 годишна възраст.Марихуаната причинява множество области в мозъка с нарушен кръвопоток.На резонас много прилича на боксьорска глава.
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
една тютюнева цигара е по вредна за здравето от една цигара марихуама
41
4
 
4
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До Гошо...ТъпотоНе свободната икономика е експериментално доказана като силно неефективна.Няма един положителн пример (една едничка държава няма) в историята.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все тая дали ще се легаризира марихуана или хероин. Всичко младо и кадърно се изнася на работа в ЕС. Тук остават некадърните и наркоманите. На кой му пука дали легално или нелегално ще се тровят?
39
4
 
3
 
! Отговори
сgt. Hale преди 10 години
Каролев да не е станал акционер в Advansed Nutrients?? Рязко почна да лобира за корпоративни интереси...