Мишената Райфъла и жена му: Живеем скромно, дори скучно!

Бизнесменът сам се свързал с един от потенциалните си похитители
28 фев 2014 11:28,
30
Мишената Райфъла и жена му: Живеем скромно, дори скучно!
Атанас и Евелина Червенкови. Снимка: Facebook

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла, чието семейство бе набелязано за отвличане, обяви, че сам е установил контакт с един от потенциалните си похитители.

Пред bTV той разказа, че от ноември е забелязал как той и близките му са под наблюдение.

Първоначално помислил, че се готви "зулум" на някой или неговото покушение, впоследствие сезирал органите на реда, след като следенето не било преустановено.

Още по темата
"Като видях, че продължи във времето, в един момент - няма да кажа как, но осъществих контакт с един от похитителите на паркинга на местоработата ми. Разбрах, че е сериозно, организирана група, и целят да се вземе жена или дете. Сезирах органите на полицията и най-общо казано започна игра на котка и мишка – полицаите следят бандитите, те нас. Имахме инструкции как да се държим... Това продължи над месец, докато събраха достатъчно данни, за да ги задържат", разказа Червенков.

Вчера Окръжният съд в Пловдив остави с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" двамата младежи (Живко Гайдаров и Ангел Малинин), обвинени от прокуратурата в опит за отвличане с цел получаване на откуп в размер на 750 хиляди лева.

Според бизнесмена има поръчител на подготвяното им отвличане, тъй като самата ударна група била съставена по думите му от "селски момчета, на пръв поглед безобидни, но годни да направят най-голямата беля".

"За мен е на 100% сигурно, че има поръчител зад схемата... Не може те сами просто да ме харесат като обект на искане на откуп", каза той и бе категоричен, че не дължи пари никому.

"Като разбрах, че искат да ни отвлекат, изпаднах в шок. Започнах да лъжа децата, че всичко е наред", разказа на свой ред съпругата на Райфъла – Евeлина.

Двамата бяха категорични, че не парадират с финансите си, живеели "скромно, дори скучно".

Атанас Червенков заключи, че няма да се движи с охрана след неуспешния опит за покушение,, но не би си простил, ако нещо стане с близначетата му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
2111 преди 9 години
Ама каква в каква английска гимназия била учила жена му ,та тя бе сервитьорка на главната и така го хвана още 90 години. Ходеше и се биеше с любовниците на мъжа си.Има свидетели при това на публични места.
25
0
 
4
 
! Отговори
ббс преди 10 години
Бас хващам,че тая хубавица се е оженила за тоя *** само от любов и омаяна от мъжествеността му.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kat gledam jenskata mai hi4 ne i e sku4nno dddddd
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера защо свързвате това ,че е напълнял с забогатял ? Причините за напълняване има много а и колко трябва да си богат за данапълнееш ? Според вас Божков и Василев трябваше да се търкалят а те сухари ?! От ден на ден се убеждавам колко затъпял става българския народ , доста от читавите хора излязоха в чужбина и тука се забърка концентрат от *** !
22
8
 
11
 
! Отговори
маалата сигантия преди 10 години
ЗАЩО ПЛЮЕТЕ КАТО ВИЕ ГИ СЪЗДАДОХТЕ ТАКИВА КАТО ТОЗИ? ИЛИ СТЕ ЗАБРАВИЛИ КОГАТО ХОДЕХТЕ И ВИКАХТЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ КАТО ИЗПУСНАТИ ОТ ПСИХОТО. СЛОБОДА ДЕМОХРАЦИЯ СДС? ВДИГАХТЕ ДВАТА ПРЪСТА И НАКРАЯТ ТЕЗИ ДВА ПРЪСТА СИ ГИ ВКАРАХТЕ НА ЕДНО МЯСТО ДЕТО ОЩЕ НЕМОЖЕ ДА ГИ ИЗВАДИТЕ. НЕ ВИ СТИГНА ТОВА АМИ МУ СКАЧАХТЕ НА МАНГАЛО ОТ ДРАГАЛЕВЦИ И НА Х.Я. ТОЙ ОТ СВОЯ СТРАНА УЗАКОНИ ВСИЧКИ СИКАЖИИ И ВИСАЖИИ КОИТО В МОМЕНТА ВИ ЗАСТРАХОВАТ КОЛИТЕ. СТАРИТЕ ХОРА СА ГО КАЗАЛИ. ДОКАТО ИМА БАЛАМИ ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ.
21
1
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
До 21. Прав си момче, последното изречение е чудесно. Само бих добавил следното "Нашите мошенници са най-големите и най-честни мошенници по света!"
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"селски момчета, на пръв поглед безобидни, но годни да направят най-голямата беля".Всички бяха такива, бригади с голфчета съставени от нискочели спортисти,криминални типове и ченгета.Тях БСП ги създаде,за да тероризират населението докато те ограбваха България.Някой оживяха други изгниха,някой тънат в мизерия,други направиха пачки.А кукловодите са си живи и здрави и още по богати.Нашите мошеници,най-големите мошеници.
19
0
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
Ванката задава съществен въпрос! Аман от ***. Само, като им видиш мутрите на двете скромни сладурчета ти става ясно за какво става дума.
18
4
 
25
 
! Отговори
az sam преди 10 години
"...живеели "скромно, дори скучно"..." . Ха-ха ***.Хората подават сигнал за изчезнало дете и чакат полициата да се задейства след една седмица, а тоя като подал сигнал, лично шефа на полициата се ангажирал.Тоя вярвали си че е чист като сълза и не е мутра?жена му била много умна и сама завършила няколко образувания.Само забрави да спомене че никой от завършилите по същото време на са я виждали през времето на следването, може би.
17
0
 
31
 
! Отговори
Vankata преди 10 години
Що ни занимавате с тези ***?!:)
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Николай Хайтов 'Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.'
15
1
 
29
 
! Отговори
миси преди 10 години
Райфъла много надебелял...А,живеел скромно...***!
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МУТРА--МАФИОТ!!!!!!
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам каква двойна шия е отвъртял, направо му вервам че живее скромно - сигурно яде само по веднъж на ден и то скромна зелева чорбица. Пък парантията до него е с него заради хубавите му очи. Сигурен съм.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 10Mi haide dokaji go.
11
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Насето си е баш далавераджия и измамник.Няма какво да се жалва.Трагедията в Българияе,че "безнесмените" ни са правени по един калъп.
10
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега и тоя престъпник и наркотрафикант ще го изкарат чист, само защото е приятел на Боце Празната кратуна.
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой може ли да ми обясни какво значи "потенциален похитител", защото на мен ми звучи като "потенциално бременна" ?
8
1
 
54
 
! Отговори
майна преди 10 години
Наско Райфъла - учих с него в ТЕТ Ленин. '69 набор, супер измамник и далавераджия. Майка му ни беше учителка по... забравих вече. Още по бай Тошово време ходеше с 1 кило злато по нея. След падането на Тошо станаха кредитни милионери, Райфъла отвори магазин точно на центъра и правеше яко пачки с турски дрехи. Покрай това обаче се занимаваше с лихварство, наркотици и проституция.
7
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още една гербо-гнида, свързана с наркоканала изплува на хоризонта. Скоро ще има и още.

Спонсорирани публикации