Църквата: Патриарх Неофит е в добро здраве!

Tой не е припадал в храм в Истанбул, казват от Светия синод
Обновена: 12 мар 2014 14:10 | 12 мар 2014 13:22,
7
Църквата: Патриарх Неофит е в добро здраве!
Снимка: Булфото, архив

Патриарх Неофит е в добро здраве и изпълнява пълноценно своите задължения, се казва в съобщение на Светия Синод на Българската православна църква по повод информация, че владиката е припаднал в Истанбул.

Това е станало по време на светата литургия, с която се закрива заседанието при Вселенския патриарх Вартоломей, писа "24 часа".

Дядо Неофит се е спънал и е паднал до светия престол малко преди духовниците да завършат службата си. Точно когато българският патриарх е трябвало да отвърне на "Христос посреди нас!" с "Ести и будеть" ("Е и ще бъде"), той припаднал пред дискоса и светата чаша.

На помощ на дядо Неофит са се притекли останалите патриарси. Те го сложили да седне, докато пристигне лекарски екип. Според вестника инцидентът е станал в понеделник, а още вечерта владиката е пристигнал в София. Бил е прегледан в болница "Токуда".

От Светия синод обаче са категорични, че патриарх Неофит не е припадал в храма. Освен това уточняват, че той не е служил в храма "Св. Ирина" в Истанбул, както е писало изданието, а в църквата "Св. Георги".

"Не е припадал в храма, каквато информация беше публикувана, и не е викан медицински екип, а като се е върнал у нас, не е постъпвал в болница", заяви за БТА Александра Карамихалева - началник на отдела "Връзки с обществеността" при Светия синод на Българската православна църква.

От 5 до 9 март в Истанбул се състоя Синаксис - събрание на предстоятелите на поместните православни църкви, в който участва и предстоятелят на БПЦ патриарх Неофит. В Истанбул Негово светейшество е участвал във всички мероприятия от програмата на Синаксиса, каза Карамихалева.

Тя коментира, че "цялата публикувана информация за патриарх Неофит в Истанбул, в която се твърди за лошото му здравословно състояние, не е вярна". Патриарх Неофит сега е в кабинета си и изпълнява задълженията си, съобщи Карамихалева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
32
 
! Отговори
атеист преди 10 години
То и да умре все тая той не се явява като никакъв пастир на стадото си, а е неква мижитурка! Слушайте руския патриарх Кирил и да знаете за какво става въпрос!Страхотни проповеди и знания и в политикаjd и в религията, а не като нашите шопари оядени и похотливи до безкрай!
5
9
 
32
 
! Отговори
titi преди 10 години
ujas
4
12
 
34
 
! Отговори
e преди 10 години
И на попа-Сопа.
3
9
 
34
 
! Отговори
e преди 10 години
НЕВЕРОЯТНО,НО ФАКТ! Съвременното РОБСТВО е Религиозното,налагано чрез Ционизми,Масонство и провокаторски МАЙМУНИ опитвайки се да наложат ТОТАЛНАТА ДИКТАТУРА на ИКОНОМИЧЕСКО РОБСТВО-стационарно и обезпечено.Това е ОКТОПОДА на Сатана!
2
13
 
33
 
! Отговори
pitam преди 10 години
sto tazi mrasna brada,stari mrasni kozeli,
1
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eпа били са заедно сд митрополит Николай Пловдивски :D Да му се провери кръвта за отрови :DТия ке се изтепат нема лабабо ;DКирил вече го ликвидираха :D