Протест срещу застрояването на Карадере

"Искаме природа, не искаме бетон", скандираха протестиращите
Обновена: 23 мар 2014 20:26 | 23 мар 2014 20:21, Елка Василева
36
Протест срещу застрояването на Карадере
Снимка: БТА

Протест срещу застрояването на Карадере се проведе в София. Протестиращите се събраха край езерото "Ариана" с български знамена. Те носеха и плакати, на които пишеше: „Не унищожавайте Карадере”, „Стига гаври с Черно море. Долу ръцете от Карадере”, „Карадере не се пере”, предаде агенция „Фокус“.

От езерото „Ариана“ няколкостотин протестиращи тръгнаха на протестно шествие, като за кратко беше блокирано движението на Орлов мост, а след това шествието продължи към Народното събрание.

Пред парламента протестиращите скандираха „Оставка” „Долу мръсните ръце от Карадере” и „Искаме природа, не искаме бетон”. Недоволните граждани освиркваха сградата на Българската агенция по инвестициите.

Около 300 души се събраха на протест пред сградата на общината във Варна срещу намеренията за строителство в местността Карадере, предаде БТА. Те блокираха движението на булеварда пред общинската сграда, а  сред блокираните автомобили се оказа автобусът на отбора на ЦСКА, който игра по-рано днес в мач срещу местния "Черно море". Футболистите на столичния тим слязоха от автобуса, подкрепиха протестиращите и се снимаха с тях, след което бяха пропуснати. Недоволните продължиха протеста си с шествие до сградата на Областната управа.

Припомняме, че по-рано днес пък жители на Бяла излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с инвестиционния проект. Реализацията на инвестиционен проект в района на местността Карадере ще подобри условията там, смятат те. Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според него с реализацията на инвестиционен проект ще има възможност да се изгради път, да се прекара електрозахранване и този плаж и хубава природа да се използват от много повече хора, отколкото в момента. Трендафилов обясни, че в момента плажът в местността е замърсен, защото там няма абсолютно никакви санитарно-хигиенни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Ников преди 10 години
Ама вие какво сега-искате да развалите дребната далаверка на братя станишеви? Какво толкова-става дума едва за 200-300 милиона.Ами че серго хариза на другарите си над 30 хиляди декара крайморски държавни земи за поне 10 милиарда евро, та сега за него да няма. Внимавайте ,че монка ще ви обяви за гербери и слуги на Бойко.А медиите на другарите доган и пеевски ще изливат помия по вас месеци наред, другаря бюреков ще ви заклейми в дует с безносия милиционер росенчо петров.Ще видите вие,ооо
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Десет човека *али и о*кали плажа. А в огромния комплекс няма да *т и да *ят хората, така ли? И къде ще се изливат тоалетните? То на Карадере какви пречиствателни станции има. Ще стане като на Слънчев бряг, Обзор, Поморие - около шамандурите кафяви подводници.
28
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 10 години
Егати глупава логика - хайде да застроим Карадере, защото там ходят хипита. Да, на Карадере е пълно с *** - факт. Факт е, че "тоалетните" са на 2 метра от палатката. Да, и освен това там ходят доста наркомани.Но това не означава, че трябва да съсипем един от малкото ни останали плажове и да го застроим. В крайна природата си е на нас, българите, и трябва да си я пазим. А не я разпродаваме на разни чужденци и после да сме прислужващ персонал (демек роби) в собствената си държава.
27
0
 
10
 
! Отговори
Пеевски преди 10 години
Една концесиика за плава мооооля.Малко бунгало голяма концесия. Хайде на цааааревичката, хааайде на гевреците. Ще Ви оставим 2 метра без чадъри и шезлонги да се радвате.
26
7
 
3
 
! Отговори
БКП преди 10 години
Още малко и марихуаната да легализираме ще искат тези хипита. Америка им плаща! Убии ги с камъни електорате! Не му мисли, действаи! И помнете, после ако ви осъдят: и в затвора мисълта за росия ще топли българските ви сърца! Ще се видим на изборите!
25
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Софианци протестират, хората които живеят там искат да се строи. На софиянци не им пука, те искат да отват на море, да не плащат нищо. Да си опънат палатката на плажа и да издигнат около нея планина от *** да осерат и опикат всичко наоколо за да се почувстват че са като в *** си удома. сега ако провинцията поиска да се построи АЕЦ или нефтозавод в София, софианци пак ще ревнат, те смятат че вичко онасно трява да е провинцията а хубавото в София, за това презастрояват спокойно столицата.
24
13
 
5
 
! Отговори
А преди 10 години
А ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗНАЯТ ЛИ КЪДЕ СЕ НАМИРА ТАЗИ МЕСТНОСТ И КОЛКО Е ***????? АМИ ОТИДЕТЕ ДА Я ИЗЧИСТИТЕ ВМЕСТО ДА СЕ РАЗХОЖДАТЕ ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ И ДА НЕ ЗНАЕТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС - ЯВНО ОРГАНИЗАТОРИТЕ СИ ПРАВЯТ ПРЕДИЗБОРНА
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както сте се събрали да се съберем да прогоним дпс
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При случай, че 95% от крайбрежието ни е застроено, защо да не останат поне едно-две непокътнати местенца? Все пак и за хората, които обичат да са на палатка сред природата, трябва да има къде да почиват.
21
0
 
9
 
! Отговори
Куко преди 10 години
До IIvanoff Земите отдавна са продадени!... Много си имаш хабер ти...
20
20
 
7
 
! Отговори
Джони КЕШ преди 10 години
Разни хипарчета-въшкарчета нямат място на хубавите места по морето. Тези места отдавна са запазени за готините хора, които искаме да почиваме нормално, а не да живеем на палатка и да си хвърляме *** на плажа и в гората. Хипарливите въшкарници трябва да разберат, че морето не е баня, гората не е тоалетна и плажа не е сметище. Тази "идилия" свърши.
19
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев има изгода от този проект защото брат му е станал голям инвеститор и чакат милиони. По времето на първата Тройна коалиция Станишев извърши най-мащабното застрояване на Черноморието.Вижте го какъв *** е вече станал.
18
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези и незнаят къде се намира Карадере!
17
3
 
19
 
! Отговори
IIvanoff преди 10 години
До gogo -> "Нещастници! Ще се подобрят условията, като работят като сервитьори и лакеи на чуженците." - НЕ Гого, надяват се да си продадат земите скъпо!
16
15
 
8
 
! Отговори
IIvanoff преди 10 години
Като гледам как не са знаели как да напишат на плаката "Кара Дере", ми е напълно ясно какво искат протеститасщите маймуни!! - искат да не прави никой това , което ТЕ не могат /строителство->пари/, но именно това ще се използва срещу тях /ограничения->не са валидни за никой освен за маймуните/, и точно ТЕ никога в последствие повече никога няма да могат!
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тея, които ходят на къмпинг да не би на плажа да спят? Естествено, че замърсяват околните парцели до плажната ивица. Като искат да ходят на къмпинг, защото са еколози и искат да чистят чист въздух, а не да ходят в бетонов комплекс, поне да си чистят. Ама ние сме загрижени за природата, да не се строи, ама не и ние да я опазим.
14
4
 
22
 
! Отговори
CVETA преди 10 години
Протестирайте си колкото искате,но въобще не се надявайте,че докато Станишко е на власт,проекта ще се бъде спрян,защото той винаги се ръководи от едно желязно за него правило и то е:"Интереса клати феса".А личният му интерес в този проект е неоспорим,колкото и да отрича.
13
2
 
23
 
! Отговори
gogo преди 10 години
До собственикДа не би да намекваш, че на Карадере ходят само наркомани и ***? Знаеш ли, че Карадере е много по-чисто, от останалите плажове на концесия по черноморието?
12
5
 
23
 
! Отговори
gogo преди 10 години
"Припомняме, че по-рано днес пък жители на Бяла излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с инвестиционния проект. Реализацията на инвестиционен проект в района на местността Карадере ще подобри условията там, смятат те. "Нещастници! Ще се подобрят условията, като работят като сервитьори и лакеи на чуженците.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ни съ знайЯ направо една ядрена война и да предпазим целия свят от нас ;)