Делото за малката Меган може да влезе пак в съда, смята адвокат

Английското законодателство е подвело бабата на момиченцето
25 мар 2014 17:30,
4
Делото за малката Меган може да влезе пак в съда, смята адвокат
Снимка: Булфото, архив

Има шансове делото за осиновяване на Меган Пейви да бъде върнато за ново разглеждане, смята адвокатът на бабата и дядото на 2-годишното момиченце, което съдът в Англия отне от законната му майка.

Дейвид Бъроуз, който представлява Мария и Ганчо Попови, съобщи днес, че още следващия вторник мисли да подаде молбата в Апелативния съд.

Според него истинската трудност за бабата на Мегън е това, че английското правосъдие до момента я е подвело. Бъроуз обясни, че в Англия има подобна на Агенцията за закрила на детето институция и нейно задължение е да има предвид всички членове на семейството, включително бабата и дядото.

В този случай до последния момент не е визирана Мария Попова. "Цяла година тя не участваше в този процес, а можеше да се включи за евентуално довеждане на детето в България", заяви адвокатът, цитиран от БТА.

Според него обаче, ако делото бъде разгледано отново, шансовете на бабата и дядото се увеличават, като се вземат предвид и позициите на българските институции.

Мария и Ганчо Попови искат да осиновят внучката си, която британската съдебна система е дала за осиновяване на английско семейство.

Детето е отнето от родителите му, тъй като бащата гледа порнографски филми с деца в Интернет, а майката продължила да се вижда с него дори след споразумение със социалните служби да го напусне.

Меган Пейви е с двойно гражданство - българско и английско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
stoianova-64 преди 10 години
До azАко и когато имаш собствени деца ги подари на когото искаш. След като не познаваш хората не се изказвай неподготвен.Това, че са баба и дядо не означава, че са на преклонна възраст. Хората са млади, имат си собствен бизнес, могат, а и обърни внимание "искат" да се грижат за внучето си. Когато нямаш техните проблеми е много лесно да даваш акъл отстрани. След като не можеш да помогнеш поне не човъркай в чуждата рана.
3
11
 
7
 
! Отговори
az преди 10 години
И детето да заживее щастливо в бг с пенсиите на баба и дядо? Може да звучи кофти, но аз мисля че там ще живее много по добре. А и ще има шанс в живота
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКакво да помни едно бебе, взето от чужди хора на 1 месец? И естествено е да бъде поверено на баба си, отколкото отново на чужди хора.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кое решение ще допринесе най-голяма полза за детето?Откога е осиновено от англичаните? Помни ли българските си родители, баба, дядо?