Наистина ли имам нужда от рискова застраховка "Злополука"?

Често я пренебрегваме, вярвайки че "това на мен няма да ми се случи"
Обновена: 20 май 2014 16:07 | 3 апр 2014 11:31, Екип на Dnes.bg
Наистина ли имам нужда от рискова застраховка "Злополука"?
Надя Найденова, мениджър Застраховки "Злополука" в MetLife

"Наистина ли имам нужда от рискова застраховка "Злополука"? Живея в безопасна среда, а и през последните години не съм претърпявал сериозни инциденти…".

Вярвам, че повечето, ако не и всички, от над 40 000 души, пострадали в автомобилни катастрофи за последните 5 години в България, са разсъждавали точно по този начин преди да им се случи неочакваното – че стандартът им на живот и този на техните семейства не е застрашен и че живеят в безопасна среда. Очевидно реалността е друга. Обикновено след като ни връхлети злополуката, ние съжаляваме, че не сме си купили рискова застраховка.
Злополуките са инциденти, които идват в живота ни внезапно, неочаквано и могат да се случат на всеки независимо колко млад и здрав е, казва Надя Найденова, мениджър Застраховки „Злополука“ в MetLife.

Всяка година животът на много български семейства е значително повлиян от сериозен инцидент, водещ до трайна травма и дори нелепа загуба на живот. Такива събития ни карат да се замислим най-напред за сериозните емоционални сътресения за нас и за близките ни. Финансовите сътресения, обаче, биха могли да бъдат също толкова съдбовно значими.

Често пъти ние имаме склонност да пренебрегваме нуждата от застраховка „Злополука“, вярвайки че „това на мен няма да ми се случи“. Събитията, за които говорим, са извън нашия контрол и напълно непредвидими, и за съжаление един поглед върху статистиката в България е достатъчен, за да ни накара да се замислим сериозно.

Ползите от всяка Рискова Застраховка Злополука са многобройни:

- на първо място, те ни дават спокойствие, че сме осигурили на себе си и семейството си сериозна финансова защита в случай на непредвидени сериозни събития;

- това са застраховките, при които срещу минимална сума от около 10 лв. на месец, каквато е сумата за рискова защита при пътен инцидент например, можем да получим обезщетение в размер на до 50,000 лв., с което да си гарантираме, че стандартът ни на живот и този на нашите близки ще останат защитени;

- освен това, те могат да покрият широк спектър от рискове – като започнем от най-леките като счупвания и стигнем до загубата на живот.

И когато неочакваното все пак се случи, личната Застраховка Злополука, може да се окаже спасителният пояс при преодоляването на ситуацията, в която трябва да се погрижим за ипотеката, кредита, таксите и ежедневните разходи. В зависимост от събитието може да имаме нужда да осигурим и разходи за лечение, рехабилитация, промени в дома или заплащане на услуги, които да поддържат стандарта ни на живот.

Важно е да осъзнаем, че злополуките са събития, за които не можем да знаем предварително, за да ги предотвратим или избегнем. Това обаче, което можем да направим предварително, е да си осигурим финансова защита чрез рискова застраховка.

В крайна сметка, имаме ли правото да оставим собственото си бъдеще и това на нашите близки в ръцете на случайността и предположенията?

Посетете и сайта на Metlife
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание