Семейство от САЩ осиновява четири сестричета от България

Американците са най-големите осиновители на наши хлапета
13 апр 2014 07:41,
64
Семейство от САЩ осиновява четири сестричета от България
Снимка: архив, Булфото

Американско семейство е напът осинови 4 сестричета, изоставени в български домове.

Процедурата е гледана миналата седмица на заседание в правосъдното министерство, пише "Стандарт". Миналата година щатско семейство осинови наведнъж пет българчета без родствена връзка.

Американците са най-големите осиновители на наши хлапета, предимно със сериозни здравословни проблеми. Семейство от САЩ например е взело момиченце със синдром на Даун от Плевен.

Преди да отиде при новите си родители, 9-годишното дете тежало само 5 килограма, било хранено с брашно и вода, разказа шефката на дирекция "Международни осиновявания" в правосъдното ведомство Милена Първанова.

Три години по-късно детето вече тежи 18 килограма, плува в басейн, играе си с други деца, усмихва се, говори. За разлика от САЩ, в Русия няма нито едно осиновено българско дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: осиновяванеСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Към 58, че има такива неща има, но в САЩ минават да видят в какви удловия живеят родните ти деца. Освен това, както четеш от статията, детето вече плува, говори и т.н., прочете и какво се е случвало докато е гледано в БГ, ако въобще думата гледане е подходяща. Чудя се как е възможно в държава в ЕС, да има деца които да бъдат подлагани на такова нещо в българсите институции. Сам ще напиша още, че Англия е 60 млн. и няма домове за деца. Дай Боже институциите да работят по-бързо и по-добре!
50
4
 
3
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
Американците не осиновяват български деца само заради социалните им програми, които позволяват на осиновителите да живеят без да работят. Осиновяват ги и по друга, далеч не толкова благовидна причина. В САЩ има цяла мрежа от клиники за донори. "Благородните" осиновители са наясно, че продажбата на орган осигурява многократно по-голяма изгода от социалната програма, и заради това има такъв наплив от желаещи да осиновят деца от България. А американските закони бранят на 100% търговците на органи.
49
0
 
1
 
! Отговори
do k.50 преди 10 години
chast ot 3 miliona bulgari sa moje bi i v usa - tam raste edna nova Bg?:)ta otishli sa v drugata si Bg?
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами то и в норвегия няма нито едно осиновено българче.
47
3
 
5
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Защо семейства от САЩ осиновяват български деца и то със здравословни проблеми. Защото в САЩ имат социална програма за отглеждането на болни деца. Това семейство което ще осинови тези деца ще получават помощи, тези помощи трябва да покриват всички разходи за тези деца, това е политиката в САЩ. Има и още куп неща които им се дава на това семейство. А в БГ за осиновяване и приемни родители всичко става много трудно. Много пари се харчат за тези домове , а виждаме как се грижат за тях.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо не е лошо да се надяваме на Русия?Защото там можеше да бъдат преселени много от нашите ***, ако Т.Живков беше действал разумно навремето.Ако ги заселят някъде в Сибир, с хиляди версти непроходими гори наоколо, какво друго ще им остава,освен да работят, за да не измрат от глад? В Русия такъв план е постижим.Но бай Тошо реши да изгони работливите турци. Било опасно да не поискат автономия! Ами то постоянно някъде по света някой иска автономия,но този проблем се решава и по мирен начин
45
0
 
3
 
! Отговори
Проста аритметика преди 10 години
На базата на казаното от проф. Петър Иванов може да се направи една сметка: Ако тези 3-4 милиарда бъдат разделени на броя на пенсионерите в България, какво излиза? Излиза, че с тези пари можем да увеличим пенсията на всеки пенсионер с по 1 500 - 1 600 лева годишно. Или казано с други думи, месечната пенсия на всекиго да се увеличи с по около 130 лева.Изводът? Пенсионерите ни мизерстват, защото от техния залък се къса, за да бъдат хранени здрави млади мързеливци, които вършат само кражби и секс.
44
0
 
4
 
! Отговори
Проф.Петър Иванов - преди 10 години
зам. председателят на Центъра за демографска политика, неотдавна в свое интервю каза съвсем ясно: "Ежегодно България харчи по 3-4 милиарда за издръжка на плодовитите ***."Според мен, нужно е да се направи корекция на това изказване. Ако плодовитите *** бяха и работливи, България щеше да дръпне много напред.За беда, тези - плодовитите, са просто една паразитираща популация. Кой друг ще създаде 4 деца и ще ги даде в социален дом? Правете сметка още колко чавета е нацвъкало това семейство!
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да го кажеш за Гърция, или някоя Европейска държава че са най големите осиновители в БГ ама на САЩ,.. явно не си си проверила данните СТЕЛА СТОЯНОВА.Дано да се грижът за осиновените деца като свой!!!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
48,Не си продава децата, а се освобождава от ***. Де да имаше повече такива осиновители!
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"За разлика от САЩ, в Русия няма нито едно осиновено българско дете."Е това ако не е пропаганда, незнам какво е...
40
7
 
2
 
! Отговори
ntv преди 10 години
bulgaria si prodava decata za nyakolko probiti dolara?
39
0
 
5
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
ще храниме 4 "ястребчета" по-малко А и те няма да изцвъкат по 10
38
0
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 10 години
Щото толкова си може авторката...да не мислиш,че журналистка...хахахаха
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И каква връзка има с това дали има в Русия? Има ли в Англия? Що за посредствена и манипулативна журналистика?
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Адски тъпо заключение- нямало било осиновени наши деца в Русия. Е, и? А в Германия , Франция, Италия има ли? И какво от това- вижте добрите американци как спасяват децата ни и ги предпочитат. Това не е повод за гордост, а тъга и законодателство, че детската емиграция под формата на осиновяване също допринася за отрицателния прираст. Точно в Русия наложиха големи рестрикции за осиновяване на русначета от чужбина,само тук не ценим хората и чуждото осиновяване се приема загордост
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
напът
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано да са от тъмната боя.
33
4
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 10 години
така е ,обаче е факт.там тези деца ще имат много по добри условия и перспективи.статистически сащ изпреварват всички дори и скандинавските държави по коефициент на възможности за деца от по бедни семейства да се развиват.при нас обикновено децата от бедни и слабограмотни семейства нямат шанс. устройството и обществото в сащ дават много по добри шансове
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
четох че в цяла полша която е 40 милиона има 18 000 ***. само в квартал столипиново имаме 50 000. вярно е че сме развъдник на *** защото ние сме си виновни