Само срещу 2 партии няма сигнали за злоупотреба с подписи

Дискредитирани сме от конкуренти, заподозря Капка Георгиева
Обновена: 16 апр 2014 10:41 | 16 апр 2014 10:00, Веселина Йорданова
36
Само срещу 2 партии няма сигнали за злоупотреба с подписи
Капка Георгиева. Снимка: архив, БулФото

Само срещу две партии засега няма сигнали за злоупотреби с подписи, информира говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред Нова телевизия.

В избирателната комисия са регистрирани 21 партии, а на 3 е отказана регистрация, но срокът за обжалване не е приключил.

Още по темата
Томов съобщи, че към 19.00 часа снощи в ЦИК са подадени 210 оплаквания за злоупотреби с личните данни и подписи в подкрепа на партиите за предстоящия евровот. Той обаче не коментира партиите поотделно, за да бъдат поставени всички пред равни условия.

ЦИК ще поиска среща с прокуратурата и с Комисията за защита на личните данни. Подадените сигнали ще бъдат предоставени на всички институции, които имат право да налагат санкции.

Името на омбудсмана Константин Пенчев също се появи в списък на партия, регистрирана за евроизборите - основаната от Капка Георгиева Национал-демократична партия.

Според Георгиева трябва да се зададе въпросът кой има мотив да стане скандал. Крайната цел, по думите й, е хората да се откажат да гласуват.

"Срещу кандидатурата на Димитър Стоянов за евродепутат паралелно се събираше подписка и затова смятам, че това е провокация. Дискредитирането ни идва от конкурентна партия”, заяви Капка Георгиева.

Тя обясни, че една част от подписите са били събрани на принципа членовете на партията да се обърнат към своите семейства и приятели. „По този начин се получава списък, в който почти няма грешки. При подписите, събирани на улицата, се появава големия брак”, смята Георгиева.

"Не съм давал никакъв подпис“, заяви един от потърпевшите социологът Кънчо Стойчев, който се оказа вписан в подписката на "Съюза на комунистите в България”.

По думите му ЕГН-то на всеки един от нас е притежание на стотици места.

„Няма никакъв контрол, искат да ни снимат личната карта навсякъде и нямаме гаранция къде се предоставят данните от нея”, коментира Кънчо Стойчев. Според него е нужна промяна в законодателството по отношение на предоставянето на лични данни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В какъв бардак се е превърнала България за 25 години!!!!!Само две партии ИГРАЯТ ЧЕСТНО!!!За да не се наруши РАХАТЛЪКА на другите,тези две остават в тайна!!!!КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ НЕЗАВИСИМИТЕ МЕДИИ В ДЪРЖАВА-ДА ИЗОБЛИЧАВАТ ЛЪЖЦИТЕ И КРАДЦИТЕ ДОРИ С ЦЕНА ДА ГИ ДИСКРЕДИТИРАТ!!!ДА,АМА ПРИ НАС Е-ВЕЧНО НЕ!!!!
2
1
 
22
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
защо не се споменава кои са тези две партии?
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а може би именно тези две партии са си изпратили троловете да се вписват в листите на другите с чужди ЕГН - та сега не могат да измислят пак фалшиви бюлетини та нали те ги печетят