Мним полицай измъкнал затворниците бегълци

Постовият не проверил кола със синя лампа
Обновена: 10 май 2014 11:50 | 10 май 2014 11:27,
52
Мним полицай измъкнал затворниците бегълци
Колаж: Dnes.bg

Мним полицай успял да изкара двамата затворници с кола със синя лампа от столичния затвор. Това сочи проверката на Министерството на правосъдието, направена по повод на успешното бягство на Хосе Мартинез и Николай Николов, предаде БТА.

Николай Кръстев Николов-Шатката и Хосе Луис Гевара Мартинез, гватемалски гражданин, избягаха от Софийския затвор на 30 април вечерта. Българинът е с 20-годишна присъда за убийство, а гватемалският гражданин е подсъдим за грабеж. Няколко дни по-късно затворник избяга от общежитие от открит тип към затвора в Бургас.

В деня на бягството на Шатката и гватемалеца, около 17.00 часа, автомобил със синя лампа и затъмнени стъкла бил допуснат през транспортния вход в двора на затвора. Колата била управлявана от мъж, облечен с полицейска униформа. Постовият не проверил кой е в автомобила и го допуснал вътре.

Заниженият контрол се дължал на силния дъжд, който валял в момента, коментира заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов.

Близо 20 минути по-късно автомобилът със синята лампа напуснал двора на затвора, отново без да бъде проверен. През цялото време колата била в зона, в която няма осигурено видеонаблюдение.

Проверка установила, че такъв автомобил не съществува в автопарка на МВР.

Още по темата
Проверката за бягството установила още, че Хосе Мартинез успял от котелното помещение на затвора да пробие стена, след това да избие друга решетка и да се окаже в двора на следствения арест, където е работил Николай Николов.

По думите на Илия Ангелов уволнени ще бъдат постовият от Софийския затвор, който не е проверил автомобила със синята лампа, и надзирателят от затворническото общежитие в Бургас, откъдето също избяга лишен от свобода.

Иван Гюров-Шливата пък успял да избяга от бургаското общежитие, като дори не се е задействала алармена система.

Ще има още 11 наказани. Сред тях са началникът на столичния затвор, заместник-директорът му по надзора, началникът на сектор "Сигурност".

Освен тримата, още един е успял да избяга от затворите тази година. Над 70 души са успели да преодолеят мерките за сигурност в последните 5 години. Шестима от тях все още не са открити. Мартинес, Николов и Гюров са сред тях.

Илия Ангелов каза, че е "железен" и няма да отстъпи пред решението надзирателите вече да работят на 12 часови смени.

Това е само една от мерките, които ще бъдат взети. Подновяват се разговорите за нов затвор в София, ще бъдат пренасочвани  надзиратели от арести, които не са функционални. Попитан дали не се притеснява от нови протести на надзирателите, Ангелов коментира само с думите: "Ако не ги е срам да протестират".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази *** само за заплати реве! Взимат повече пари от учители и от лекари!Отделно от престъпниците, представете си колко са взели от този удар, поне 100 000.
21
13
 
1
 
! Отговори
koko преди 10 години
До Анонимен ти да не си роднина на Цвъцко бе ***.
20
1
 
28
 
! Отговори
мдаа преди 10 години
'...Заниженият контрол се дължал на силния дъжд, който валял в момента, коментира заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов...''============================================================Явно у нас е традиция най-големите *** да стават милиционери/полюционери...че и зам.-министри
19
3
 
3
 
! Отговори
Илиян преди 10 години
айде гватемалеца ще реже уши и ще чупи зъби
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шапкарите само за заплати реват. Колко известни айдуци успяха да избягат от страната ни през тия две години. Ще им издирят опинците на тия.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страхотно издирване се провежда. Тия двамата отдавна си печат задниците в някоя екзотична страна и хилят над смешниците.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страхотен филм по истински случай би се получило. Това и в уестърните трудно се прави. Но дойдат ли комунистите на власт-отново анархия, беззаконие и бандитизъм. Всичко могат да напишат за Цветанов и много грехове да има, но по-твърд и професионален министър никога не сме имали на вътрешното министерство. Фактите говорят красноречиво.
15
1
 
18
 
! Отговори
един преди 10 години
Ами като завали да си ги пускате да си ходят по къщите и да ги контролирате по телефона.И това го казват хора които харчат нашите парии на данъкоплатците,парите ни които даваме уж да живеем спокойно.
14
1
 
31
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Докато министър Зинаида Златанова се упражнява с маймунски гримаси Хосе Мартинез се плези на Българското правосъдие и кабинета Орешарски.Вместо да копае тунели като Монте Кристо си е поръчал дъжд и кола.Тъмничаря скоро ще има нова кола и нова работа като охрана.Началника му след забележка ще придобие нов имот край морето и нова звездичка на пагоните.Такава е картинката.
13
1
 
19
 
! Отговори
бухахахахаха преди 10 години
Заниженият контрол се дължал на силния дъжд, който валял в момента, коментира заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов..........................................................................................Това трябва да се използва във филм! Това е ...... това е фразата!
12
1
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
България - страната на неограничените простотии
11
1
 
37
 
! Отговори
festo преди 10 години
..... не мога да повярвам, че написаното обяснение е истина.... Ба си нещастната държава..... !
10
4
 
13
 
! Отговори
ПУТЛЕРчо преди 10 години
Търсете ги на Позитано!
9
1
 
32
 
! Отговори
Готино преди 10 години
Това със ''силния дъжд,който валял в момента'' беше върха на сладоледа :D
8
1
 
50
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Ха-ха-ха. Смениха 5 версии докато нагласят най-безобидната.Накрая ще се окаже, че са ги отвлекли извънземните.Валяло дъжд и пазача или времето са виновни. Ами така са им наредили от горе. Ден година храни.
7
1
 
23
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯГлавна дирекция 'Изпълнение на наказанията'Централен софийски затворВсички тези имат ръководители, директори, министри -КОГА някой ще понесе отговорност за бездействието, за несправяне със задълженията си ???На най- високо ниво !!!
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙЛИ ШЕФ ГУШНА ДОСТА СОЛИДНА СУМА ЗА ТОВА НЕЩО , ТОВА ВСИЧКО Е ОРГАНИЗИРАНО ,ОТ ПОВИСОКО МЕСТО , НЯМА КАКВО ДА ЛЪЖАТ НАРОДА , АМИ СЕГА ПАЗАЧА ЩЕ БЪДЕ УВОЛНЕН , ВИНАГИ Е ТАКА
5
3
 
12
 
! Отговори
4ista4kata преди 10 години
БСП и ДПС си вадят хората на вьн та като паднат от власт да ги ползват отново
4
1
 
33
 
! Отговори
Близко до милицията преди 10 години
Поздравления за организиралите бягството - перфектно познават манталитета на т.н. ни милиционери. Де що ченге познавам, всичко бачка на принципа на масонската ложа - щом носи съответните знаци и се държи по подходящия начин - нема нужда да му искаш документите. Огледайте се за кола на пътя без пуснати фарове и шофера не е сложил колана - 100% е ченге или някой друг с карта от службите. Та надзирателчето ще го отнесе - видял Астра със синя лампа - айде, този е колега - от "нашите".
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пълно е с некадърници, на едни облаци им пречат, на други силен дъжд...