Пратиха и БХК на Комисията за защита от дискриминация

Причината е, че не обръща внимание на "пазара на булки"
13
Пратиха и БХК на Комисията за защита от дискриминация
Снимка: Булфото, архив

Сдружение "Възраждане" внесе жалба в Комисията за защита от дискриминация срещу Българския хелзинкски комитет заради "пазара на ромски булки".

Недоволството на сдружението е провокирано и от факта, че през март е пратило писмо до БХК да обърне внимание на търговията на момичета, които се продават на специално организирани пазари, но от комитета не са отговорили.

„Ние обърнахме изрично внимание на Българския хелзинкски комитет върху факта, че в нашето общество един конкретен етнос постоянно практикува абсолютно недопустимата практика в една държава-членка на Европейския съюз в 21 век - а именно на извършваната продажба на момичета, включително и непълнолетни, за булки. Това се извършва ежегодно на т.нар. „пазари за булки” на жени и непълнолетни момичета, за „оглед”, „отправяне на предложения” и „закупуването” им“, алармират от сдружението.

Според представителите му това е в разрез с Наказателния кодекс, Конституцията, Закона за борба с трафика на хора.

БХК негласно подпомага представителите на този етнос да стоят капсулирани и да не могат да се социализират в модерното българско обществото, а вместо това да практикуват варварските си обичаи - т.е. биват подложени на пасивна дискриминация, пише в жалбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
8
 
! Отговори
езичник преди 9 години
бхк въобще не е български а ционистка организация целяща разцепление на хората и гражданска война на етническа основа. тия трябва да бъдат съдени в хага и забранени. а лидерите им в затвора.
8
1
 
8
 
! Отговори
попа преди 9 години
До 2: пич, ти сериозно си се объркал. Продажбата под формата на "обичай" на човешки същества, които да се плодят малолетни и да взимат детски надбавки, докато майка им още взима за тях, следва да се прекрати. Ако ще и самия премиер да бъде даден на Комисията за защита от дискриминация. Нормално е като са били сезирани БХК и не са реагирали, да ги почнат тях. Иначе когато дават изявления, им се обръща внимание нали?
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Русия отдавна забраниха всички НПО с чуждестранен произход на капитала ,а тук още се чудим какво да правим ! Там нещата се пооправиха, тук стават по-зле..Питам се защо?!Писна ми да ме надзирават и поучавата разни *** и сбърканяци,*** и гей-активисти,платени клакьори идр.Нямаме ли закони или ги спазваме дпоред случая?!
6
1
 
26
 
! Отговори
цигански хелз. ком. преди 9 години
БХК не трябва да бъде пращан на никакви комисии, а направо да бъде забранен заради: системна дискриминация на българския етнос и то в собствената му държава, поощряване на *** безчинства, толериране на престъпниците и т. н. !!! А на тарторите на тази антибългарска шайка да им бъде отнето българското гражданство и съдени за държавна измяна!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Второто предложение на антисоросоида е много разумно - ако иска да получи облекчения заради това, че има деца, онзи, който е започнал да ги създава, нека да плаща данъци. Ако не налива нищо в хазната, то на какво отгоре ще очаква някой да хрантути и него, и потомството му с готови пари, изработени от други хора?!
4
3
 
18
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
Добра идея, но надали БХК ще бъдат осъдени, защото всички *** организации са инфилтрирали свои агенти в държавните институции и това е така не само в България. А иначе подкрепям следните идеи:-майчинството да е само една година, а не две;-да няма детски надбавки, а семействата да се стимулират чрез данъчни облекчения;-ако все пак има детски надбавки, те да се дават на всички майки независимо от дохода, и да са само до третото дете. Всичко друго поощрява социалния паразитизъм.
3
6
 
4
 
! Отговори
rom преди 9 години
palna laza za prodavane tova si e panair i to na mnogo malka 4ast na tova opshtesvo,segada ne izleze 4e vsi4ki se prodavat.4e po tazi logika mozem da kazem 4e slet kato giorgi min4ev e obraten i vsi4ki balgari sa obratni
2
1
 
15
 
! Отговори
за 2 преди 9 години
Разбира се, че може да носи отговорност, ако с действията си или при информирано бездействие подкрепя, защитава, стимулира нарушаването на закона!!!
1
2
 
22
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 9 години
ТИЯ *** СА ЛУДИ !! КУПУВАТ СЕ И СЕ ПРОДАВАТ КАТО ЖИВОТНИ !!

Спонсорирани публикации