Няма решение за закриване на БОРКОР, рече Великов

"Резултатите ни могат да се оценят, ако има публичност в обществото"
Обновена: 3 юли 2014 15:31 | 3 юли 2014 15:15, Веселина Йорданова
7
Няма решение за закриване на БОРКОР, рече Великов
Бойко Великов. Снимка: БОРКОР

Няма решение за закриване на Правителствения център за противодействие на корупцията БОРКОР, коментира директорът му Бойко Великов пред БНР.

Вчера вътрешният министър Цветлин Йовчев разкритикува работата на БОРКОР и постави под въпрос съществуването му. Йовчев съобщи, че се обсъжда създаването на ново звено, което до голяма степен ще покрие функциите на центъра към момента и ще има нови функции.

Още по темата
Великов смята, че резултатите на центъра биха могли да бъдат оценени, ако имат достатъчна публичност и в обществото.

Според него се обсъждат различни варианти и възможности за преформатирането на БОРКОР, имайки предвид необходимостта от координиращо звено, както е заложено в екшън плана с промяна на функциите и правомощията.

„Необходимо е тази структура на първо място да координира противодействието на корупцията, защото не са малко институциите в държавната администрация, които пряко имат отговорност за противодействие на корупцията, но заедно с това, според мен, са необходими запазването както на аналитичните, така и на контролните функции, които има едно такова звено", каза Великов.

По думите му по отношение на аналитичните функции в последните месеци са били разработени няколко много сериозни проекта.

„Единият е проектът за концесиите, в който правим цялостен анализ не само на законодателството, но и на подзаконовата нормативна уредба, както и на конкретните действия, които се предприемат от изпълнителната власт. Направихме допълнителен доклад за находищата в Челопеч. Докладът и проектът за концесиите са внесени в Министерския съвет. Още един проект, който е готов, е за иновации и конкурентоспособност“, обясни той.

Великов съобщи, че предстои да бъдат представени проекти и за лекарствената политика, за фотоволтаиците и други.

По думите му досега през центъра са минали 41 законопроекта и са направени 56 предложения, а около 60% от тях вече са приети от Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Джони преди 9 години
Абсолютно безмислена администрация.Единстената и цел е да раздава заплатки на едни хора, които ке пипат по цял ден.
6
0
 
3
 
! Отговори
то преди 9 години
мен на снимката ми прилича на куката от "Под прикритие "
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да направят отчет с каква корупция са се преборили, колко лева са предали на хазната и какви заплати са вземали и тогава да се показват пред хората.
4
0
 
8
 
! Отговори
?? преди 9 години
Един *** върху тялото на народа.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Депутатите имат съветници и помощници и време за изготвянето на един закон, който след това БОРКОР анализира. Ей на това му се вика високо КПД.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОРКАКВО ?
1
0
 
18
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Освен, че се борят за добри заплати, БОРКОР за нищо друго не са се борили до момента, нито при Боко, нито при Станишко. Да се закрие това НЕДОРАЗУМЕНИЕ, а парите да се раздават на пенсионерите. По един хляб на месец повече ще има за всеки български пенсионер.

Спонсорирани публикации