Застреляха избягалия ягуар в Ловеч

Не е имало друг вариант, твърди кметът
3 авг 2014 17:49,
426
Застреляха избягалия ягуар в Ловеч
Снимка: БТА

Избягалият от зоопарка в Ловеч ягуар е бил убит, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч.

Той е бил застрелян от ловджия на територията на зоологическата градина, на два метра от оградата.

Според кмета Минчо Казанджиев не е имало друг вариант.

Още по темата
Около 50 човека издирваха избягалия от зоопарка в Ловеч тази сутрин ягуар. Животното е избягало, докато работник е почиствал

клетката му и вратата е била оставена отворена. В издирването бяха ангажирани и ловци, от които се очакваше да упоят ягуара, а
ако не успеят - да го застрелят.

Участниците в издирването, което продължи около шест часа, са били снабдени с упойващи и с бойни пушки, както и с топлинни камери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: ЛовечЯгуар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
първия ми лов беше когато бях на 6 с дядо ми ...единственото нещо което дядо ми държеше да правя преди и след стрелба е да се помоля на господ за прошка и след това да благодаря ...години по късно разбрах , че единствената му цел е била да ме научи да увжавам природата майка която ме храни ...много хора ловуват за спорт днешно време , все по - малко и по - малко стават ловците който ловуват за да живеят спрямо природата! Нормално е да има и такива уруди ! Те вече са много !
248
0
 
5
 
! Отговори
Tobradex преди 9 години
До АнонименСтига си гледал другите паници ами си гледай в твоята. Първи симптом на овцата - където отиват другите, там отивам и аз. Беееее
247
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не обиждайте ловците ! Истински ловец не би направил това ...по - скоро би убил човек ! Всички други който биха убили такова животно безпричинно са просто псведо ловци който ходят да бият глигани с още 20 човека ...ловеца ловува самичак , предимно нощем !
246
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно е че ловецът го е гръмнла вместо да го упои - как иначе ще разправя че е бил на сафари..
245
0
 
21
 
! Отговори
Tobradex преди 9 години
Било опасно - алабала. Той амсалака и с боен патрон ако не беше уцелил пак щеше да го разкъса. Въпроса е такъв, че е трябвало да бъде улучено животното. Щом го е застрелял с боен патрон, по същата логика, можеше да го уцелят със упойваща стрела. Друг е въпроса, че сигурно не са искали да си дават парите за такива упойващи стрели понеже са по скъпички от боен патрон. Хората в Африка оцеляват, тея тука преекспонираха опасността до толкова, че все едно им се налага да хващат динозавър.
244
0
 
29
 
! Отговори
Без значение... преди 9 години
"Участниците в издирването, което продължи около шест часа, са били снабдени с упойващи и с бойни пушки, както и с топлинни камери." Некадърници най-лесно е да убиеш или разрушиш нещо.Щом не могат да ползват FLIR адекватно и да уцелят с упойваща стрела която работи до няколко секунди смятайте за какви екипи става въпрос, жалко за животното.Жалко и за неадекватните защитаващи убийството коментари по-долу, вярвам че един ден ще ви просветне че не сте повече от животните около вас и сте равни
243
36
 
7
 
! Отговори
phbs преди 9 години
youtube/watch?v=eu1by5-BpTAИзгледайте това клипче и после говорете, че едва ли не ловеца е трябвало, с риск за живота си и за обществото, на всяка цена да го упои. Ягуарът, преди всичко, е опасен хищник и чак след това е голямо котка в клетка. Помислете, акоягуара беше убил, сега щяхте да говорите, колко некадърни са ловците, колко сме калпави ние българите. Всеки гледа да е голям природозащитник, европеец, американофил, русофил, а най-вече трябва да сме БЪЛГАРИ!
242
3
 
26
 
! Отговори
Врана преди 9 години
До обективенНе, не сме индианци. Те са ловували, убивали са животни за храна, но след успешен лов са се молели на душата на убитото животно да им прости. Така че доста сме далече от тях. Щом животното е било на територията на зоопарка, то не е било заплаха за гражданите. Било е въпрос на организация и професионализъм, и най-вече на човещина, да го заловят, а не да го убиват.Ловецът не е спасител, нагласата му е да унищожи, а не да опази животното на всяка цена.
241
1
 
50
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Да убиеш ягуар е повече от престъпление.*** ловци именно това са търсели-да се кичат с ловни трофеи и да разказват небивалици като се напият.Следва логичния въпрос-какво ще направят кожата и за колко ...евра ще я продадат на някой болен,снобски мозък,новоизлюпен богаташ,който не е успял да се уреди на ловно сафари в Африка с леопардова кожа и махагонов сувенир.
240
0
 
28
 
! Отговори
гост преди 9 години
До обективенЗоопарка в Ловеч е подложен на умишлен упадък.Територията около него се разпродава за скъпи имоти,идеята е зоопарка да бъде закрит и разпродаден-това е основната идея на кмета.Избягалия ягуар работи изключително в негова полза.Вторият по големина зоопарк в България се води умишлено към фалит.
239
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ревящите,искам да ви попитам,кой от вас не е убивал в живота си я паяк я комар я *** я мишка я плъх я мравка я ............ ??? А ?? Ами и Вие сте убийци , що ревете тогава :))
238
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе стига сте давали акъл бе, да не е това някой българин като вас да хитрува и да си трае та да му хвърлите примката? Та това е ягуар! Колко пъти в други държави са ги стреляли. Защо говорите за човещина тук? Ако ягуара беше разкъсал човек, пак ли така щяхте да говорите пред компютрите? Или щяхте да критикувате полицията за неакдърност? Винаги в БГ се критикува всичко и се бие опозиция - този негативизъм погубва държавата бавно но сигурно.
237
9
 
51
 
! Отговори
я преди 9 години
На два метра от оградата и с мрежа щяха до го хванат.Как ми иде да му набия 1 приклад в тъпата кратуна на авджията.
236
4
 
54
 
! Отговори
преди 9 години
НЯМА ТАКАВА ИДИОТСКА ДЪРЖАВА
235
2
 
16
 
! Отговори
просто човек преди 9 години
Съжалявам че съм се регистрирал така след тази изродщина.Обещавам никога повече да не изляза с този ник!Ивинявам се за пореден път на всички!
234
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** сега пие и черпи в местната кръчма на квартала си в Ловеч и е събрал цялата сбирщина от ловци които са дебнели за ягуарчето. "Полива" за великото си дело!А на запад сега щеше да е в следствения арест и най-вероятно пратен в панделата за 6 месеца.
233
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко за джагуарчето! И аз да го туря на воръжените кавали !
232
5
 
49
 
! Отговори
хит преди 9 години
Някой от местната ловна дружинка сега ще се фука на три ракии какъв герой е бил. Да ви го туря на всички кавали с карабини и оптики.
231
3
 
60
 
! Отговори
обективен преди 9 години
Абсолютни некадърници,не разбрах само какво е попречило да бъде упоено животното,а не отстреляно??? И в двата случая се подхожда по един и същи начин,нали?!П.С Гледаме по телевизията как в белите държави хората правят и невъзможното за да спасяват животните,а тук БУМ ...и проблема е решен,индианци сме и това си е!
230
2
 
28
 
! Отговори
Кмета преди 9 години
И в живота на хората е така.Излезеш ли от клетката,елиминират те физически.Свободата е МИТ.А сега още една голяма истина.Най-евтиното нещо в този живот е човешкият труд.Но все пак има едно нещо което е най-евтино ... това е човешкият живот.Отиваш си от този свят и някой нещо да губи ?Никой не губи нищо,дори стотинка.Само печал за близките и толкоз.За това е известен изразът че човешкият живот е безценен,че нямал цена.Ами БЕЗЦЕНЕН Е.