Фондът за лечение на деца ще работи!

Новият-стар шеф Павел Александров успокои, че ще се намерят резерви
0
Фондът за лечение на деца ще работи!
Снимка: архив, БулФото

3 млн. лева е минимумът, необходим за Фонда за лечение на деца, заяви директорът му Павел Александров пред БНР.

Още по темата
Александров увери, че фондът ще продължи да работи, въпреки че са изчерпани средствата от бюджета му. По думите му има резерви, които могат да се използват и за децата няма никаква опасност.

Ще има напрежение, но ще се справим. Разбрали сме се и с министъра, че каквото и да става, това няма да рефлектира върху децата и тяхното лечение. Засега родителите могат да бъдат спокойни – фондът ще функционира, посочи той.

Александров беше уволнен от бившия министър на здравеопазването Таня Андреева, но служебният министър Мирослав Ненков го върна на поста.

Здравният министър вече обяви, че според предварителните данни бюджетът на фонда е изчерпан. Мирослав Ненков ще се срещне днес с финансовия министър Румен Порожанов, за да поиска средства, но не се ангажира с прогноза колко пари ще бъдат отпуснати.

Павел Александров е отново на поста от вчера. Той смята, че за няколко дни ще успее да прецени каква е ситуацията.

"Идеята за парите трябва да дойде от министър Ненков и от финансовия министър, но ще гледаме най-икономично, с оптимизиране на разходите, да се вместим в парите и да приключим добре годината", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари