Бежанците от село Баня не искат да ходят на училище

Само три деца са се записали в Нова Загора
29
Бежанците от село Баня не искат да ходят на училище
Снимка: Булфото, архив

До момента няма заявки за обучение от настанените в Регистрационно-приемателния център за бежанци в новозагорското село Баня. Това каза началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Сливен Бисерка Василева, цитирана от БТА.

Още по темата
Предстои среща на експертите от РИО с директора на бежанския център, който ще им даде информация дали има желаещи да посещават училище. Ако има такива, ще бъде сформирана комисия, която да провери знанията на кандидатите и да ги насочи към конкретните класове.

В новозагорското училище "Любен Каравелов" има трима ученици от бежански семейства, които сами си осигуряват транспорта.

Желаещите да се обучават ще посещават училището в село Баня, уточни Василева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
койчо преди 9 години
По всякакъв начин трябва да им се показва, че са нежелани!!! България е пълна с ***-търтеи и няма да може да понесе още за хранене и обличане. С цялата си наглост имат и претенции за условията, при които живеят! Даването на статут да минава през изпит за усвояване на български език! Да им се набива в коравите глави, че мърдане от България към Европа НЯМА!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
ЕДНА БЪЛГАРКА преди 9 години
*** УЧИ ЛИ?ИЗТРЪПВАМ КАТО СИ ПОМИСЛЯ ЗА ТЯХ И ПЛОДОВИТОСТТА ИМ. САМО ЗА СЕКС ЛИ МИСЛЯТ ТЕЗИ ДЖИГИТАЙЦИ?НЕ СА ЗА ТУК,НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХА.НИЕ БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ГИ ПРИЕМЕМ.ПРЕДЛАГАМ ЮЛИЯ БЕРБЕРЯН ДА СИ РАЗВЪРЖЕ КЕСИЯТА И ИМОТИТЕ И ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА ТЯХ.МОЖЕ ДА ИМ ИЗДЕЙСТВА И ПРЕБИВАВАНЕ В ШВЕЙЦАРИЯ ПРИ ДЪЩЕРЯ И.КЪЩАТА НА ЖЕНЕВСКОТО ЕЗЕРО Е ДОСТА ГОЛЯМА,МОЖЕ ДА ПОБЕРЕ ДОСТА МЮСЛЮМАНИ.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези " бежанци" идват от Турция. Е, от какво бягат в Турция?
20
0
 
9
 
! Отговори
Една българка преди 9 години
И силни държави като Германия, Англия, Франция , Австрия имат сериозни проблеми с тях и отдавна са наложили строги ограничителни квоти за хора, които да третират като бежанци . Българи, не оставяйте родината си на личните интереси и воля на продажните *** политици, защото упорито и безсрамно подготвят поредната национална катастрофа която заплашва и суверенитета на България като държава! ПРОТЕСТИ !
19
1
 
8
 
! Отговори
Да ама не преди 9 години
Европа не ги иска и планът е тези нелегални да останат в България завинаги!!! Еврокомисар Кристалина/Сталинка/ Георгиева неслучайно подготвя българите, че емигрантите ще решават проблема с ниската раждаемост и трябва да бъдат заселвани в обезлюдените села. Отдавна е в ход мащабна антибългарска кампания с пряко участие на български политици и има една единствена цел - да дискредитира българския народ и да му окаже натиск да направи компромис със своя суверенитет и териториална сигурност.
18
0
 
13
 
! Отговори
Alisa преди 9 години
Те не са изпратени тук за да учат български . Изпратени са да се размножават. Продажните български политици изземват доходите на работещите българи и ще ги дават на бежанци. След няколко години тук ще има хиляди мюсюлмани от Северна Африка и Близкия Изток, които ще живеят законно в България, а младите българи ще са икономически емигранти/бежанци някъде по света. АКО НЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВАМЕ ЩЕ БЪДЕМ УНИЩОЖЕНИ !!! ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА!!!
17
0
 
14
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Голямата лъжа с бежанците!Идват от Турция,там вече са получили статут на бежанци,мюсюлманска държава,никой не ги гони!Документи за самоличност крият,кой знае какви влизат тук,но е удобно по 1000 лв.месечно на човек да плащаме,Европа дава пари по три програми!Гърците не си поплюват,Румънците показаха как се действа-27.09.2013 г.-осъдени по бързата процедура за нелегално преминаване на границата и ни ги върнаха обратно!Германия наложи лимит!А ние-упорито вървим към Косовския вариант,за съжаление!
16
0
 
10
 
! Отговори
Дали не разчитат на преди 9 години
нещо друго - например, в близко бъдеще отнякъде да им пращат пари,за да могат да живеят тук, да създават диаспора и да се размножават.В такъв случай, в по-далечно бъдеще вече ще имат влияние над някои процеси в страната ни.Замислих се за тази възможност, защото преди време някой зададе въпроса, как успяват да просъществуват много от търговците от Близкия Изток, които са наели магазинчета по ул."Цар Симеон" и околните улички в София? Защо се струпват точно там, дали заради близостта на джамията?
15
0
 
17
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Законите важат за всички!За каква интеграция ще става на въпрос като не знаят,не говорят и не пишат на български? Как ще си намерят работа или няма изобщо да работят? Кой плаща ,за да лежат и мързелуват по цели дни? И аз искам така,и аз искам децата ми само да получават! И да имам претенции за подслон,храна,условия за живот...Ще има ли наказани за невзетите мерки за защита на българската граница! Ще има ли наказани за хилядите нахлули тук,за продадената ни Родина?!!!
14
28
 
0
 
! Отговори
анти-лайнар преди 9 години
Дори и арабите са много по-точни хора от мазните вулгарасти!
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те са дошли тук не за да бъдат учени , а за да бъдат ХРАНЕНИ.
12
0
 
17
 
! Отговори
Гък преди 9 години
Какво ще ми работят ? - то за българите няма работа; хайде у Европата, немат тука право да остават !
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Което семейство не праща децата си на училище, няма да получава помощи, нито подслон, нито ще има право на адресна регистрация в България - да заминават където щат, по-точно, където ги приемат.Ако имаме политици на място, ще поставят такива условия. Ако са мижитурки, да се махат, за да изберем по-подходящи хора да управляват България!
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Abe vie sami nemojete dase nahranite pa i bejanci hraneli shto ne kajete ce parite za tqh sa ot evropa
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, малко са ни неграмотните, че сега и тези ще храним! Защото като не пращат децата на училище, съответно тия деца няма да имат никакъв шанс да си намерят работа, но за сметка на това ще имат свои деца, които също ще са неграмотни и така до безкрай! А бедния български народ да работи и да храни и *** и тия!
8
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mnogo anti hora sa se navıdili tuk
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая 'бежанка' симпатяга, *** ако са нейни всичките чавета, бая са я плющяли по пустинята..и кво училище, те от ранна детска възраст май само на майка и татко ги учат да си играят :)
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еееййй, аман от *** и паразите в тая държава!!!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези още ли са тук????
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато бачкаш за някой уреден дскуманизки ***, получаваш около триста евро месечно. Когато си *** кат каиш,дремеш и не работиш цял живот, а само цвъкаш гнидички, получаваш ежемесечно какви ли не помощи, като общата им сума минава осем-деветстотин евро месечно.