Гражданската отговорност скача с 10% от Нова година

Скок ще има и при Каското
Обновена: 21 сеп 2014 07:31 | 21 сеп 2014 07:30, Красимир Ангелов
80
Гражданската отговорност скача с 10% от Нова година
Снимка: Булфото, архив

Задължителната автомобилна застраховка "Гражданска отговорност" ще поскъпне от Нова година с около 10%, прогнозират от бранша.

Към днешна дата за автомобил среден клас с обем на двигателя до 1700 кубика шофьорите плащаха около 200 лева. Очакванията са отделните застрахователи да вдигнат цените с до 10%, което ще оскъпи сумата с приблизително 20 лева, съобщава Нова телевизия.

Точно краят на годината е пиковото време за подновяването на задължителната застраховка. Очакванията сега са още от ноември цените да тръгнат нагоре.

Според последните данни на Комисията за финансов надзор 86% от шофьорите карат с иначе задължителната застраховка.

Очаква се скок да има и при застраховката „Каско“, допълват от телевизията. Заради огромните щети, които дружествата трябваше да покрият след градушката в столицата в началото на лятото, от бранша прогнозират повишение в цените до 20%. Крайните цени на всички компании ще са ясни до месец, когато започва и активната кампания по преподновяване на полицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
18
 
4
 
! Отговори
хa пaк тролчетa преди 9 години
Много коментaри изетох нa долу. Сaмо не могa дa рaзберa зaщо a полвинaтa герб им е виновен зa ценaтa нa токa, грaждaнскaтa и т.н. след кaто всико сеслучвa кaто упрaвлявaше великото комудепесaрскоaтaкистко експертно прaвителство в лицето нa седенкaтa и оновa недорaзумение чобa. И зa годинa ни върнaхa 5 нaзaд. Герберите и те не сa цвете не ме рaзбирaйте погрешно.
36
2
 
5
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Хайде смятам за последно да обобщя темата как я виждам аз, без емоции и без излишно палене.Значи, по принцип в цял свят идеята за задължителна гражданска отговорност е една и съща.Хората карат различни коли. Кой евтина, кой скъпа.Едно време при социализма всички карахме кой Лада кой Москвич и всичките бяха еднакво евтини. Затова нямаше задължителна застраховка.Но увеличаването на премията ще доведе до спад в иначе задължителното застраховане и това ще навлече само загуби.
35
1
 
23
 
! Отговори
Ехоооо преди 9 години
Кога народа ще скочи,та дори и само 10 %?-Никога?
34
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са си някъв вид санкции срещу българския народ !!! Просто не са публични както тези за Русия. Опитват се да ни окажат натиск за да ни погубят като народ и успяват ....
33
4
 
25
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 39В България кола, която е по-скъпа от апартамента ми в 99% от случаите е кола на мутра, бандит, крал пари от такива честни хора като нас или бивш комунист, което е пак същото.Само 1% от случаите има, когато българин, живял в чужбина си е купил кола и е дошъл с нея в България през отпуската си. Казвам сигурно е 1% защото дори повечето българи живеещи в чужбина, в белите държави също нямат толкова лъскави коли. Знам го от опит.Разбира се, в Гърция, Италия има много по-скъпи коли.
32
1
 
27
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Е да бе, да. Те всяка година говорят че се очаква 10% увеличение преди Нова Година.Аре бе, тока скача с 10%, застраховка гражданска отговорност скача с 10%, не знам какво още ще скочи с 10%, а заплатата ми е "скочила" с 1%. Как ще я сметнете тогава моята сметка???
31
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 39И като ти лепна лъскавата *** с жигулата и трябва да ти платя 1600 лева и нямам гражданска, гащите ми от *** ми ли ще свалиш? Тъпан, ще ме осъдиш, но преди това ще ти изплатя мангизите. няма значение откъде ще ги взема- ще ти ги дам. Но не съм съгласен да плащам за нещо което евентуално можело да се случи. Ми тогава да си застраховам и черния дроб, щото пия ракия, а?
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо"скача"? Да не би пътищата да са станали по проходими. Някъде е нужен луноход за да минеш.Да не би културата на движение да се е повишила?А за "Каско" природата си отмъсти.И дано го прави по-често.Само вземат на хората парите,а чакаш за реакция при нужда колкото застрахователите решат.Събират грешни пари,а после ги боли.Е безплатен обяд няма.А и, който плаща "Каско" има пари.Въпроса е за принципа.Но робското у нас насаждано 500 години, не може да се изтрие за 140.Като си мълчм,ще търпим!
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Га вземат да скачат и гладните, ще ви се види тясно!
28
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 34 Избягваш риска да те осъдят и да ти вземат и гащите от г*за ако случайно удариш някоя кола по скъпа от апартамента ти... Миналата година един възрастен господин се беше заблял и със жигулката си ми отовори багажника - сметката за ремонта беше 1600 лв, покри ми ги каското, които си ги взеха от неговата гражданска отговорност. Ако нямаше ГО, дали можеше да извади пари за 3 коли като неговата че да ми плати ремонта? (Ако нямаше ГО, застрахователите щяха да го осъдят за плаща)
27
1
 
13
 
! Отговори
ivo преди 9 години
До BG 24Мноооо си прав. Фирмите пък да спрат да зареждат магазините , вдига се и тока - по твоята логика да спрем гда го ползваме . Впрочем вдигат се пенсионните и за безработица - обясни как да спря да ги плащам ? Но субсидиите партиите остават , държавното служител пртодължава да не си плаща осигуровките но иска по-големи заплати ... Дай идея как да стане .
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГерберКойто скача е ***.
25
1
 
5
 
! Отговори
Сапарев преди 9 години
Всяко движение на цените е резултат от държавната политика. Как пропагандират по старите ленти как всички цени се свалят(преди няколко десетилетия) , така сега е обратното...
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заплатите нямат нищо общо с гражданската отговорност! Чрез гражданската отговорност плащаш щетите причинени от джигитите по пътя!
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е вече да се въведе системата Бонус малус при която тези които причиняват често ПТП плащат по висока гражданска отговорност от тези, които карат внимателно и никога не предизвикват ПТП!
22
3
 
12
 
! Отговори
. преди 9 години
А , заплати ?
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българина най-после трябва се научи че трябва да иска заплата която да отговаря на цените, а не цени които отговарят на заплатата му. Само че заплатата му не я плащат политиците (освен ако не е *** на държавна служба, а шефа му - да се оправя с него .
20
6
 
6
 
! Отговори
ewto преди 9 години
Е трябва да компенсират градушките някак.
19
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да вдигат- малко Ви е! Искам и горивата да поскъпнат и яко глоби да ви наливат, нова агенция да направят за контрол на неправилно паркиралите и там глобите да са още по-солени! Няма да се научите иначе на култура на движение и паркиране. Изпита за книжка да бъде поне 2000лв., да се кара 6-8 месеца и да се записва с видео, а всеки 5 години- проверовъчен! Да видим тогава пак ли ще Ви сърби да си бълвате чалгаджийския манталитет! Писна ми от убийци на пътя и извън него, като се върна в ***!
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До психолог Е нали искахте да подават оставка - подадоха, сега ревете що подали. Хайде берете си лайката милиционерска!