Алма матер приключи с приема, 261 места останаха празни

Четвърта цедка не запълни със студенти СУ
Обновена: 25 сеп 2014 11:29 | 25 сеп 2014 07:46, Александър Попов
44
Алма матер приключи с приема, 261 места останаха празни
Снимка: Булфото, архив

Финалното четвърто класиране в Софийския университет не успя да запълни план-приема за студенти броени дни преди да започне новата учебна година.

Останаха 261 незаети места, като след последната цедка са приети още 337 първокурсници, съобщава в. "Монитор".

Противно на очакванията, че на финалния тур кандидатите ще бъдат записани с много нисък бал, някои от новоприетите са демонстрирали много високи резултати.

С бал от 29,72 от максимален 30 е приета кандидат-студентка в специалност „Публична администрация, което означава, че момичето е имало само отлични оценки. С бал 29 от максимален 30, пък се е класирал мераклия да учи философия.

С оценки около „Добър” и „Много добър” от матурата или изпит са приети студенти в специалности като педагогика, журналистика, международни отношения, социология и др.

С бал 28,11 от максимален 30 пък е приета кандидат-студентка в специалност "Българска филология", което надминава някои от резултатите на първо класиране.

С най-ниски оценки са приети кандидат-студенти в специалностите арабистика, иранистика, новогръцка филология, теология.

До петък включително новоприетите студенти на финалното четвърто класиране трябва да се запишат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
До 40 преди 9 години
До АнонименВ грешка си. Има много университети в Европа, в които е достъпно да се учи без да си много богат, по твоите думи.А не зная колко е патриотично да учиш в Алма матер с алкохолизираните преподаватели и тотално сбърканата им система, при положение, че можеш да получиш качествено образование в Европа.Но...вие "големите патриоти" си учете в България. Щом мислите, че това образование ви удовлетворява.И ви харесва преподаватели да са ви Орешарски, Петър ДИмитров, Чобанов и все комунисти.
29
0
 
3
 
! Отговори
Do 38 преди 9 години
Колкото и да е лошо в чужбина, имам предвид западна Европа и Америка, винаги е по-добре от тук.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е не е вярно, че всеки завършил в чужбина го назначават там на огромна заплата. По-скоро са единици и са пак отишли с пари. Проблема е, че децата се гонят от тука, а никъде не ги искат освен за слуги. Избийте си тия приказки от главата, че някъде ги чакат, раждаме нещастни робчета и затова спряхме.Ако останат тука същото, че даже и няма да имат за храна.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фирма СТАНТЕК, асемблираща компйтри търси шофьор на бус- куриер за доставка на компютри до клиентите.Изисквания: Висше образование.познание по хардуер ,Познаване на движението в СофияЗаплата 600-650 лв.Висшето образование е задължително за шофьор на бус ! До там сме я докарали.Справка : джобс .бг
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отдавна интелигентните деца вече отиват да учат в чужбина.Защо ли не предпочитат този извор на знания и наука Алма матер...може би вече цяла България знае отговора.
25
0
 
5
 
! Отговори
666 преди 9 години
И все така ще си вървим докато такива статии се появяват веднъж годишо, а тези за Кучкова никнат като гъби и са все на първа страница!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кога ще се финансират никому ненужни хуманитарни специалности? Специалности, които не дават нито лев добавена стойност и раждат едни консуматори на бюджети не може повече да се стимулират. България ще остане не само без лекари, но и без химици, физици, биолози, математици. Стандартът на живот в днешно време се определя от технологичното развитие. Всичко друго е следствие от него.
23
0
 
7
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Преди години в Софийския кандидатства мой приятел, който не може да си напише името... И познайте - приеха го.
22
1
 
3
 
! Отговори
шапка на тояга преди 9 години
тая отпред с БЯЛОТО оле за кво стаа въпрос глеа кат заклана, а оня пич горе пляяяс един фейспалм понеже ния ниьо
21
3
 
5
 
! Отговори
бивш студент в су преди 9 години
беше ми втори вуз нивото е плачевно приблизително на пернишки вуз
20
0
 
12
 
! Отговори
666 преди 9 години
Преди време попитах мои приятели учещи в чужбина: "Мислиш ли да се върнеш когато завършиш?" Цитирам: (приятелка в Англия) "Защо когато там има фирми, които са готови да ми плащат само заради печата който седи на дипломата ми, а и ще ме оценят по достойнство?!"; (приятел в Гърция) "Какво ме връща в България? Какво ме задържа там?" (родителите му починаха, а сестра му също е в чужбина).Познайте дали се върнаха. И двамата завършиха - единия има чудесна работа, а другия страхотно семейство!
19
2
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
за "Магнаурската школа " има ли свободни места
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде, хайде... знаем ги тия с високите оценки от гимназията!Винаги е било проблем това, че децата не учат при равни условия.На едните им се дава зор, знаят всичко, съсипват им нервната система и накрая им пишат 3 и 4 в училище.На другия бряг са децата на които не им се стъжнява живота, не ги натискат да учат, учителите ги боли щепсела колко знаят учениците и накрая пишат 5 и 6.После се получава, че тоя който може и знае... има нисък бал от училище.А тоя който нищо не знае, има висок бал.
17
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работих в един университет близо 9 години. Нагледах се на какво ли не. Но най-силно ме дразнеше как с лекота се прилага интелектуалния паразитизъм от страна на научните ръководители към дипломанти и докторанти. Някои търтеи станаха доценти и професори само като си вписваха имената в публикациите на докторантите си. Мъчно ми е за тези хора.
16
0
 
21
 
! Отговори
До pronto. Как да не преди 9 години
е била осакатена страната ни? Та нали същите онези пишман студенти отпреди 30-40 г., днес са 50-60-годишни "експерти". Те "изнесоха" на гърба си прехода, те бяха "духовни водачи" на народа в този период. Който го е преживял, той има представа - умни, будни, високоинтелигентни 18-20-годишни хлапета се оказаха състуденти на мучащи *** на 30-35 г. (тогава се "уредил" да следва). После в службата са равноправни колеги. Може ли да се получи нормална гилдия? Особено когато *** са болшинство!
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пернишки Университет по Технологии, Комуникации и Архитектура( ***) не затвори ли вече своите академични врати ? Пернишката Академична общественост осиротя без своя академичен дом ......
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и само не дейте ми дава Франция за пример че има 37-38 университета, защото Франция е 40 милиона, а пък ние сме 78 милиона с 52 университета (и пак сем повееч от Франция даже и като просто чисол да ги смятаме)
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що матрал ще има за 8-и декември.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
великотърновски, Видински, пернишки, Хасковски, Бургаски, Плевенски. Нека Натфиз и Военната какадемия също останат. Стигат .Какво значи да има ВМЕИ когато за инжинер може да се учи във всеки друг университет и дори да идеш на специализация в чужбина?а защо няма университет на писателите тогава? Абсурд?за всуяка специалност - университет?закрийите половината университети и напливът на студенти ще се покачи.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
във всичик номрамлин държави университетите са горе-долу по един на милон че и по-малко, което знаич че в една 7,2 милионна българия държавинте университети трябав да са не повече от 10 (максимум) а те са 52 и после се чудите защо резултатите са такива. Медицински, икономически - та това са просот филиали не един университет - Софийския. Обективон погледнато трябав да има само по един универистет във всеки важен адм. център- Софийски, Плодивск, варнененски и прочие.