Постоянният секретар на МВнР е бил уволнен

Не отговарял на изискванията за длъжността
4
Постоянният секретар на МВнР е бил уволнен
Георги Димитров. Снимка: МВнР

Постоянният секретар на Министерството на външните работи Георги Димитров е бил освободен от поста.

От външното министерство отрекоха уволнението да е свързано с неговата принадлежност към бившата Държавна сигурност, съобщи БНР.

Георги Димитров заемаше най-високата професионална дипломатическа длъжност по решение на бившия външен министър Кристиан Вигенин. Той отговаряше за управлението на бюджета и кариерното развитие на дипломатите.

От пресцентъра на министерството потвърдиха, че постоянният секретар е уволнен по решение на служебния министър Даниел Митов.

Мотивите според директора на пресслужбата са, че той не е отговарял на законовите изисквания за заеманата длъжност. Открито е негово участие в търговско дружество, а оценките му на ежегодните вътрешни атестации в министерството са били по-ниски от необходимото.

В миналото Димитров беше посланик на България в Сърбия, преди да бъде отзован от Белград заради разкритата му принадлежност към Държавна сигурност. Тогава решението беше на министъра от ГЕРБ Николай Младенов.

С идването на кабинета "Орешарски" той бе назначен за постоянен секретар. Уволнението става в края на мандата на служебното правителство въпреки обещанието през август на Даниел Митов да няма тежки кадрови промени.

"Искам да сме наясно, че хората във външно министерство трябва да работят спокойно, а не постоянно да се притесняват сега този ще бъде ли сменен, онзи ще бъде ли сменен. Това не е задача на служебния кабинет. За два месеца не може изведнъж да измислим друга администрация", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
Кога от вътрешното министерство ште бъдат отстранени окончателно бивши служители принадлежаши къмДС иполитработници/ЗКПЧ/прикрили са се под разлчна форма най вече вЧРи чертаят квадратчетата.Наскороимаше едно съобштение;ДРДГП -Русе влезе в историята наМВРато пръв който се пенсионира на пределните 60год.ТОВАЕ единственния началник политотдел вГВуспял да да се спаси след промените когато всички негови колеги бяха освободени без оглед навъздраст заедно сВКР.
3
3
 
3
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е ... преди 9 години
ЗА ТОТАЛНА МЕТЛА В БЪЛГАРСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА!!!АКО НЕ ГО НАПРАВИМ---ЩЕ СЕ ПРОВАЛЯМЕ НЕПРЕКЪСНАТО!БКП/БСП Е НАСИТИЛА ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ С КАПАНИ, ДОНОСНИЦИ И САБОТЬОРИ!ТОВА Е СХЕМАТА НА "ИЗГОРЕНАТА ЗЕМЯ"....И "ДЪРЖАВА"----ВСЕКИ КОЙТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ , ДА СЕ ПРОВАЛЯ!!!
2
5
 
5
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Всичко що е от БКП-БСП-ДС трябва да няма право на ръководна държавна служба. Те са достатъчно кадърни да си правят частен бизнес. Стига 70 години са пили кръвчицата на народа.
1
3
 
6
 
! Отговори
Браво преди 9 години
След четвърт век. С това темпо и в 22 век па ще има ДС!