Патриарх Неофит посреща рождения си ден в уединение и молитва

Днес главата на БПЦ навършва 69 години
15 окт 2014 08:15, Красимир Ангелов
4
Патриарх Неофит посреща рождения си ден в уединение и молитва
Снимка: Булфото

Днес се навършват 69 години от рождението на Негово светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, се посочва в съобщение на Светия синод на Българската православна църква.

В него се казва, че предвид на тежките трагедии, сполетели напоследък нашето Отечество и потопили в скръб целия ни народ - големите наводнения във Варна и Мизия, взели човешки жертви и причинили големи щети, както и трагичният инцидент в Горни Лом, отнел живота на 15 души, патриархът не счита за уместно да отбелязва тържествено рождения си ден. Той ще прекара деня в уединение и молитва за българския народ.

Като благодари на всички, които са отправили и ще отправят своите приветствия към него, патриарх Неофит благопожелава здраве, благоденствие, мир, любов и преуспяване в добрите начинания.

Негово светейшество призовава всички, които възнамеряват да изразят своето уважение към него с подаръци и цветя, да насочат в деня на личния му празник своето внимание и любов към нашите сънародници в нужда и притеснение и да употребят тези средства за подпомагане на пострадалите.

Средствата могат да бъдат превеждани на следната сметка: Св.Синод на БПЦ - БП; гр. София, ул. "Оборище" 4; ИН по ДДС BG 121294143; ЕИК по БУЛСТАТ 121294143;

IBAN BG 74 UNCR 9660 1067 9899 12; BIC UNCRBGSF - УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, като изрично бъде упоменато в платежното нареждане предназначението на паричната помощ.

Патриарх Неофит е роден на 15 октомври 1945 г. в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: БПЦпатриарх Неофит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой го интересува тази герберастка калимявка.
2
1
 
7
 
! Отговори
Р преди 9 години
До първия коментиращ:Твърде елементарно ...Пробвай с друг текст и наблегни на бройката :-)
1
16
 
2
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 9 години
Лично бих му направил сюнета на този загубеняк. Няма ли *** та да му се изходя на гробаЩял да се моли.Аллах такива *** не слуша..