Почина Лидия, която се запали сама пред президентството

Жената беше с 90% изгаряния, лекарите не даваха надежда за живота й
Обновена: 10 ное 2014 13:52 | 10 ное 2014 10:48, Камелия Цветанова
166
Почина Лидия, която се запали сама пред президентството
След инцидента с Лидия граждани се събраха пред президенството и запалиха свещи с призив "Не на отчаянието" Снимка: архив, Булфото

Почина 38-годишната Лидия Петрова, която се самозапали пред сградата на президентството миналата седмица, докато вътре държаният глава Росен Плевнелиев провеждаше консултации с представител на НФСБ, преди да връчи мандат за съставяне на правителство.

Още по темата
Въпреки усилията на екипа на проф. Огнян Хаджийски младата жена почина през нощта, съобщиха от пресцентъра на „Пирогов“.

Миналата седмица в понеделник тя постъпи в УМБАЛСМ „Пирогов” с изключително тежко изгаряне – 90%. Жената бе настанена в „Изгаряне - реанимация” на командно дишане.

Още тогава специалистите предупредиха, че това е състояние, несъвместимо с живота.

В крайна сметка никой не разбра защо младата жена посегна на живота си по толкова жесток начин.

Според бившия й съпруг Лидия е страдала от психично заболяване, но майка й отрече това да е вярно.

„Лидия е много силен човек и не е способна да се самозапали“, твърди Снежана Петрова и призова медиите да търсят кой е подтикнал дъщеря й да предприеме крайната стъпка.

Тя обаче отхвърли версията младата жена да е била част от секта, каквото предположение направи сестрата на Лидия.

„Не е била обвързана с конкретни хора, не е била обвързана със секти”, каза майката.

Лидия Петрова е завършила учителски колеж, след това рехабилитация.

Работила е и като фотограф във вестник „Труд”. Ден след като тя се самозапали няколко десетки граждани се събраха около фонтана пред президентството със свещ и молитва нея.  Бдението бе организирано в социалните мрежи под надслов „Не на отчаянието".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KAKVO SA VINOVNI POLITIZITE ,CE NIAKOI E RESHIL DA SE SAMOUBIVA.NE SAM CEL,NE SAM SLUSHAL NE SAM I VIDIAL NIAKOI DA SE SAMOUBIVA,ZARADI TOVA CE NE E BOLEN I NESHTO MU LIPSVA V GENETICESKIAT STROEG NA DNK.
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименNAS NI PAZI ALAH I KARL MARKS.
73
1
 
3
 
! Отговори
idiot преди 9 години
До тайгатада не говорим, че преди 2 седмици оповестиха, че е нараснал броят на децата, които посягат на себе си. И те ли са психично болни? Очевдино не, но усещате ли във въздуха едно такова напрежение като че се движим като роботи в нереален свят? Много има за правене и поправяне, много, но дето казвате дали ще се вдигнат хората да направим нещо заедно? Да се измете старата ***, да се върбат ценностите, да се върне спокойствието в семейството, а то само деградация по всички нива.
72
0
 
6
 
! Отговори
135 преди 9 години
До Анонимен 90Абсолютно вярно! Лошото е, че тя е била част от тяхната гилдия - работила е с тях, или по-точно за тях... Отвратително безочие - да снимаш и да се ровиш в пепелта на човек, на който точно те, журналистите, са могли да помогнат и да му подадат ръка!
71
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един болен мозък по-малко за хранен ! Айде стига сме плакали за хора обречени на това, тя е била шизофреничка, ако не се беше запалила сигруно щеше я да се метне от балкона мислейки се за птичка
70
2
 
22
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ПРИ ТЕЗИ ПРОЦЕНТНИ ИЗГАРЯНИЯ ВСЕ ПАК ЖИВЯ МНОГО БЛАГОДАРЕНИЕ НА КЛИНИКАТА ПО ИЗГАРЯНИЯ, ГРИЖИТЕ , КОИТО ПОЛАГАХА СЛУЖИТЕЛИТЕ ЗА НЕЯ ЗА ДА Я СПАСЯТ НЕЗАВИСИМО , ЧЕ ТЯ БЕШЕ КАУЗА ПЕРТУТА. ДОКАЗАХА СВОЯ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ. ХВАЛА НА ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛИ / ЛЕКАРИ, СЕСТРИ САНИТАРИ, ЛАБОРАНТИ./
69
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тази женица ще тежи на съвестта (ако имат такава въобще) на Мутрата и Плевела.
68
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
психично здрави ли са тия, които 25 години съсипват и крадат? Та това е все едно през 1970 година нищо да не е построено в комунистическо време!!! Вие добре ли сте? Сега народът виновен, че не се кефи на тая дива икономика, която докарва хората дотам, за да изучат децата си да си продадат единственото жилище, за да могат да им осигурят път към спасението извън тази държава?!?! Вие добре ли сте, нима сте запознати от какво жената е посегнала на живота си, ведейте да хулите ей, ***, щото и вашит
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нако долнопробни ***, ако е упоена и захвърлена на паветата, управниците веднага щяха да извадят записа от камерите, нали те направиха Сф на Бай Брадър. *** несретен. Не ви ли е срам да се храните от манипулации.
66
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мир на праха на жената! Разбира се никой няма да се трогне от нейния акт. Пак се говори за реформи, разбирай съкращения, а спестените пари за кого - за олигархията! Вместо да разкриват работни места, закриват. И се уповават на ниските страсти сред хората, разделят ни и ни владеят. и НЕ ИМ ПРЕЧИ ПЕТОРНА КОАЛИЦИЯ, САМО ЗНАЙТЕ ЗА ПАРАТА - В СЛУЧАЯ ОСВЕН ЧЕТВОРНАТА И дпс/ббц/бдц Е В КЮПА. а някои си мислеха че гласуват за алтернативи ...
65
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бях изпаднал в страшна депресия. Никой не ми даде работа в България. И емигрирах в Германия. Тука ми дадоха работа и добра заплата. Едва ли ще се върна в България. .. за жалост. Вече съм с пълна банкова сметка с пари, а в Бългярия нямах 100 лв, никой не ми даде работа, а съм с висше образование, почти до клошар я бях докарал. Бягайте от тази идиотска територия!
64
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре ще я погребат жената. А бокича се готви да управлява все едно нищо не се е случило.
63
2
 
8
 
! Отговори
алкап преди 9 години
нарочно я тласкат към унищожение. с очите си виждам такива постъпки директни. турците също го провокират и плащат
62
0
 
10
 
! Отговори
дв преди 9 години
ujasno sabitie, ujasna strana, nekadurni politici.
61
1
 
51
 
! Отговори
България ? преди 9 години
Моят внук изпадна в силна депресия , а е само на 23 г.Замина на работа в Прага и няма намерение да се връща ! Няма бъдеще за младите хора , и ще увеличават населението на други държави ?Ако още беше тук , трябваше да е болен ??? Как в Чехия се развива промишленост и в момента се строят заводи , а в България неможе - кой развива тази политика ...
60
8
 
12
 
! Отговори
Ани преди 9 години
До АнонименХайде моля ви, не я приравнявайте с Ботев и Левски!Те са се били срещу враговете си, а не са се самообесвали или самозастрелвали !!!!!!!!!!!
59
3
 
5
 
! Отговори
Vili преди 9 години
Та след като имаш в себе си личностни противоречия е съвсем нормално да се говори за психично болно състояние. И колкото и да си сам , една жена винаги намира смисъл за живот в децата си, тя е силна и се бори, напук на всичко и държавата. Просто грешка...
58
0
 
14
 
! Отговори
До 89 преди 9 години
За да печелят психиатрите от лъженауката си и от престъпните си обвързаности с фармацефтичната мафия ! И за да не се признае вината на обществото! Да, така е в България -има хиляди теоретични основания да те изкарат луд, после да те вкарат в психиатрия и да те обработват с разрушителни психотропи, след които личността се променя неузнаваемо до обезличаване (апатия, нечувствителност ), но проблемите накарали един човек да посегне на живота си, остават. А адекватна помощ от държавата няма
57
1
 
12
 
! Отговори
Vili преди 9 години
Хора , какви правителства, какви президенти? Мислете логично. Ако според вас причината за самозапалването е показен протест, в следващия един момент Вие и тя трябва да сте абсолютно наясно , че нищо след смъртта й няма да се промени. Следователно протеста е личностен и не постига исканото, за което вие говорите. Следователно тази саможертва е напразна. След нея не само едно правителсво остава същото и държавата , ами остава и едно детенце без майка.
56
1
 
1
 
! Отговори
kristko1967 преди 9 години
Разбрах защо си избрал това име,но повече ще ти отива Тома Неверни!