Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори

МВР започна дисциплинарка след появил се в нета клип
Обновена: 18 ное 2014 14:05 | 18 ное 2014 09:50,
181
Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори
Снимка: YouTube

По разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу служител на столичната "Пътна полиция", заснет да взима подкупи от шофьори, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Видеозаписът, сниман в столичен квартал, се появи вчера в интернет и е дълъг малко над 3 минути. На два пъти се вижда как катаджията взима дискретно пари от водачи - веднъж 20 лева и веднъж 10 лева.

В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая, уточняват от полицията.

В Закона за МВР при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение е предвидено и най-тежко наказание „уволнение“, припомнят от полицията.

По-късно МВР шефът Веселин Вучков заяви, че очаква проверката да приключи в кратки срокове.

Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ad hoc реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство, отбеляза министърът.

По думите му ведомството има звена и способности да се справи с този проблем и по линия на Инспектората, който има административни функции,и по линия на дирекция "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: МВРподкупполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
7
 
! Отговори
Изумен преди 9 години
До АнонименХайде да го видим каква пенсийка ще вземе, натрупалият от рушвети тумбак...
79
3
 
16
 
! Отговори
Изроди преди 9 години
Аман от тези... Нито си вършат работата, спят по цял ден по коли, камиони и паркове, като дойде време да се правят на отворени са много големи в стадо от по 100. А ние им плащаме високите заплати за развей си оная работа...А пенсиите? Строят си къщи по на три етажа, карат хубави коли, нека им е зле... Бля бля бля, снимайте, качвайте всеки неспазващ задълженията си под пагон, ако няма правосъдие, народът дето ги храни ще им даде! Срам за тях и семействата им!
78
12
 
2
 
! Отговори
Мукавей преди 9 години
До Бай ОнзиЧшшш, много си отворен, брато. Всяваш респект. Сигурно като те спре катаджия, го разплакваш и си тръгваш. Нали бе, мишок!
77
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гад, хората му плащат заплата, за да ги пази, а той ги дере, еничарин. Най - гнусния вид престъпност, такива заслужават да ги бесят за топките. Това важи и за всякакви държавни чиновници. Взимат добри заплати за страната, ползват и разни социални придобивки, щатовете са раздути и накрая си позволява да извърши престъпление, за да прикрие някакво нарушение.
76
1
 
10
 
! Отговори
батман преди 9 години
аре са кажете ми.ако тоя свинчок го осъдят по бързата процедура.и го покажат вечерта по новините как е зад решетки те....(там при цезара )......с колко процента ще спадне вземането на подкупи от полицаи.още на другия ден.
75
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За полицая ясно, но вие, които давате подкупи знаете ли, че също сте престъпници?Този, който дава подкуп на държавен служител също носи наказателна отковорност - прокуратурата ще се самосезира ли по чл.304 ал 1от НК? Наказанията варират до 6 г. затвор и до 5000 лв глоба
74
1
 
4
 
! Отговори
Germany преди 9 години
Чл. 301. (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2000 г., бр. 92 от 2002 г.) Длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва за подкуп с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За всичко си е виновен българският народ. Не обвиявайте управляващите. Те са само статистическа извадка на този народ. Изходът: пълно превъзпитание и нава ценностна система. И без извиненя от рода на: комунистите ни са виновни, руснаците ни са виновни. И в Чехия беше наложена тази система, но е различно , нали. Хората с технте качества са всичко - и доброто и лошото.
72
1
 
3
 
! Отговори
Germany преди 9 години
Закона на МВР? А какво казва Наказателният Кодекс за същото престъпление? И защо да не се приложи на този охранен *** в униформа, който вместо да излиза в пенсия, да мине на пак на държавна издръжка, но към някое заведение за лишаване от свобода?!?Чл. 301. (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2000 г., бр. 92 от 2002 г.) Длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши дей
71
5
 
9
 
! Отговори
Полиция=корупция преди 9 години
До СфуматоИма и хора, които не правят нарушения докато шофират. Спирали са ме около 20 пъти за 10 години стаж зад волана ( от София съм ) и един път не съм и мислил за подкупи. Нямам нито 1 акт, защото просто не съм правил никакви нарушения и всички документи са ми били винаги изрядни.
70
2
 
5
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Тези пък от медиите го представят все едно е някакъв прецедент в историята... то това си е масово. Те да разследват ония с куфарите, че там е много по- страшно...
69
0
 
10
 
! Отговори
бачкатор преди 9 години
Все реформи се правят,все повече милиони се отделят за МВР,а корупцията не спада,тя расте.Колко шефове на МВР се изредих,с какви пари си заминаха от министерството-никой не пита.Даваха преди време някакъв шеф от МВР в какъв палат живее.Както казва Ив. Хаджийски ("Бит и душевност на бълг.народ")-как с една мършава чиновническа заплата живее така охолно?Затова обаче няма разследваща журналистика.Къде е прокуратурата,къде е Цацаров?Полицаят да не е луд да отказва като му дават?
68
3
 
6
 
! Отговори
back to bg преди 9 години
Не мога да разбера как за 9 години шофиране в САЩ никога не съм спиран и глобяван, а тук за 2 години имам 3 акта от които 2 бяха несъществуващи (просто ми лепнаха скоростта на други)
67
9
 
8
 
! Отговори
Сфумато преди 9 години
Тук много интензивно ругаете катаджиите, обаче като ви спрат за нарушение, веднага вадите 20 кинта. Повечето сте възпитани сте да бягате от отговорност чрез подкупи. Като не ви харесва да давате подкупи, плащайте си глобите.
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По тази логика ше трябва да ги уволнят всичките...
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицаите продават наркотици и се занимават само с измами !!!!!
64
1
 
15
 
! Отговори
Полиция=корупция преди 9 години
Вчера го гледах този клип във Фейсбук и много ясно си личи кой е полицаят. Това, което сега би трябвало да се случи, е да го уволнят веднага и да го лишат от пенсия! Ние не можем да плащаме пенсиите на подобни червеи, които нямат капка срам. Човек на 50 + години да ходи по колите, едва ли не да 'проси' пари от водачите. Много гнусна родна картинка са тези полицаи/катаджии и прочие.Така корупция никъде по света няма...от най-ниско до най-високо ниво на управление и власт.Срам ме е,че съм българин
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблемът е показателен за българския народ - безчестие от всякъде. Трябва "нулева толерантност" към подобни явления. А катаджиите по принцип са си търтеи и с малки изключения не помагат да се решат проблемите, а самите те са проблема. Трябва да се обучат и възпитат нова смяна от пътни полицаи на нивото на най-добрите европейски практики.
62
0
 
7
 
! Отговори
Бонев преди 9 години
Тъй като в България законът за личните данни защитава единствено корумпирани чиновници и политици, нищо няма да стане. За да замажат очите ще го уволнят, но няма да го съдят, защото законът го защитава. И след месец-два същия дебелак ще се окаже в някое ГКПП на по-високи подкупи, упс извинявам се , заплата имах в предвид. По същия начин и гражданите даващи подкуп няма как да бъдат съдени, защото и тях законът ги защитава. Живеем в 21-ви век със смешни закони като от 19-ти.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом е от сърце може....