Надзирателите в затворите планират национален протест

Недоволството е заради неизплатени пари
2
Надзирателите в затворите планират национален протест
Надзиратели в затворите се събраха вчера на протест пред Централния софийски затвор. Снимка: БТА

Около 40 служители от затвора в град Бобов дол и арестите в Кюстендил и Дупница се включиха в протестната акция, която се състоя днес пред затвора в града.

Тя премина без напрежение, предаде БТА. Акцията, организирана от Синдиката на служителите на затворите, е затова, че не се изплащат дължимите по Закона за МВР от 1 юли суми за индексиране на заплатите, нощен труд, време на разположение.

Не е изпълнен и поетият след септемврийските протести на надзиратели ангажимент за изравняване на получаваните суми за храна и работа при специфични условия на труд с тези в Министерството на вътрешните работи.

Кампанията е и във връзка с несъгласието от приетия на първо четене законопроект за държавния бюджет за 2015 година, каза Георги Стоянов, член на Управителния съвет и председател на Съвета на директорите в затвора в Бобов дол.

Протестните акции в понеделник ще продължат и пред затворите в Ловеч и Варна, каза Стоянов. Той посочи, че се планира и национален протест на Синдиката на служителите на затворите, чиято дата все още не е уточнена.

Най-вероятно обаче това ще стане преди 23 декември и преди гласуването на бюджета на второ четене в НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари