Кобрата, ебола, любов и диети вълнуваха българина през 2014 г.

Google представи най-търсеното за годината по категории
Обновена: 16 дек 2014 22:15 | 16 дек 2014 14:45,
20
Кобрата, ебола, любов и диети вълнуваха българина през 2014 г.
Снимка: Reuters, архив

2014-а е годината на Кубрат Пулев, еболата, любовта и диетите. Това са най-търсените в България думи в търсачката на Google. Това показва годишният анализ на компанията.

Двете събития, най-често търсени от българите, са изборите и Световното първенство по футбол в Бразилия.

Българинът най-често се интересува за това как да отслабне. На второ място е поставен въпросът "как се забременява". След това се нарежда търсенето „как да нарисуваме“. „Как да напълнея“ и „как да гласувам“ допълва топ 5 на въпросите, започващи с „как“.

Личността, развълнувала най-много българите, е Кубрат Пулев. Той е на първо място при най-търсените личности. На второ място застава самоубилият се актьор Робин Уилямс, а на трето – детето чудо Крисия Тодорова. Друг покойник е на четвърто място – Джоко Росич. Петицата допълва противникът на Пулев – Владимир Кличко. В класацията следват Михаел Шумахер, Майк Тайсън, Мария Данаилова, Кончита Вурст и Ивайла Бакалова.

Загрижен за външния си вид и здравето си, българинът се интересува и от диети. Най-търсената диета за 2014 г. е 90-дневната. След нея се нареждат лунната, житната, „Зоната“ и протеиновата. С по-малък интерес, но все пак в топ 10, влизат „японското чудо“, точковата диета, веган диетата, безвъглехидратният режим и отслабването с банани.

Въпреки че очевидно се вълнуваме от поддържането на външния си вид, най-търсената рецепта за 2014 година е тази за палачинките. На второ място застава тази за кекс, на трето – за мъфини. Четвърти в класацията са класическите козунаци, а пета – лещата.

Телевизионните предавания, които са най-търсени в Google за годината, са „Съдби на кръстопът“, VIP Brother и "България търси талант".

Българинът и през 2014 година продължава да се пита какво е любовта. На второ място застава питането за това що е swag. Болестта ебола е на трето място при въпроса „какво е“.

Въпросът „къде е“ най-често довършваме с Минди, Дубай, любовта, Разград и якото. В топ 10 влиза и въпросът „къде е Бареков“.

Светът обаче често се вълнува от различни неща от тези, които търсим в България.

Най-търсени са Робин Уилямс, Световното първенство по футбол, ебола, Малайзийски линии и предизвикателството „ледена кофа“.

Новините, които вълнуват света, са свързани преди всичко с болестта ебола. На второ място застава Ислямска държава, а на трето – Малаийзиските авиолинии.

Сред най-търсените личности са Дженифър Лорънс и Ким Кардашиян. Най-търсените спортисти са Хамес Родригез и Михаел Шумахер.

Що се отнася до спора iPhone и Samsung, търсенията в Google са категорични: iPhone 6 е по-търсен от Samsung Galaxy S5.

Вижте годината според Google:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кой окраде КТБ даже и не попитаха...
13
0
 
6
 
! Отговори
Ico преди 9 години
КЪДЕ Е МИНДИ???
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
google/trends/topcharts?hl=en#date=2014&geo=BG
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изобщо не са прави. Най-търсеното е: "Как да си направим барбуратор"
10
0
 
2
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
14,13 е прав - ще им се на нещастниците да се интересуваме от тъпотии...
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако статистиката на Гугъл е вярна, тя показва интелектуалното ниво на българина който ползва интернет - нулево. Не мога да повярвам, че някой може да търси информация за Кончита или Ивайла Бакалова, а за ледена кофа да не говорим. Опростачването на нацията върви с пълен ход.
8
0
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
ЛЪЖЕТЕ! Това е с което ни занимавахте, а не това, което ни интерисува.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
koi go valnuva kobrata be. chovek na zlatko baretata
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната манипулация. А .цената на тока, парното, Ц. Ц , Тиквата, протестите на красивите и отново цена на парно, пенсии, Южен поток и пр. и пр. КРАЙ НЯМА.
5
0
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Всяко...нещо в този материален земен...свят,има своето начало и...край.Остават само...спомените,след време и...прахът,който се разнася от...вятъра.
4
2
 
1
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 9 години
на торонтото май са мо вкарали много крУшета. га-га-гаг-а
3
4
 
2
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 9 години
балгарина най-много се валнуваше от БОЙКО БОРИСОВ!
2
3
 
1
 
! Отговори
сидни ав$$$тралия преди 9 години
става ли за пиене? тогава не
1
1
 
23
 
! Отговори
сидни ав$$$тралия преди 9 години
АЛООУУнай търсеното в мрежата е порното. Всичко друго е т*шак.не лъжете а покажете истинските числа. Това е самата истина проверете ако не вярвате

Спонсорирани публикации