Хванаха бияча на д-р Пеевска, грози го затвор до 3 г.

В Пловдив линейките вече са придружавани от полицейски екипи
17 дек 2014 14:38,
87
Хванаха бияча на д-р Пеевска, грози го затвор до 3 г.
Архив: Булфото

Полицията в Пловдив арестува днес по обед нападателя на лекарката от Спешна помощ в Раковски д-р Божидара Пеевска, предаде репортер на Dnes.bg.

Припомняме, че лекарката беше нападната по време на дежурство в неделя през нощта, защото пренасочила за промивка на стомаха 2-годишно момиченце, което пило перилен препарат.

В ареста са бабата и майката на детето.

Още по темата
Полицията няколко дни издирваше побойника на лекарката от Раковски. Проверени са близо 300 адреса на територията на Пловдивска, Старозагорска и Хасковска област.

„Изкарахме всички лица, родени 2011, 2012 и 2013 година, които са 292 на брой, сформирахме екипи, които посетиха адресите”, заяви пред журналисти директорът на полицията в Пловдив комисар Пламен Узунов.

Мъжът е от хасковското село Александрово, но в нощта на инцидента той и семейството били на гости у бабата на детето в Раковски. До днес на обяд те се укриваха от полицията.

„На д-р Пеевска е причинена лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание, бил е нанесен удар с длан.”, каза районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

От Бърза помощ казват, че заплахите и саморазправата с лекарите са ежедневие. „Нападението над лекари е причината и за дефицита на кадри”, съобщи д-р Иван Стойнов – директор на Бърза помощ – Пловдив.

Заради поредния побой в Пловдив и областта линейките вече са придружавани от полицейски екипи при посещение на адреси.

Диспечерите в Центъра за спешна помощ вече ще уведомяват директно полицията, когато линейките се налага да посетят адреси в ромските махали в района на Пловдив. Побойникът на д-р Божидара Пеевска го очакват до три години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Да погледнем нещата и от другата страна. Твърдят, че детето е пило перилен препарат. Не е ли трябвало спешно да му се направи промивка на стомаха, вместо да се преща от Раковски в Пловдив. Ами ако дозата беше се оказала смъртоносна и беше умряло? Представете си, че е вашето дете, а не на този, който е на снимката.
55
0
 
8
 
! Отговори
има проблем -голям преди 9 години
Никой не е скандализиран от побоя над лекареНо всички са ,,скандализирани,, от справедливите думи на В.СимеоновДумите му били скандални,защото казал,че децата играят като прасета,ама тия деца,родени от деца наистина живеят,обречени на мизерия и болести,и гладЖурналисти и политици,и ,,право/НЕ/защитници,, се правят,че няма проблем,Ама проблем има
54
0
 
3
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Аз не вярвам на заглавието. Това няма да стане, защото този зэб го боли. Питайте и Цъцъров, ако на мен не вярвате.
53
1
 
7
 
! Отговори
Питам! преди 9 години
1. След като неосигурените ще си плащат всякаква медицинска помощ, освен наистина спешните случаи, ромите, които викат линейка за щяло и нещяло ще плащат ли глоби (или да отработват глобата? Иначе - нямаме държава!2. Кога най-после търтеите ще бъдат лишени от соц. помощи и пратени на работа в земеделието? Който има деца, но няма нито образование, нито професия и откаже да работи в селското стопанство - в трудов лагер!3. Кога ще има ефективни присъди за ромската педофилия и раждане под 18 г.?
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя нападател да порага трудова повинностТия кога ще учат занаятиНищо не могат да правят
51
0
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 9 години
Стига си писал глупости. Планът Ранът ли направи Борисов от мафиот- шеф на държавата. Цветанов- подсъдим, Виденов- и хиперинфлация, Станишев и Моника-грозната двойка на прехода...и т.н.
50
1
 
11
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Абе стига с това "тябва да лежи" НЕ трябва да лежи, ами да му се скаса *** от бачкане, стига с това лежане, те си отлежаха, ние си отбачкахме.
49
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
НЕ ЛЕКУВАИТЕ ПОСЛЕДСТВИАТА---ТЪРСЕТЕ ПРИЧИНАТА---КОГАТО ГЛАВАТА Е БОЛНА СТРАДА ЦЕЛОТО ТЕЛО---ЗА ЛОШОТО ПОЛОЖЕНИЕ НЕ САМО НА *** НО И НА БЪЛГАРИ Е ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЛАНА РАН--ЪТ---ПОДПИСАН 1990 ОТ ТОГАВАШНИТЕ--СЕГАШНИ УПРАВЛЕНЦИ ПРОЧЕТИ ПЛАН РАН--ЪТ
48
0
 
7
 
! Отговори
хъм преди 9 години
Три дни го търсили...не го намерили. Накрая се предал. Егати профисионалистите. Ако е някой агент на МОСАД въобще няма нужда да се дегизира. И покрай полицаите да мине ,те няма да си свършат работата.
47
2
 
14
 
! Отговори
Бойко преди 9 години
200тояги в гърбината .Ако още мърда в мината на най долното ниво да копа с лъжица 20 години Без пари естествено ако е още жив в затвора до живот.
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам да бъде осъден и за три (3) дни!
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България биячи колкото щеш, без значение етноса им. Тук всеки втори е бияч...
44
1
 
14
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ГОСПОДИН ВЕЛКОВ! МОЛЯ НАПИШЕТЕ МУ И ТРИТЕ ИМЕНА ЗА ДА ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ ХОРА И ОТ НЕГОВОТО СЕЛО И ОТ ОКОЛНИТЕ ЗА ДА ЗНАЯТ ОТ КОГО ДА СЕ ПАЗЯТ. АКАТО МУ ГЛЕДАМ РЪЧИЧКИТЕ В БЕЛЕЗНИЦИ - НЕ ЛИЧИ ДА РАБОТИ ТЕЖКА ИЛИ *** РАБОТА - КАТО НА ЧИНОВНИК. ПОКАЖЕТЕ МУ И ЛИЦЕТО. СТИГА СТЕ ГИ КРИЕЛИ.
43
1
 
8
 
! Отговори
rm преди 9 години
Могло значи! МВР-то да събере данни, да проучи и да хване извършителя. Могло!Хайде сега прокурор и съд да си свършат и те работата и бияча на топло за 2-3 години.
42
2
 
8
 
! Отговори
МОМЧЕ КАТУНАРЧЕ преди 9 години
Ауууу! Я веднага да го пускате нащу момче младо без зъби! На какво прилича това. Расизъм, ксенофобия. Срамота. Веднага да се намеси БХК. Хайде де. Ще ни нарушават правата да бием. Това ни е изконно право като малцинство. Хахаахах
41
0
 
8
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
Ми пускайте го вече! Дайте му и банкова карта.. за чаветата..
40
0
 
24
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Ромът ударил лекарката е криминално проявен с две присъди, така, че това вече е рецидив, и спокойно могат да го вкарат задълго зад решетките!
39
13
 
3
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Да емигрират и няма да ги бият, унижават и правят на маймуни. Като са избрали да стоят в *** - ще се съобразяват с културните особености на етноса, в това число и боя, който също може да бъде добавен към тях(културните им особености).
38
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Триенето на коментари не ПРОМЕНЯ същността на нещата- ИСТИНАТА за *** и НЕОХОТАТА на водачите им Местан, И.Илиев,БХК,ЦВ.КЪНЧЕВ да защитят бити, окрадени, убити българи.
37
2
 
18
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Вземи малко и се поразрови в историята и не говори глупости Тодор Живков е бил държавник но нищо не сме получили даром от Русия. Тодор Живков еднолично продава на Лондонската стокова борса златния държаваен резерв на България за да се разплати към СИВ и Руските банки. това са скоро разсекретени държавни тайни от ДС по него време хората са си мислели че всичко е розово. но Русия само е вземала пари иначе поклон на загиналите руснаци за освобождението на България