Спасиха всички българи на "Норман Атлантик"

Сънародниците ни на горящия ферибот са били 11
Обновена: 29 дек 2014 21:27 | 29 дек 2014 20:00, Веселина Йорданова
21
Спасиха всички българи на "Норман Атлантик"
Снимка: Ройтерс

Всички българска граждани, пътували на борда на горящия ферибот "Норман Атлантик", са спасени, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Сред загиналите при инцидента няма наши сънародници.

Още по темата
Успешно са евакуирани общо 11 българи.

Освен първоначално обявените девет имена от списъка с пасажерите, предоставен от Министерството на външните работи на Република Гърция, днес бе получена информация, че още двама български граждани - Виолета Папарева и Димитър Дечев, също са на борда на ферибота, информират от МВнР.

Спасяването на седем от 11-те българи е официално потвърдено от италианските власти, а за останалите четирима са съобщили самите пътници.

Седмото потвърдено име е на М. Мусавитски, който е настанен в болницата в Лече. Галин Хайтов се намира в болницата в Бриндизи. Всички са в добро общо състояние.

Италианският военен кораб "Сан Джорджо" е спасил българите Красимир Естов, Радка Тодорова, Стаменка Аргирова, Вергил Доспатлиев и Асен Асенов, които се намират на борда му. Очаква се той да пристигне в Бари или в Бриндизи късно тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Норман Атлантик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Мореплавател преди 9 години
Защо никой не пише,че преди малко повече от година,кораб на същата фирма се запали малко преди да стигне пристанището на Патра.Защо никой не казва,че "Анек" са единствените които се опитват да разбият монопола на "Грималди груп"?Жалко за хората,но в очите на мафията,ние сме само пионки.
17
0
 
1
 
! Отговори
antoni преди 9 години
bravo na albancite - bez tyah nyamashe da ima uspeh!
16
0
 
1
 
! Отговори
тревожно преди 9 години
Тревожно е, че е имало 80 души НЕЛЕГАЛНИ на ферибота- несъществуващи в списъците на пътниците!??Българите се оказват 11 души, а не 7 или 9 , както са по списъци!!??ЗАТОВА трябва да се пише!!Никога няма да се разбере КОЙ е запалил огъня! КОМУ е неизгоден ЕС???Да се публикуват имената на тези 80, за да ВИДИМ от КАКВА НАЦИОНАЛНОСТ са!!!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поклон пред спасителните служби и военните също така и доброволците на близо круизни или товарни кораби ! Ето това е всичко друго е измислица на този свят колко му е да помогнеш на човек в беда или да се грижи една държава за него? Независимо дали е беден или богат стига да е честен... а не като нашите политици от 25 години ни е...ха мамицата.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотна новина! Дано се приберат по-скоро при семействата си.
13
0
 
28
 
! Отговори
Lili преди 9 години
В тази трудна природна обстановка работата предимно на спасители от Италия , а и гръцките е за ПОКЛОН! Добре, че в такива води и има помощ и от двете страни иначе трудно щяха да се справят само гръцките спасители. В тъмно, студено, силен вятър да се управлява въртолет и вдигат пътници е много трудно. Не по-малко трудно е закачването и влаченето на ферибота при това вълнение. Тези хора са наистина герои.
12
0
 
25
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
Радвам се, че сънародниците ни са спасени здрави и читави! Хубав празничен подарък за близките и любещите им!
11
1
 
16
 
! Отговори
az преди 9 години
Bravo.Imajte dusha i dajte da se radvame che horata ocelqha:)
10
0
 
29
 
! Отговори
7878 преди 9 години
Пълни глупости за мафиоти. Единият българин е шофъор на ТИР и този камион е пътувал служебно. Грях е след този ад на тези хора да се плюе,.
9
2
 
26
 
! Отговори
един като тях преди 9 години
до 8 и 9 стига бе,мутри били..ако бяха такива с ферибот,дранкащ цяла нощ ли щяха да пьтуват? не е ли по-лесно да си хванат самолета и за 2h да пристигнат в италия? така си шляпате..p.s. не познавам никои от спасените,просто сам реалист :)
8
21
 
4
 
! Отговори
Aliosa преди 9 години
Zasto be zasto gi spasiha???Mutri.....mafioti
7
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSICKI BALGARI SPASENI RABOTIAT V SIVATA IKONOMIKA
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спасените пасажери са истински щастливци, че този кораб не се запали в нашата акватория. Тогава само живите щяха да са 11.
5
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Спасиха всички българи". А хората?
4
2
 
24
 
! Отговори
evgobul преди 9 години
dobri ***!...
3
4
 
49
 
! Отговори
Край преди 9 години
Браво на италианци, гърци и албанци взели участие в спасяването на пътниците и екипажа. Браво на всички допринесли за това. Победа на хората над стихията.
2
1
 
30
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 9 години
Да не се...окаже,че и Петко Сертов е там и накрая да го...изпишат,като...изгорял.
1
4
 
41
 
! Отговори
БРАВО! преди 9 години
БРАВО!

Спонсорирани публикации