Очакваме спад на руските и украинските туристи

Засега няма нито един чартър, твърди експерт
112
Очакваме спад на руските и украинските туристи
Снимка: Булфото, архив

Тази година се очаква сериозен спад на посещенията на руски и украински туристи по родното Черноморие. Това алармира пред вестник „Черно море“ председателят на сдружение „Култура и туризъм на Североизточна България” Димитър Дичев.

През 2014 г. спадът  на тези пазари беше 5% при руснаците и 10 % при украинците.

Очакванията ми са през 2015 г. посещенията на въпросните гости да намалеят още повече. До миналата седмица нямаше нито един чартър от тези държави към страната ни. А през миналата година за същия период чартърите бяха десетки, описа ситуацията Димитър Дичев.

През миналата седмица стана ясно, че Гърция и Турция ударно ни „крадат“ руските и украински туристи.

Няма как да спрем този процес. Министерството на туризма взе мерки, но сравнително късно. Ние издаваме визи за руснаци за един месец на цена 50 евро, Гърция го прави за 48 часа на два пъти по-ниска цена, разкри експертът.

Той добави, че Италия е намерила друг начин за облекчение – издават безплатни визи за участници в различни фестивали и събития.

В Турция, която не е част от ЕС, визите също са безплатни. В Кипър е възможно да ти я пратят по пощата или на имейл. Гостът я разпечатва и после представя на летището, обясни Димитър Дичев.

По думите му парите за реклама са много важни, за да е печеливша дестинацията ни.

Тази година държавата отпуска 5,5 милиона лева за реклама на страната, а един Кипър дава 30 милиона евро, каза Дичев.

Според него цените в турските курорти не са толкова ниски, а условията не по-добри от нашите, но всичко е въпрос на реклама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: туризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още по-добре. Тъй или иначе парите отиваха в джоба на 2 селски мутри, които притежават Слънчев Бряг и Златните.
44
14
 
6
 
! Отговори
аман от Руснаци преди 9 години
Много добре. След унизителните сблъсъци на Руски туристи със други включително западни такива за храна по бюфетите на ол инклусива . . .
43
3
 
25
 
! Отговори
Христо преди 9 години
След като най- накрая успяхме да изгоним руските и украинските туристи, сега очакваме извънземни такива на нашето бунище, така нареченото "Черноморие.
42
2
 
21
 
! Отговори
DARK преди 9 години
Жалко и украинките и рускините са много яки -_-
41
3
 
25
 
! Отговори
РИ преди 9 години
НЯМА И ДА ИМА. КУРОРТИТЕ ЩЕ СЕ НАПЪЛНЯТ С НАТОВСКИ БОЙЦИ.НА ИЗДРЪЖКА ОЛ ИНКЛУЗИВ..В КОМПАНИЯТА НА ИДИЛИЯТА.ЩЕ ПИШАТ СЦЕНАРИИ ЗА НОВ ЕКШЪН. РЕАЛИЗАЦИЯТА НА, КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗЛЪЧВА ОНЛАЙН.
40
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целият български бизнес е една голяма клоака. Такава трагедия... Иначе по гърдите се бият и космите си скубят кой е по-велик, ама до там. Смешна работа, но това ни е нивото... Кво да се прави.
39
3
 
13
 
! Отговори
Дъ Бест преди 9 години
Аааа *** то не било само да лапате паричките на будалите и после да ги тормозят по черноморието разните му джапчии , чеинчаджии , и всякакви чики*жии. Сега ще лапате ,но мухи от зелените
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Остават само бг сиганки за секс секстуризъм за британци и скандинавци.
37
1
 
4
 
! Отговори
do 21 преди 9 години
Ma kak li pak ne,chte dojdat turisti ot Luxemburg na nasheto Chernomorie.Te si imat drugi distinacii, chrez Luxair. Da ne govorim, che smjatat nashite kurorti za alkoholen turizam.
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то имоти няма кой да купува
35
1
 
40
 
! Отговори
абсурдистан преди 9 години
За последните 10 години,България е спечелила от туризъм около 500 милиона,а само преди няколко месеца извадиха 3 млрд,за да закърпят кражбите от една банка.Няма виновни,няма наказани,всичко потулено.Държавата Абсурдистан.
34
5
 
4
 
! Отговори
гоши преди 9 години
Лошо, по малко п***и ща има за ......
33
3
 
34
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Ха хааааВ бюджета от туризма влизат трохи ... това е истината.За миналата година в хазната са влезли около 50 мнл ...вие представяте ли си за какъв цирк говорим.Всичкото отива в банковите сметки на другарчовците , не случайно се разбра , че българи имали по над 200 милиона в швейцарски банки.Като сложим , че са превърнали и персонала в роби , излиза , че и някой да не идва в хотелите ни все тая , защото така или иначе паричките ги прибират богопомазаните , а народа го цакат с топла бира
32
8
 
2
 
! Отговори
йес преди 9 години
УРАААААААААААААААААААААААААААААААА
31
3
 
2
 
! Отговори
Владо преди 9 години
До ahaТака е...съгласен съм с теб
30
3
 
23
 
! Отговори
Ританка преди 9 години
Български туристи не търсите, нали?То и да ни се молите - нъц!
29
8
 
44
 
! Отговори
БЯНОВ преди 9 години
ЗАЩО ЛИ НЯМА ДА ИМА ТУРИСТИ ОТ РУСИЯ И УКРАЙНА ? АМИ , ПИТАЙТЕ АЛ. ЙОРДАНОВ , ФИЛИП ДИМИТРОВ ,ИВАН КОСТОВ , ЖЕЛЮ/ ЛЕКА МУ ПРЪС / И ВСИЧКИ СДС-ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ ,НАРИЧАЩИ СЕ ДНЕС РЕФОРМАТОРИ ! ТЕ ЗНАЯТ КАКВИ МРЪСОТИИ СА ВЪРШИЛИ СЛЕД 1989 Г. ПО ОТНОШЕНИЕ БЪЛГАРО -РУСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ !
28
4
 
48
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Тука не става дума за търсене на туристи и реклама, а А това че гоним туристите. Който не живее по морето ще говори глупости. Държавата изгони руснаците. Чакайте сега пияните англичани.
27
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Братята американци ще ни изпратят платежоспособни американски туристи от Флорида и Калифирния за черноморието."-Господи,какъв ***.
26
5
 
41
 
! Отговори
прос герберас преди 9 години
Спокойно ирландската пастирка,тиквоний, кривоустата и рамадан кънев ще докарат тълпи от американски милионери да заместят " лошите руснаци" ! *** истина ви казвам , туй нюйоркчани , туй холивудски звезди , вервайте ми ГЕРБ ПОБЕДА !