Великденските добавки за пенсионерите все по-вероятни

Те ще бъдат факт, ако бюджетното изпълнение се движи както сега
18 фев 2015 17:19, Надежда Бочева
12
Великденските добавки за пенсионерите все по-вероятни
Снимка: Dnes.bg

Ако бюджетното изпълнение се движи както сега, няма да имам аргументи срещу великденските добавки за пенсионерите, обяви пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов.

Той отчете, че за стоте дни управление бе актуализиран Бюджет 2014 миналата година, беше изработен Бюджет 2015, а вложителите в КТБ получиха достъп до гарантираните си влогове и към 13 февруари са се разпоредили с 3,4 млрд. лв.

Още по темата
"Отчитаме като успех възстановяването на стабилността и предвидимостта на финансовата система. Продължихме добрата практика от предходното правителство за ускорено възстановяване на ДДС и незадържане на нива невъзстановен данъчен кредит“, заяви той и декларира, че сметките към бизнеса ще бъдат плащани навреме.

"За 2015 г. заложихме точно 3% дефицит, но ходът на изпълнение и мерките за събираемостта дават основание да се мисли, че няма рискове във фискалното изпълнение. Резервите в сивата икономика и решителните усилия на правителството да намали опитите за кражба от приходната част на бюджета дават резултат. За първи път след 2008 г. януари месец 2015 е на излишък“, припомни Горанов.

Той посочи, че с цел борба с контрабандата, всяка сряда има регулярни срещи при премиера. "С всички служби, с които държавата разполага, успяхме да постигнем нелоши резултати, които тепърва ще се виждат в приходната част на бюджета“, похвали се финансовият министър.

"Ако бюджетното изпълнение се движи както досега, няма да имам аргументи да опонирам на социалния министър и министър-председателя срещу великденските добавки“, заяви той.

Горанов допълни, че и днес сутринта при премиера е имало среща с представители на ръководството на МВР, ДАНС и прокуратурата, като са обсъдени ежедневните мерки, които се вземат срещу контрабандата.

Финансовият министър спомена в отчета си, че МФ е изплатило 1,131 млрд. долара в полза на държателите на глобални облигации на Република България с падеж 15 януари 2015 г.

Той декларира, че ще продължат усилията в посока събираемост и намаляване на разходите на бюджета.

Още икономически и политически новини от страната четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
17
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
В демократичните страни няма никакви добавки, там хората са внасяли в пенсионни фондове и после според това което са внесли си получават парите. А такива като никога нищо не са внасяли, а сега реват, че са им малки пенсиите! Човек трябва от млад да помисли за старините си, а не да чака това да правят другите. В крайна сметка твоята пенсия идва директно от моя джоб, а ти ми се сърдиш, че ти давам малко - е няма такава наглост!
9
7
 
20
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
ей,нагла пенсионерска ***,да си чувал,че в нормалните европейски страни вашите връстници са РАБОТИЛИ,не като вас дето крадохте като бесни и си клатихте краката,вземахте заеми за сметка на бъдещите поколения и плащахте със злато на СССР за охолния си,с нищо не заслужен живот и сега продължавате да смучете държавата с безбожно високите си пенсии,на две-трети от вас,изедниците,държавата субсидира пенсиите,за да гласувате,а сега кажи,къде има пенсии по-високи от осигуровките,които си внасял
8
3
 
19
 
! Отговори
друг пенсионер преди 9 години
До пенсионер- да и те ще дойдат при нас ама те няма да са с пенсии около 200 лв и техните ще бъдат многократно по високи от нашите .
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ууууууЕ добре де като не им дадат почват да ревът че не им дават,и излиза някой от Атака или БСП и казва че било геноцит а кажи на кой да угодиш.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже и това доживяхме , организират митинг срещу руската агресия в България. Нали питахте къде са ония *** "красиви и умни"?! Ей ги къде са, отвличат вниманието на хората от 16-те милиарда.
5
2
 
26
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
И ние бяхме като вас и вие ще дойдете при нас.
4
2
 
24
 
! Отговори
Пенсионер преди 9 години
Би трябвало да има добавки за Великден,како и за Коледа имаше,защото това си е практика във всички демократични страни.
3
9
 
21
 
! Отговори
икономист преди 9 години
Е другарю червен *** , когато БСП-ДПС тегляд милиарди заеми и дават великденски е хубаво , а сега когато ГЕРБ ги дава е лошо . Да ама не . Сега пенсионерите ще благославят Борисов . Айде чао и спрете да плачете.
2
2
 
29
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Откакто съм съзрял, само плащам десетки години!!Плащам за окрадени фондове,плащам за престъпна приватизация,плащам за 2 национални катастрофи.Плащам за деноминация,плащам за неизгодни договори,плащам да се учат някои на икономика и политика тепърва,палащм за партизански фамилии и мутренски такива и техните фамилии.Вменяват ми вина,,че съм българин едва ли не и нищо не работя за скромните 16 часа на ден!!!Какво да правим бе хора?
1
3
 
31
 
! Отговори
уууууу преди 9 години
Бюджетен дефицит и теглене на дългове, но иначе има пари за добавки на пенсионерите:))) Ето това се нарича див ляв популизъм, подобен на гръцкия. Зимайте още милиарди, балъците са тук, за да гласуват и да ви избират и да плащат.