Проверка показа: Няма азбест в Класическата гимназия

Възобновяват поетапно учебния процес
0
Проверка показа: Няма азбест в Класическата гимназия
Снимка: архив, Ройтерс

Няма следи от азбест в сградата на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" в София. Това са показали резултати от изследвания и анализ на прахови проби, съобщиха от Министерството на културата.

Те са извършени от експерти в специализираната дирекция „Аналитични лабораторни дейности” на Национален център по обществено здраве и анализи.

В момента преподавателският колектив и ръководството на гимназията подготвят предстоящото поетапно възобновяване на учебния процес в реновираната с европейски средства сграда на училището на ул. "Баба" № 16.

Със съдействието на Столична община сградата на бившето 13-то основно училище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий" № 63 до Женския пазар ще се запази като филиал на Класическата гимназия.

В него ще се провежда профилираното обучение на учениците от 11-ти и 12-ти клас на НГДЕК, а целта е да се използва пълноценно и капацитетът на преподавателите от СУ „Св. Климент Охридски” и от БАН, уточняват от Министерството на културата.

Филиалът на ул. „Св. Св. Кирил и Методий" давал възможност в перспектива да се пристъпи и към въвеждане на по-ранен прием на ученици в престижното учебно заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации