Калфин няма да се кандидатира за лидер на АБВ

Русия още не ни е уведомила официално, че спира "Южен поток"
Обновена: 7 мар 2015 11:41 | 7 мар 2015 11:40, Миглена Иванова
18
Калфин няма да се кандидатира за лидер на АБВ
Ивайло Калфин. Снимка: архив, БулФото

Вицепремиерът Ивайло Калфин заяви, че няма да се кандидатира за лидер на АБВ, след като Георги Първанов подаде оставка. Той припомни, че Националният съвет на партията насрочи на 25 април пряк избор на нов лидер сред членовете и симпатизантите на АБВ и резултатът ще бъде обявен на 26 април.

Още по темата
България още не е получила официално уведомление за спирането на проекта Южен поток от Русия,  коментира в предаването “Седмицата” на Дарик радио вицепремиерът, който беше на посещение в Москва.

По думите на Калфин от дълги години сме спрели всякаква официална комуникация с Москва, поне по отношение на официалните посещения на български министри. Няма как да се води нормален диалог, когато няма регулярност в посещенията и обмяната на мнения, коментира той.

Това, което може да се направи за възстановяването на диалога, е да се свика заседание на междуправителствената комисия, което не е провеждано от години, както и Народното събрание да избере председател на групата си за приятелство.

По време на посещението на вицепремиера в Русия е отправена покана за посещение на председателя на парламентарната комисия по външна политика, стана ясно от думите на Ивайло Калфин. Интерес има и към евентуална визита на земеделския ни министър в Русия, тъй като въпреки санкциите има различни възможности за износа на българска продукция, включително преработката й в Русия и инвестиции в страната, коментира той.

Що се отнася до газовите проекти, продължава да стои отворен въпросът за Русия по какъв начин руският газ ще влезе от югоизток в Европа и как да се отговори на третия енергиен пакет на Европейския съюз. Според Калфин това трябва да се реши между Европейската комисия и Москва, а България може да изиграе голяма роля в процеса.

“Много се говори за санкциите, руската икономика има проблеми, но бих казал, че това, което се вижда, е много голяма мобилизация”, коментира вицепремиерът.

До средата на годината ще се водят двустранни, експертни разговори във връзка с изплащането на пенсиите на българи, работили в Русия, а до края на годината ще се търси и споразумение, каза Калфин. Става въпрос за българи, работили в Руската федерация, но които не са внасяли осигуровки в руския бюджет, уточни той. Те имат проблеми с изплащането на пенсиите за периода, в който са работили в Русия, въпреки двустранното споразумение, което е в сила от 2010 г.

Още интересни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: МТСПИвайло Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
дешифратор+съвет преди 9 години
Във фамилията/Калфин - от калфа, помощник на майстора/ му е заложено никога да не бъде първи. А Първанов да си търси нови сподвижници!
10
2
 
0
 
! Отговори
naco преди 9 години
Е,как да се кандидатирате като Сте все още член на БКП-БСП?!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво се напъваш бе калфа?Не ти ли ясно, че каквото каже твоя шеф Боко Мутртата, това ще бъде.Ти си никой в това правителство и никой не те взема насериозно.Та хич не се напъвай да оправяш отношенията с Русия, на Боко му е платено от американците да сме в конфликт с Русия и да спрем всички проекти в енергетиката.Истината е жестока и боли много, нали?!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поредната ялова партия, която отива в историята и търси виновен за своята импотентност!
7
1
 
4
 
! Отговори
Смях преди 9 години
Мили хорица, мизерници нещастниотговорете ми-до кога ще търпим това нещо на "Уууууу"
6
4
 
4
 
! Отговори
А, СТИГА ,БЕ...ХА,ХА преди 9 години
"РУСИЯ НЕ ГИ БИЛА УВЕДОМИЛА ЗА СПИРАНЕТО НА "ЮЖЕН ПОТОК"...ха,ха,хааааааааа....НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО , ЧЕ РУСИЯ ГЛЕДА САМО СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ ????НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ДО СЕГА ,ЧЕ РУСИЯ НЕ ВИ БАКАРИ И ЗА "цървива слива"......а ,ВИЕ ИСКАТЕ И.... "да ви УВЕДОМЯВА"!?..ПУКА Й НА РУСИЯ ЗА ВАС!!!!!/както винаги --така и сега/
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия стари бардаци/АБВ БСП ДПС ГЕРБ АТАКА БАРЕКОВАТА ПАРТИЙКА и др./управлявани отизпечени мошенници трябва да се разтурят
4
4
 
16
 
! Отговори
zdr преди 9 години
Този "експерт" да си направи ЕТ и да си купува-продава,стига е плюскал на държавната софра.Лигите му текат пред всеки господар.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никъде не се пише по какъв повод Калфин се разхожда в Русия. Остава усещането, че и той се изживява като кардинал.
2
4
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
--Той и не заслужава да е лидер на АБВ - точка..... !!! Мазник лицемер и двуличник -слуга на САЩ и Европа - наведено човече което вече се е изкривило в поза поклон - и от собствените си килограми !
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз Калфин защо ми прилича толкова много на подлеца Плювналиев?