Спасителите работели с една ръка, нямали хендсфри

Борисов ще награди екипите от авиобаза "Крумово"
15 мар 2015 15:58, Александър Попов
25
Спасителите работели с една ръка, нямали хендсфри
Снимка: БТА

Военнослужещите от авиобаза Крумово трябва да имат всичко необходимо, което да гарантира живота им по време на акция. Това каза пред спасителните екипи от авиобаза "Крумово" министър-председателят Бойко Борисов.

Той им благодари и им съобщи, че в края на март ще бъдат наградени, като уточни, че командирите ще получат "значки", а на екипите наградата ще бъде финансова.

Пилотите представиха техниката, екипите, медицинското оборудване и устройствата, с които работят по време на спасителните акции, от което стана ясно, че радиостанциите им нямат хендсфри и не са съвместими с каските и на практика работят с една ръка.

Премиерът коментира, че не може да се дадат "300 милиона за хеликоптери, а да няма, може би, 3 000 за хендсфри" и поиска още утре от министъра на отбраната докладна за дооборудване на екипажите.

Командирът на авиобазата бригаден генерал Петьо Мирчев добави, че вече е връчил на министър Ненчев докладна записка с всичко необходимо за спасителните екипи, което, по думите му, ще гарантира живота на екипажите и на спасяваните.

Премиерът съобщи, че се обсъжда държавата да закупи 5 медицински хеликоптера, които ще бъдат разположени в различни краища на страната и ще имат готовност в подобни бедствени ситуации. По думите му най-вероятно те ще бъдат "зачислени" на военните, тъй като Министерството на здравеопазването няма пилоти. Сега тази дейност се извършва от военните вертолети, припомни министър-председателят и подчерта, че трябва да се направи нещо по-добро и по-модерно, колкото и да няма пари в бюджета.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
А какво е,хендсфри?В Илиенци намира ли се?
14
1
 
1
 
! Отговори
г преди 9 години
Най-вероятно отдавна има такъв списък с необходимото оборудване при бедствия и аварии, НО ВСИЧКИ ОТ МО КОИТО ПОДПИСВАТ КАКВО ДА СУ КУПИ СЕДЯТ НА БЮРО И ДОРИ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СА ВОЕННИТЕ БАЗИ.МОГАТ ДА ГИ ПОСОЧАТ САМО НА КАРТАТА.Списък-1.топли ръкавици-не, зимата ще бъде топла,2.топли боти и ботуши-не, няма да има сняг3.хедсфри-не,баба им само с хендсфри е била
13
1
 
3
 
! Отговори
хранилко ушеф преди 9 години
Веднага да им праснем по едно актче, за това че карат и говорят, без хендсфри. Ако са били без колани и с пуснати фарове за мъгла, направо затвор.
12
1
 
2
 
! Отговори
oo преди 9 години
i slanchevi ochila s kameri da im kupi :) da ne se stiska generali :)
11
3
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БАЦЕТО ЗНАЕШЕ ЛИ КАКВО Е ТОВА ХЕНДСФРИ ПРЕДИ ДА МУ КАЖАТ ВОЕННИТЕ? ЕДВАЛИ Е И ЧУВАЛ ЗА ТАКОВА НЕЩО ЩОМ КАТО ТОВА НЕЩО СТРУВА 3 000 ЛЕВА. БАЦЕ ТОВА НЕ СТРУВА 3 000 ЛЕВА!! ПРЕДИ ДА ГОВОРИШ ПЪРВО ПИТАЙ ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАШ. ДА ТИ КАЖА САМО НА ТЕБ ПОД СЕКРЕТ. ТОВА НЕЩО СТРУВА 20 ЛВ С ДДС.
9
8
 
10
 
! Отговори
пън преди 9 години
До Военнослужащпремиера ти е наркотрафикант, достойно ли е такъв *** да поздравява военнослужещи?
8
4
 
9
 
! Отговори
Koko преди 9 години
Незнам дедо ти на колко години е ама този мъж е един от достойните хора на България . Не превръщайте омразата към боко и Сие в омраза към достойни българи. За разлика от изстрбителната авиация, вертолетната може и да спасява животи
7
9
 
6
 
! Отговори
Военнослужащ преди 9 години
Боже господи другарите вече не знаят какво да пишат. То такава злоба не е на добре . Премиера посещава летците и ги поздравява , какво по нормално от това .
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре е Бойко да осъзнае, че гладен народ с PR не се храни ...Гладен (и загиващ) народ се спасява с РАБОТА и ЧЕСТНОСТ !
5
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тикво,тикво, с чии пари ще награждаваш? А нещастните затрупани хора няма ли да наградиш? Затова, че не ти счупиха кратуната?
4
5
 
7
 
! Отговори
пенсии преди 9 години
тез не се ли пенсионирваха рано,те на дедо ми годините
3
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отратаителна порнография - лакей до лакея и между тях тиква.
2
3
 
5
 
! Отговори
bg den na badesteto преди 9 години
koga?!v kolko chasa?!
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия хеликоптери първо не летяха като било студено, сега някакви хендсфрита нямали.Вожда с неговите изказвания...