Народът се жалва до Бойко от солени сметки, от съседа...

Общинар пък сезира Министерския съвет за незаконни... динозаври
14 апр 2015 07:50,
28
Народът се жалва до Бойко от солени сметки, от съседа...
Снимка: архив, Булфото

Народът масово търси съдействие от премиера и администрацията на Министерския съвет за надписани сметки за битови услуги и срещу вдигнати незаконни пристройки от съседи. Това показва обобщената справка за писмата със сигнали, молби и жалби, които постъпват в приемната на „Дондуков” 1.

През последната година общо 3538 граждани са писали до МС. Повечето заявления с искане за помощ обаче заваляли през последните 5 месеца, откакто министър-председател е Бойко Борисов, тъй като хората очаквали, че той лично би се ангажирал с проблема им. В рамките на втория му мандат над 1800 души са потърсили съдействие от правителството по теми от всякакво естество, отчете пред „Монитор” началникът на отдел „Приемна” в МС Соня Божикова.

Тя призна, че гражданите много често идвали с мерак за лична среща с премиера, но това ставало само при изключителни случаи.

„Непосилно е министър-председателят да разговаря с всеки поотделно. Площадът тук би бил малък за всички”, коментира Божикова. Борисов приемал срещи обикновено, когато се касаело за проблем в цял сектор.

За отделните частни затруднения на всеки един от оплакалите се пред МС се задвижва стройна процедура от действия и кореспонденции между институциите, за да се стигне в крайна сметка до разрешаване на съответния казус.

Най-честите оплаквания на гражданите са за завишени според тях сметки за ток, вода, парно и телефонни услуги.

„Сега, като приключи отоплителният сезон и дойдат изравнителните сметки, очакваме лавина от сигнали. Но недоволството е постоянно”, обясни Божикова.

Търсенето на съдействие от МС срещу дружествата дава резултат, като в случаите, в които проверката е установила завишаване на сметките, пострадалият потребител си получавал надписните суми обратно. Често обаче се оказвало, че сигналите са напълно несъстоятелни и дружествата са били изрядни.

„Наскоро например имахме случай, в който гражданин с ръкописен сигнал върху парче от лист хартия настоятелно пита защо следва да заплати над 300 лв. сметка за мобилен телефон”, разказа Божикова.

След задействаната от МС проверка се оказало, че човекът е набирал различни импулсни номера, сред които и телевизионни игри, без да предполага, че всичко това се таксува солено.

Администрацията на МС трябвало да се занимава дори и с незаконни фигури на динозаври по сигнал на общински съветник. Става въпрос за изграден комплекс край Ново село от бутафорни скулптурни фигури на динозаври, на кон с човешка фигура, каменна алея с монтирани две метални и едно дървено оръдие, постройка, наподобяваща крепостна стена, както и пещера от камъни, като всичко това било вдигнато върху парк – част от защитена зона НАТУРА 2000.

След сигнала от МС веднага се обърнали към ДНСК. Проверката установила закононарушение и било постановено административно наказание за кмета на общината.

Куп писма пристигат в приемната на МС и по социални въпроси. В едно от заявленията тежко болен мъж молел за пари, с които да си купи обезболяващи медикаменти. След инициирана спешна проверка по казуса човекът получил сумата от 1000 лева.

Много от писмата на гражданите са с искане за съдействие за намиране на препитание. Понякога дори мераклиите за нова служба посочвали конкретна престижна компания, за която искат да работят.

„В такива случаи препращаме данните, но с изричното уточнение, че Министерският съвет няма никакво отношение към кандидатурата и е преценка на работодателя какво да предприеме”, уточни Божикова.

В графата „търся си работа” имало и абсурдни искания. Особено в месеците преди съответни избори започвали да се появяват хора, които се предлагат за кандидати за кметове или депутати.

„Това обаче не е сериозно, защото редът е съвсем друг. Министерският съвет и изпълнителната власт нямат нищо общо с процедурата по издигане на кандидати за избори”, призова Божикова самозванците да спрат с подобни искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
На кой се жалва- на Бойко или на шлифера на Бойко...
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нима чак толкова е оскотял и оглупял народа, че да се жалва на палача си? Пък и КОЙ ли ще Му пише на това л...о?!
19
1
 
1
 
! Отговори
London преди 9 години
zaradi saniraneto I smetkite za tok , voda Chte nakarat sasedite da se izbivat . Pri sdrujenie Chte plachtate smetkite na bedniq sased
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нима някой вярва, че ББ го е еня за народа!??
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали е ТИКВА СЛЪНЦЕ ще реши всички проблеми на България ,, Да ама НЕ КОМУНИСТИТЕ СА КАЗАЛИ СЛЕД НАС ПОТОП,, ВЗРИВЯВАНИЯ,, И УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ.........
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Познайте за кого са гласували тези, преди да започнат да пишат жалбите до МС.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Много от писмата на гражданите са с искане за съдействие за намиране на препитание. Понякога дори мераклиите за нова служба посочвали конкретна престижна компания, за която искат да работят."А бе знам, че има много луди, ама чак пък толкова.... :))))
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕГА ВЕЧЕ СЕ УВЕРИХ НАПЪЛНО ЧЕ НИТО ДАРЖАВА НИТО НАРОД ИМА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ. НАЙ УМНИЯТ ПИТА НАЙ ТЪПИЯТ ЗАЩО СА МУ ПРАТИЛИ СМЕТКА ОТ 300 ЛВ. ЗА ТЕЛЕФОНА? Е ТОЗИ НАПРАВО ИСКЪРТИ ВСИЧКИ МИВКИ. УМНИТЕ ОЩЕ ПРЕЗ 90-те ГОДИНИ СЕ ИЗНЕСОХА. ТУКА ОСТАНАХА МУТРИТЕ МУТРЕСИТЕ И ОСТРИТЕ КАТО ТЪПОЪГЪЛНИК. Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
наборе,не можах да ям агнешко.айде дай по голяма надбавка към пенсиите.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много показателно за интелигентността на нацията.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народа търси месия. Ами да търси. Това само по себе си не говори нищо добро, че народът тръгнал да се жалва на началника, вместо да си рационализира действията и мисленето.
10
10
 
12
 
! Отговори
Умен народ преди 9 години
Боже господи др. червен *** говори за простотия като е наследник на бай Тошо-овчаря , Станишев-специалист по копчета на униформи , Първанов необразован доносник и др. Какво да му обясняваш на червен *** . Когато народа гласува за БСП е умен , а когато гласува за ГЕРБ е *** , е на следващите избори ще видиш кон боб яде ли .
9
8
 
29
 
! Отговори
Прост, тъп народ преди 9 години
Вместо с мошеника Бойко Борисов да се постъпи както с Чаушеску, тъпия народ му се кланя и го въз величае. Когато в КУЛТ се издигат простотията и тъпотията.......отпиши я такава държава.Хак ни е като позволихме на полу грамотните да окупират властта. Сега да си възпитан, грамотен и ученолюбив е ГРОЗНО. Сега трябва да си дебело врат, бияч и мошеник - да, да, такъв ли си ще ближеш меда.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали наистина някой се жалва?
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е лесно и на Боко, той не искаше да е султан ама От провала на Южен поток и от загубата на руски туристи печели само Турция - ротвайлера на САЩ на Балканите, е , печелят също и някои българи около Боко - шепа хора, много продажни и много алчни, а със заема от 16 млрд. от американците ще си платим американския реактор за АЕЦ, продава ни Боко по няколко пъти на ден, ние мълчим, явно си заслужаваме Боковото иго! по-скоро Боковото присъствие...
6
3
 
30
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
*** народ се управлява най-лесно.Особено и като го държиш беден.
5
4
 
17
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Има стара приказка: Султанът праща своя везир на оглед из Империята."Как е раята? " пита Султана. "Жалват се, Повелителю, от високите данъци" " И какво правят? " Работят" " Вдигай данъците !" заповядал Султана. И така няколко години подред. От поредната обиколка везира се връща угрижен и отговаря на последния въпрос: "Нищо не работят! "Веселят се,ядат и пият, и хоро играят!" Достатъчно рекъл Султанът не повишавай данъците повече, Пуснали са му края!!" Така че жалвай се ,НАРОДЕ !
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалвали се на Бойко :))) В този народ нещо е сбъркано...От малък но изключително *** народ...До изчезващ но продължаващ да е изключително *** народ...
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия пък намерили на кой да се оплакват, на него му е през крачола.
2
7
 
22
 
! Отговори
селяните преди 9 години
Моля не нaричaйте герберските фенове нaродa нa Бългaрия!Остaнaлите хорa сме поне средно интелигентни и не мрънкaме и добре знaем, че премиерa не е фигурaтa в държaвятa нa която дa се оплaквaш зa сметки и други!Много покaзaтелно зa простaщинaтa и интелектa нa тия подaници нa цaрството тиквено!

Спонсорирани публикации