Едно от пет деца е жертва на насилие у дома

Интернет е второто място, където се отчита тормоз над деца
23 апр 2015 16:50,
6
Едно от пет деца е жертва на насилие у дома
Снимка: Reuters, архив

При всяко четвърто от пет деца жертви на насилие, тормозът идва от семейството. Това каза пред журналисти в Сливен Ева Жечева, председател на Държавната агенция за закрила на детето, цитирана от БТА.

По думите й по постъпилите напоследък сигнали, най-много жертви на насилие има в интернет, в училище, в приемната грижа и в спортни зали и клубове.

Данните били изнесени на Национален съвет за закрила на детето, състоял се вчера. Жечева каза още, че явлението "насилие" все повече навлиза в живота на хората.

На въпрос дали всички деца в институции ще бъдат изведени оттам в предварително посочения срок, тя отговори утвърдително, но по думите й, това не е най-важно.

"Искаме да гарантираме качеството на услугите, които са вече в общността", каза тя и допълни, че важен фактор за качеството им е неподготвеният персонал.

Ева Жечева днес присъства на откриването на Детска и младежка зона в сливенския квартал "Надежда" по проект на УНИЦЕФ и община Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Касап Гочо преди 9 години
Ако сгрееш с каиша дечата че настинат!
3
2
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
И съвсем правилно! Това ти го казвам като диване, което си пишеше домашните в последния момент, а останалото време - пред компютъра. Човек не станах!
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не и в нашето православно общество. Само в гнилия капитализъм може да се случи това. Факт!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се прибера от работа може и моите диванета да се включат в тази бройка, ако не са си написали домашните, а са играли само на компютъра

Спонсорирани публикации