Задават се полицейски протести заради пенсионирането

Министърът се придържал към правителствената позиция
12 май 2015 08:30,
83
Задават се полицейски протести заради пенсионирането
Снимка: архив, Булфото

Синдикатите на МВР заплашиха с протест срещу пенсионната реформа, предупреди председателят на най-големия синдикат Валентин Попов след неформална среща с вътрешния министър Румяна Бъчварова.

По думите му, Бъчварова е променила позицията си и вече не стои зад техните искания, а зад идеите на Министреството на труда и социалната политика.

"Нашето становище е, че можем да започнем от 50 години и тази място да влезе в сила от 3 години гратисен период", обясни пред bTV председателят на СФС-МВР.

От социалното министерство обаче предлагат въвеждане на възраст за пенсиониране - 52 г. и 10 м. от 1 януари 2016 г. и плавно увеличаване с по два месеца годишно до достигане на възраст 55 г.

Изискването за осигурителен стаж е 27 г. В момента няма изискване за възраст. Военните и полицаите се пенсионират при 27 г. стаж, от които 18 в системата.

Предложените променище доведат до невероятна вълна от напускане на служители от сектор "Сигурност", които отговарят на сегашните условия за пенсиониране, ще последват кадрови промени в системата, смятат още от синдикалните и професионалните организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
5
 
! Отговори
Тони преди 8 години
Когато палачинката се обърна човек трябва да си спомни какво е вършил и да се разкае за лошите си дела. Но това е трудно за хора които се изживяват за винаги прави независимо от постъпките си. Мисля че едно извинение от страна на полицията към всички които са протестирали и разкаяние че са слугували в полза на властта срещу народа си е необходимо сега когато и те се озоваха в същото положение.
48
4
 
9
 
! Отговори
KIRCHO преди 8 години
Смотльовци, нито 1 от вас няма да издържи дори 1 дежурство на полицай от РУП. Много е лесно отстрани, ама ако ви дойде до главата ще се чудите къде да бягате! Полицай над 50 години е смешно. Всеки който ги оплюва го е яд, че не е той там. Психическото натоварване е огромно и това може да го изпитате само ако се докоснете до работата, всичко друго са ваши тези и предположения!
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква ли подкрепа са очаквали от министърката си? Та тя самата се чуди какво прави там,и слуша батко си бойко.Гледах я и пред тв7.
46
15
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
ПОД 60 ГОДИНИ НИКАКВО ПЕНСИОНИРАНЕ ЗА ТЕЗИ ГОТОВАНИ!
45
9
 
10
 
! Отговори
Тоягата преди 8 години
Всички,които плюят полицията са ***.Няма спор,че има гнило в системата,но го давайте по-спокойно.
44
16
 
7
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Ако бандити и полицаи застанат в една редица, едва ли ще ги различите.Шкембета, очила, ръце в джобовете, трудно говорене, псуване...Това са си милиционери, ново и повредено поколение.Те са свикнали да взимат, а не да дават. МВР е най-нереформираното звено в държавата, което тежи на всички ни. И едва ли ББ ще има волята да разреши проблема.
43
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мен,нашата полиция,не ме пази,само ме рекетира,те са преторианска гвардия на властта и далавераджийски башибозук за нацията,твърдо съм за разпускането и,и назначаването на много по-малко, нови хора,при ясно дефиниран обществен договор
42
7
 
13
 
! Отговори
Трол преди 8 години
На Боко тиквата троловете са се активизирали! Господ да ви съди! Продажници за жълти стотинки сте готови да оплюете всяка едно съсловие....
41
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошо няма,нека се пенсионират,само че нещо не съм чул да плащат данъци,та няма да има откъде да вземат :)
40
19
 
14
 
! Отговори
2 преди 8 години
От къде на къде недоучили ***, като станат полицаи и на 45 години увисват на врата на държавата - всъщност на врата на всички нас със 500 - 600 лева пенсия...а майка ми лекар със 35 години стаж ще получава 250???????? Има 75 000 полицаи в Българария - най много от всички в Европа....това е РЕКЕТ...
39
18
 
13
 
! Отговори
фатмак преди 8 години
Ами криво ще им ,как няма ! Целият им стаж минава в далавери,и после хоп на 40 години се пенсионират,и продължават да цоцот от системата,а будалите да бачкат до 70 години,докато не пукнат на работното си място !
38
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До ХА, ХА, ХА ТОГАВА ЩЕ УСЕТЯТ И ТЕ ,,НАРОДНАТА ЛЮБОВ,,
37
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До АнонименДА ГО ЗАКРИЯТ МВР--ТО И ОХРАНАТА ПО ГРАДОВЕ И СЕЛА ДА ПРЕМИНЕ КЬМ ОБЩИНИТЕ---ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА НА ВЛАСТА ЗА КОЯТО ГОВОРИ ПЛЕВНЕВЛИЕВ НАЧАЛНА ФАЗА СЛЕДВАЩА СТЬПКА---ВСЯКА ОБЩИНА СЬС СВОИ ПЛАН ЗА ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ С ПРЯК ДОСТЬП ДО ФОНДОВЕТЕ НА ЕС---ОТПАДА ФИНАНСОВАТА МАФИЯ И Т Н
36
7
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
Г-Н БОРИСОВ ИМАТЕ ЛИ ПРИЕМЕН ДЕН С ГРАЖДАНИ . ТЕМАТА НА РАЗГОВОР Е СЕРИОЗНА И АКО СЕ ДОБЕРА ДО ВАС , ВСИЧКИ ТИЯ ЩЕ ВИДЯТ ЗАПЛАТИ НА КУКОВО ЛЯТО .
35
5
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Когато народа протестира те го бият и забравят,че и те са в кюпа.Всички са връзкари в тази система и далавераджии!Защо строителите не се пенсионират по-рано?Изркривени отвсяде и ще работят до65г.Никойняма да подкрепи полицаите,защото и те в повечето случаи са срещу народа!Ако всички бяхме единни щеше да е друго ,а ние по хиляда параграфа се разделяме и резултата е налице.Тяхната професия трябва да е призвание, но днес с връзки некадърници и мързеливци се уреждат само за привилегии незаслужени
34
6
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
Г_Н БОРИСОВ , излезте и им кажете на тия протестиращи , полицаи , катаджии, надзиратели да си оправят корупцията помежду си и тогава да стачкуват.МОЯТА РАБОТА НЕ Е ПО ЛЕКА ОТ ТЯХНАТА ,И РАЗЛИКАТА Е ТАЗИ , ЧЕ АЗ РАБОТЯ РАБОТНИЧЕСКА ПРОФЕСИЯ И НЯМА КАК И ОТ КЪДЕ ДА ВАДЯ КИНТИ . МИНОРИТЕ ДА НЕ БИ ДА ИМ Е ЛЕКА РАБОТАТА . АМИ КАТО ИСКАТ ПЕНСИОНИРАЙТЕ ГИ АМА БЕЗ ПРАВО НА РАБОТА ДА ЖИВЕЯТ САМО С ПЕНСИЯТА СИ
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До един от тяхА, не думай! Те щото докторите от Спешните центрове почиват на всички празници и никога не дават нощни дежурства. А да знаеш пък тия от Бърза помощ как почиват... направо са се преуморили от лежане! Ама не се пенсионират на 45 години, защо ли? А и изобщо ама изобщо не се занимават с пияни и надрусани! Нееее! Те лекуват само мили баби с инсулт, които за благодарност ги черпят с домашно сладко.
32
13
 
8
 
! Отговори
един от тях преди 8 години
Аман от разбирачи!Само не се замислят че за тези няма празник,няма Великден и Нова година в Гърция или Турция.Има работа,на 12,24 часа.И ква е работата...да се занимават с пияните ви ***,които докато мама и тате купонясват някъде,те са надрусани и изперкали диваци,срещу които действията са"полицейска бруталност".Иначе е хубаво да си стругар или строител...на не работиш с *** на обществото.А те ще се пенсионират,няма да идат да работят...и ще дойдат???суперпрофесионалистите от по-долу.
31
5
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
През последните години държавата е управлявана от милиционери и свързани с тях лица.Резултата е налице.
30
3
 
12
 
! Отговори
бг преди 8 години
Завършил съм мед.колеж...работя от 10г. по специалноста си...за тези 10г. трудовите ми възнаграждения са по малко като сума от брутните заплати които взима при пенсионирането си един офицер(най ниския чин в кое да е районно)....за 10 ГОДИНИ...вервате ли ми...проверете..2005г. започнах с 260лв. за да достигна бавно и мъчително до смешните 450лв. 2015г....това е абсурдно...и все пак нека да взимат пари хората но искам и аз малко по достойно заплащане...