Бебе почина в болница, двама лекари хвърлиха оставка

Започва проверка на трагичния случай в Тетевен
29 май 2015 21:31,
70
Бебе почина в болница, двама лекари хвърлиха оставка
Снимка: архив Булфото

Началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в тетевенската болница д-р Нина Байчева и колегата й д-р Михаил Миков днес  подадоха молби за напускане след случай с починало бебе, родено в отделението. Това съобщи за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Цветолюба Генкова.

По думите й при напускане на двамата специалисти има опасност отделението да бъде закрито заради липса на лекари.

Случаят с починалото бебе доби публичност след жалба на майката. В нея младата жена твърди, че по време на раждането върху нея е била упражнена физическа сила и това е станало причина за смъртта на детето.

Д-р Генкова съобщи, че по случая с починалото новородено е събрана цялата документация от болницата и е изпратена в Министерството на здравеопазването. Разпоредена е проверка на Агенция "Медицински одит".

Етичната комисия на Българския лекарски съюз ще направи свое разследване на случая.

Генкова обясни още, че по информация от управителя на болницата д-р Невелина Ганева  23-годишната родилка от село Глогово е имала  утежнено раждане, удължено във времето, ненапредващо по правилата на медицината.

Заради това д-р Байчева е наложила висок форцепс, т.е опитала се е да извади бебето с щипки. След като не успява, е направила цезарово сечение.

Бебето е извадено на 22 април в 17.45 часа в тежко състояние. То е момиченце, тежало е 3,700 кг и е било 53 см.

Същия ден е било транспортирано в плевенската болница, където починало на 24 април. Там е направена и аутопсия.
Според експертизата от отделението детето е починало от травма по време на раждане. Медицинският одит ще покаже дали има лекарска грешка, допълни д-р Генкова.

От прокуратурата в Ловеч съобщиха, че там не е подаван сигнал за смъртта на бебето.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
23
 
! Отговори
До 16 преди 8 години
А сега не е ли точно така? Доброто отношение, информацията и качественото лечение струват допълнително пари под масата. В болницата всеки те гледа в ръцете - от лекаря, от когото зависи живота ти до ядосаната медицинска сестра, която ти бие инжекцията. Изумително е как лекарите променят тона и настроението си според ползата им от пациента.
27
4
 
29
 
! Отговори
135 преди 8 години
До Анонимен 26Човече, ти деца имаш ли? Как би реагирал ако се случи на теб? Ами да подават оставки, щом не искат и не могат да бъдат лекари не само по образование, но и по призвание, ако все още я схващате тази категория!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен29нещо не схвана проблема
25
14
 
16
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
няма по-мръсни изчадия от лекарите
24
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мда, по-добре стара мома, отколкото животно, което режат и шият като коледна пуйка под съпровода на крясъците на някоя оженила се на 16 и затова изкукала, а и взела изпитите си с рушвети *** акушерка. Пък и никое смрадливо животно от породата "мъжь" и неговата издръжка не заслужават подобна психотравма за цял живот. Предпочитам *** шеф да ми къса нервите, а не смрадливеца домашен, но поне да се издържам сама, а не да моля за издръжката някой ***.
23
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
такива лекари са за затворазащо е толкова злоба към обикновенни хора,бе какви са тези ***??не оставка,за затвора саа малкото ангелче,дано почива в мир
22
5
 
26
 
! Отговори
Рая преди 8 години
До Анонимен 26 Да, лекарите, които не могат да се държат хуманно и да лекуват адекватно, трябва да подадат оставки, ако им е останала и мъничко медицинска етика! Държавата и съответните контролни органи явно не са в състояние да ги изхвърлят , така че да действат сами ....
21
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна трябваше лекарите масово да подадат оставки.То не бяха помии, хули, организирани кампании, злоба, рекет, доноси, побоища, обиди, клевети, гаври по техен адрес и професията им!-- Подайте оставки само за 10 дена, нека вечно правите пациенти да ходят по врачки, баячки и сутрешни блокове да ги лекуват!НИКЪДЕ В ЕВРОПА, АМЕРИКА И АВСТРАЛИЯ НЯМА ТАКЪВ АД ЗА ЛЕКАРИТЕ КАКТО В НЕОКОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ !
20
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна трябваше лекарите масово да подадат оставки.То не бяха помии, хули, организирани кампании, злоба, рекет, доноси, побоища, обиди, клевети, гаври по техен адрес и професията им!--Подайте оставки само за 10 дена, нека вечно правите пациенти да ходят по врачки, баячки и сутрешни блокове да ги лекуват!НИКЪДЕ В ЕВРОПА, АМЕРИКА И АВСТРАЛИЯ НЯМА ТАКЪВ АД ЗА ЛЕКАРИТЕ КАКТО В НЕОКОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ !
19
7
 
27
 
! Отговори
11 преди 8 години
До ЕдинЧета и смея да твърдя, че си доктор! По начина по който наричаш сънародниците си мога да се досетя, че си от същото котило с докторката Байчева! Умната, да не ти видим и на теб снимката по вестниците! И... преди да си убил някого!
18
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лекарската мафия в белите престилки се поддържа, бранят се един друг, също както при мафията! Само че, нашата бяла мафия е много по-страшна, по-свирепа, по-алчна и по-опасна, дори и от сицилианската и е причинила смъртта на повече хора от нея! Хайде сега да го видим Москов, дето, както се казва, голям го вади! Хайде да го видим какви санкции ще предприеме срещу поредната убийца в родилно отделение!
17
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са мизантропи и психично болни женоря, нямам друго обяснение за този садизъм. Заслужават мъжете на родилките да ги овъзмездят подобаващо. Нямало избор, нямало доктори? Ами, по-добре без, отколкото с такива. Едно време как са раждали, естествен подбор. И сега е същото, само дето някои луди и сбъркани психясали злобарки ти оставят \"незабравим\" спомен за цял живот.
16
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги съм се чудила откъде такава агресия, жестокост и злоба у женоря, които израждат родилки? Що за *** работят по родилните отделения, там, където жените са достатъчно уплашени и ги боли, а и самият стрес от родилния процес и малкото бебче, което поемаш за пръв път? Това са мизантропи и психично болни женоря, нямам друго обяснение за този садизъм. Заслужават мъжете на родилките да ги овъзмездят подобаващо. Нямало избор, нямало доктори? Ами, по-добре без, отколкото с такива. Едно време как са раждали, естествен подбор. И сега е същото, само дето някои луди и сбъркани психясали злобарки ти
15
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 16Доктора не е господ, но би следвало да е човек! Да спазва нормите на поведение и да изпитва състрадание! И ако не ги притежава - да ходи да работи каруцар!
14
33
 
12
 
! Отговори
Един преди 8 години
В медицината има едно правило, неписано, но което се спазва. Между майката и плода - винаги се избира майката. Булгаропитекът няма да го разбере и това, естествено, така че може да не чете.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kakvo znachi proverka na lekarkata da i obrazuvat nakazatelno proizvodstvo za ubistvo zachito za da skachach varhu korema na bremenna gena nama druga kvalifikacia
12
28
 
13
 
! Отговори
Един преди 8 години
Булгаропитеците, призоваващи към линч, набиване на кол, и подобни, по нищо не се различават от тази лекарка, и на нейно място вероятно биха действали по същия начин. Булгаропитекът вероятно няма да ме разбере, но това си е негов проблем.
11
37
 
9
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Лекарката е предприела мерки да извади детето, защото раждането е било неестествено. Опасността е била да умрат и майката и детето. Раждането не става с гледане, трябва напъване, затова е упражнена сила, щипци и прочее. Неграмотните, невежи и злобни хора са естествен противник на медицината, и разбира се, ако никой не ги спира, са мнозинство в България, което прави невъзможна работата на лекарите.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Znachi tova s rodilkite , poboq i izdevatelstvata nad deca ot domovete , siganskite shumni praznenstva sa neshta koito stavat neprekusnato v BG i se otrazqvat samo togava . kogato se chue za nqkoi sluchai , sega samoo za rodilkki she pishat s meseci dokato ne poutihne i ne namerqt druga zaribqvka , a deistviq promeni nulevi. BG !
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A maikata na bebeto..9 meseca nadegdi planove i nakraa chovek sigurno bagal ot chast slaga krai..Tazi gena Bog che a sadi za izpusnatia chovechki givot..ili ne sa i platili i zatova e vzela klechite...