Как един българин придоби остров и стана княз?

Владимир Баланов от година има княжество и кани умни хора за граждани
17 юни 2015 15:48,
81
Как един българин придоби остров и стана княз?
Снимка: Нова тв

Владимир Баланов е бизнесмен, а отскоро е и княз в собственото си княжество – остров Нова Атлантида в Тихия океан.

Островът на Баланов е с площ 27 000 кв. км и се е образувал преди две и половина години след най-голямото вулканично изригване в света за последните 1000 години. Той е изцяло изграден от монолитна скала.

След образуването си, новият остров остава ничия територия. Затова сънародникът ни решава да намери пътя, по който да си го купи. И така от 22 май миналата година островът се превръща в реална държава. От една година, по силата на международното право, Баланов е собственик на острова, заедно с 200 мили от ареала около него. Това автоматично му дава право да добива и използва природните богатства от въпросната територия.

Баланов разказва пред Нова тв, че за да добие острова не заплатил никаква сума за него, а е плащал само за експедицията, за да достигне до него, тъй като той се намира много навътре в океана, на 16 000 километра от България.

Приключенецът споделя още, че когато дадено парче земя не е собственост на никой, за да стане обособена територия то трябва да бъде припознато от дадена държава. Затова Баланов решава, че това парче земя трябва да бъде българско.

Но България решава да не го приеме, тъй като приемането на територия е труден процес, който изисква смяна на конституцията и свикване на Велико народно събрание. Именно поради този отказ Баланов се решава да създаде нова държава. И си търси граждани, които засега са 130 души.

А да изготвят план за икономическо развитие на Нова Атлантида Баланов търси съдействие от членовете на "Менса" по цял свят. Затова и предложил на всички интелектуалци, които могат и желаят, да станат поданици на неговото княжество.

"Искам Нова Атлантида да стане държавата на умните хора", категоричен е той.

Сред официалните жители на острова вече и председателят на "Менса – България" Христо Радков. Той обясни, че в недрата на океана около острова може да има залежи на нефт и газ. Освен това, там плувал много планктон, от който също се произвежда петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
8
 
! Отговори
Макето преди 8 години
Ба да ... 27 000 кв.км. е повече отколкото територията на Македония - 25 700 кв.км и нашата държава не я иска... вярно че са голи скали в средата на нищотото ама...
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ ОСТРОВ НАЛИ ЗНАЕШ КЪДЕ ДА СИ ГО ПОСТАВИШ?
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, виж и после приказвай
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СпецназЩе го изгонят но другия път. Там трудно ще стигне ислямска държава
34
5
 
5
 
! Отговори
Аврам преди 8 години
Интересно ! А нашите мързеливи управници няма ли нещо готово за крадене не си мърдат пръста. За мен това е интересно. Пенсионирам се и отивам да видя за какво става дуама
33
5
 
3
 
! Отговори
Спецназ преди 8 години
Придобил .... докато не се намери нещо ценно там. Веднага ще се намерят припознали го и ще го изгонят за секунди. То има и една платформа в Атлантика срещу Великобритания и там има един луд дето я обяви за държава, но на никой не му дреме
32
2
 
6
 
! Отговори
aztam преди 8 години
Да бе нека сме си в европейския съюз. И колко ще са осигурителните ставки, че при сегашните българските ми е по изгодно да имам фирма в Англия и си осигурявам хората там. интернет на острова има ли?
31
2
 
15
 
! Отговори
Глупав преди 8 години
Ако кани само умни - никой няма да се хване .....
30
1
 
35
 
! Отговори
22000кв.км. преди 8 години
Идеална територия да преместим всички роми, за да си строят на воля където си поискат! Даже и контейнери с отпадаци ще им закараме
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах кой член в Конституцията забранява придобиването на територия?
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой знае ли какъв му е бизнесът на този господин? Търсих, рових и стигнах само до една фирма, регистрирана в Панама. Оттам нататък нищо друго...
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха, значи когато ЕС ни свирне за реформи в съдебната система, промяна в Конституцията изведнъж става възможна, обаче като е за придобиване на територия ги мързи да се размърдат.
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Но България решава да не го приеме, тъй като приемането на територия е труден процес, който изисква смяна на конституцията и свикване на Велико народно събрание."Баланов, звънни в президентството и кажи че си открил големи залежи на природен газ и петрол, още преди да си затворил телефона ще е свикано Велико народно събрание.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на мен ми мяза на поредната пирамида. Китайците сами си строят остров, ако тоя беше цене с нещо да са го прилапали до сега.
24
2
 
25
 
! Отговори
Ташунко Сапа преди 8 години
Питали един индианец за вечната алчност за земя на белите, отговора му бил че все едно бълхите да спорят чия собственост е кучето на което са се качили!
23
4
 
22
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Хитреца си гласи богати наивници да участват в пирамида с надеждата да станат графове и графини.. Ако тоя 'остров' ставаше за нещо, отдавна да са го придърпали новозеландците.. Някой ще чака бай-*** от другия край на планетата да прави държави.. Дооообре!
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На този "остров" ако се качат стотина души и ще се разпадне...
21
4
 
28
 
! Отговори
До 20 преди 8 години
Най-вероятно той му е дал това име.Подобни острови има - отвреме навреме се появяват съобщения за образуване на нова суша някъде сред океана вследствие на вулканични изригвания.Може да се окаже,че там има ценни природни ресурси, но по-интересна е реакцията на нашите управляващи - не проявили интерес, а е имало шанс територията на страната да се увеличи с повече от 20% и същевременно да се сдобием с място, отдалечено от доминиона,където можем да пращаме хора с по-специфични "културни традиции":)
20
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТРОВА ДА БЪДЕ ДАРЕН НА ЕС ЗА ДА МОЖЕ ТАМ ДА СЕ ИЗПРАЩАТ "БЕЖАНЦИТЕ"!!!!ТОЗИ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ИСТОРИЯТА АКО ТОВА СТАНЕ КАТО ВЕЛИК КНЯЗ БЪЛГАРСКИ :D
19
13
 
10
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 8 години
НЯМА ТАКАВ ОСТРОВ !!!НИКАДЕ НЯМА ТАКАВ ОСТРОВ---ТА ТОВА Е КОЛКОТО КРИМ ИЛИ ФИРОМ = 27 000 КВ.КМ !!НЯМА НИКАФЕ В ТИХИЯ ОКЕАН ОСТРОВ С ИМЕ--НОВА АТЛАНТИДА ИЛИ NEW ATLANTIS !!