Всеки втори брак у нас завършва с развод

Една трета от децата в България са на разведени родители
21 юни 2015 18:26,
175
Всеки втори брак у нас завършва с развод
Снимка: Reuters, архив

Според статистиката всеки втори брак в България завършва с развод. Това съобщи учредителят и председател на Управителния съвет на Фондация "Бащи за отговорно родителство" Панчо Малезанов по повод международния ден на бащата.

"Всяка година, поне през последните 5, има около 20 000 брака и 10 000 развода", уточни той пред агенция "Фокус".

По думите му цифрата на разводите е станала по-малка през последните години, защото и браковете, които се сключват, са по-малко.

"Съотношението бракове – разводи не се е променило. По всяка вероятност и разделите при тези, които са били във фактическо семейно съжителство, би трябвало да са в някаква подобна пропорция, но тях въобще не ги лови статистиката", обясни Малезанов.

"По наше изчисление една трета от всички деца в България са деца на разведени родители, дори между една трета и половината деца. Зад всяко едно дете седи един родител, който е засегнат от това, че не може да прекарва пълноценно време с него", коментира той.

"При това количество на разводи и раздели сигурно няма човек в страната, който да не е засегнат лично или поне да няма близък или познат, който да е потърпевш от тях", добави още Малезанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
18
 
! Отговори
до 72 преди 8 години
леле!!!!! :)ами пусни обява ,че си - и си намери някоя девствена /има и такива момичета и млади жени -които не отговарят на чалга стандартите на мъжете, които зяпат плейбой и други списания / и ще си заживеете двамцата ..като в приказка.... . и пак никой не ти гарантира че няма се карате и няма се разведете де ...:)))
59
0
 
22
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
Девствен съм и не се срамувам от това. Така че обидите и квалификациите си ги запази за себе си. :)
58
0
 
19
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
Да, аз съм девствен.
57
3
 
26
 
! Отговори
до 45 преди 8 години
До Анонимен а ти девствен ли си интересно ? :) щото много е лесно да приказваш коя е честна ,коя е лека -а да си *** олигофренче жалко ,което търси неангажиращ секс до към 40тата си година ,и като одъртее на 45-50 год почне да си търси жена -ама млада ,хубава ,честна и да го обича и да не иска пари ,леле че принц .Ама вижте ся те българките не стават за съпруги /пък българите нека се е*ат ненагажиращо до към50 год. възраст ..
56
9
 
19
 
! Отговори
ina преди 8 години
mujete v bg sa kompleksirani zashtoto nqmar parinornalno e jenite da predpocnotat 4ujdencite
55
0
 
28
 
! Отговори
АРМЕЙСКИ ГЕНЕРАЛ преди 8 години
Наздраве на цялото форум от една яка кръчма! Пия цървено винце, свински джолан и шопска салата.
54
3
 
22
 
! Отговори
АРМЕЙСКИ ГЕНЕРАЛ преди 8 години
Голям праз с лук. Ко ви пука. Важното е да си в йекшъна! Аз съм йергенче. Без брак си живеем и се разбираме чудесно.
53
0
 
47
 
! Отговори
Кака Радка преди 8 години
Нормално е това, откакто народа взе да се жени, за да си сложи снимките у Фейсбука!Понеже приятелката, съученичката, авера се заженили, и аре и ние да не останем по-назад.Тва на българина му е голямата мъка, да не остане по-назад, нищо, че всичкото е фалшименто любов и фалшива показност.Изчакайте си да си намерите човека и може и да не се разведете (ама гаранция не давам пак де, зависи и до човека какво *** е).
52
0
 
43
 
! Отговори
ТОТО преди 8 години
То това, че някой пък не се е развел, изобщо не значи, че живеят добре...Проблемът е същият, който го виждаме навсякъде в държавата: хората нямат уважение към другия, нито на пешеходната пътека, нито в заведението, където се веселим, нито при плащането на тока - едни плащаме, а други не!Разелили сте се хубаво, но просто се използва детето за отмъщение към бившия. Все едно бившия/ бившата ви е виновна!Сами се раждаме и сами ще си отидем...Ама що си вгорчаваме живота между тези две точки?!
51
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма свестни жени. Как да я вземеш вкъщи и да създадеш семейство с нея като я знаеш, че не е стока. По-добре плащай на ***. По-евтино и лесно. Няма разводи, няма скандали. Плащаш, свършваш работата и си тръгваш.
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
po prinzip svesten narod ne ostana...njama zna4enie bulgari, turzi, i t.n. njama vazpitanie, uvagenie...a ne mi hvalete kolko sa 4estni turzite, 4e i tjah gi sarbi, ta gi boli....ot opit go kazvam...i to geneni...
49
1
 
22
 
! Отговори
ож преди 8 години
на вас все някой виновен и искатевсичко наготово
48
11
 
28
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 8 години
И последно че от 9 часа съм на тренировка,жените са сладки и най хубавото нещо на света,но никога не им отдавайте сърцето и душата си за да сте добре,лъжете ги манипулирайте ги,една моя много добра позната кято мие приятелка нямал съм отношения с нея ми каза,една жена трабва да знаеш как да я лъжеш и ще достигнеш до нея,и между другото ми се е получавало много пъти.Лека вечер ви желяа дами и господа,че закъснявам за тренинг.
47
0
 
22
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
54Ястребовски, смени репертоара, че се оля с този розов шербет. Вчера пак беше пил такъв. Направо се одриска от шербета да ти кажа, Златко!Казах ти да отслабнеш иначе, заприличал си на глиган!
46
19
 
35
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 8 години
В момента жените се женят за парите не за това колко бил красив и нежен мъжа,има ли кинти и за дядо ти Груди ще се ожени.Жените в България са алчни безскруполни и лицемерни,свършиш ли кинтите се мята на друг клон без да и пука,че е живяла че дори и има деца от мъжа,за това не влагайте никакви чувства в контактите си с Българските жени,подчертавам Българските защото съм бил и с жени от друга националност и нямат нищо общо с нашите.Лъжете ги и вие лицемерничете но нокога не се отдавайте сърцето.
45
0
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 53На Златко Желев му се е искало жена му да е девствена, но това е неговата несбъдната мечта. Щом сам подхвана темата за девствеността, то е ясно коя му е болката...взел си е разпечатана жена...а сега нас учи на ориенталски морал, българския провокатор. Смях в залата!
44
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
такава империя са били турците, че дори в техния "златен век" никой в Европа не ги е бръснел за слива, били са гледани с презрение, за това, че са *** народ и никоя от модерните цивилизации като Франция, Русия, Англия, Германия и т.н. не са били приятели с тях.
43
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ястреба е прав. Жената трябва да бъде девствена и да има морал, за да има стабилно семейство и да обича истински мъжа си. Но иначе не е прав да обижда всички българи.
42
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъжът работи здраво, вади по 1500-2000 лв. на месец, жената забелязва това, омайва го, женят се, след 2-5 години мъжът си губи работата, започват кавги за пари, евентуално започна на по-ниска заплата, за да не умре от глад семейството, жената търпи още малко и накарая го напуска.
41
3
 
26
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 48 Ястребовски, туркинята е имала гадже, но била девствена? Дотук добре! Но аз друго се питам- на какви наркотици си, чоджум за да ги бълваш тия простотии?! Не е лесна и твоята. Никак не е!