Убийството на Георги не е било планирано

Европейски партньори ще помагат в разследването
5 юли 2015 11:13,
23
Убийството на Георги не е било планирано
Снимка: архив, Булфото

Има заподозрени лица за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Това съобщи главният секретар на МВР Георги Костов в ефира на Нова телевизия.

Костов разкри още, че по случая са привлечени множество партньорски служби от Европа и други континенти, които "да помогнат с технически способи”.

Комисар Костов заяви, че всички версии за убийството на момчето са вероятни. „Но от фактите и обстоятелствата, които са събрани до момента, а и моето вътрешно убеждение е, че убийството не е било планирано”, допълни главният секретар на МВР.

Костов бе помолен да коментира и протестите в Гърмен и "Орландовци” и създалото се етническо напрежение у нас.

"МВР има сили, ресурс и желание и ще бъде във всяка една критична точка на страната, за да осигури ред и спокойствие за гражданите. Всички райони със смесено население, където има социално-икономически проблеми, са потенциална критична точка. Именно затова провеждаме постоянно наблюдение там”, коментира Георги Костов.

На въпрос дали убиецът от магистрала "Струма” Емил Първанов-Ембака е напуснал страната, той отговори, че в момента се проверяват всички възможности, но не пожела да коментира повече.

Костов коментира и протеста на полицаите, които днес посрещат професионалния си празник. „Държавата явно няма възможност да удовлетвори всички искания. При диалог обаче е възможно да се намери компромисно решение”, категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милиционерите наши са пълни Н Е К А Д Ъ Р Н И Ц И
17
0
 
11
 
! Отговори
майна преди 8 години
Те това си е МВР-fail. Нещо май не го бива с разплитането на убийства, а още по-малко със залавяне на издирваните. А може би най-интересното е след това в съда :D
16
0
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 8 години
А ако ме бяха снимали на камерата как пуша трева в парка , щяха да са дошли прасенцата до няма и 10 минути и щяха да са ме осъдили по бързото производство .Тука има нещо гнило , те нямат и заподозрян , само разтягат локуми по темата , точно като с онова момиче дето кучето което я намери получи пържола от мутрата . Там дето заподозрения се "самоуби" . Празни приказки говорите ченгета мръсни , всички ви знаем , че само знаете да взимате подкупи и да искате преференции ..........
15
0
 
12
 
! Отговори
полицията ни пази преди 8 години
За едно обикновено убийство при което убиецът е даже заснет на камери викат чужди служби, такива престъпления се разкриват на запад за 48 часа.
14
0
 
11
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Само ограничен човек може без да е наясно кой е убиеца да знае дали е планирал нещо или не е.Може да е убийство за отмъщение,за сплашване и много други причини.Не всеки споделя с МВР всичко от страх да не съобщят на свои хора и да го чакат в къщи.Хората избират по малкото зло.
13
1
 
21
 
! Отговори
Леси преди 8 години
Какво означава " моето вътрешно убеждение "г-н министър ? Така мога да се изкажа аз , защото не съм специалист . Вие би трябвало единствено да се придържате към факти , а не ваши убеждение и интуиции ... Няма лошо да искат помощ от вън , но е минало много време вече ...Ще се окаже че и те не могат да свършат нашата работа Иначе поздравявам всички полицаи ( които се вършат работата ) с празника им !
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР нямат сиво вещество. Вземат само пари и ограбват НОИ. Нищо не могат да открият дори да е очевидно. Ако доказателствата са налични те професионално ги опорочават така че да не преминат пред съд.
11
1
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Ето че си пролича, колко непрофесионално и некомпетентно е МВР! То по добре да разчитаме само на европейските партньорски служби за сигурност, те нашите и без това нищо не вършат! Да идват европейците, че да спим спокойно, че с нашата полиция дали я има или не няма голямо спокойствие и сигурност на гражданите!
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе,тоя от къде се довлече....
9
2
 
26
 
! Отговори
Х преди 8 години
От Европа и от други континенти,ами искай помощ и от извънземни.Впрочем може да поискате и увеличение на заплатите и да се пенсионирате на 30 години с 40 заплати.
8
1
 
29
 
! Отговори
ЕС преди 8 години
До 1 : То цялата държава е превърната в една *** фия , а ние си мислим че живеем в правова държава! Само като човек види изкуственото държане на ниски заплати и високи цени ще си направи сметка какво се случва! Цените в един европейски магазин са по-ниски от нашите на едни същи продукти, който е бродил из Европа ще разбере за какво говоря!Заплатите по същия начин се държат ниски да не шава българина и да си стои на задните части!
7
2
 
26
 
! Отговори
Rene преди 8 години
Полицията в България от край време е събирателен образ на бездействие и бездарие. Задоволяват егото си с кокошкарски битовизми, а за значимите престъпления са една добре оформена, дебело подчертана НУЛА!!! По настоящем, имайки предвид вещото ръководство на лицето Бъчварова ни остава само да се кръстим и да се помолим "ПАЗИ НИ БОЖЕ, ЗАЩОТО ТЕ НЕ МОГАТ"!!!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не би чедо на някои от 240 клоуна или кукловоди а...?
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помощ поискайте и от ЦРУ, МОСАД и МИ 6 за да заловите едно келешче убило Георги....да ви е.а мамата проста аз.
4
1
 
32
 
! Отговори
???? преди 8 години
От изказването на този Главен секретар и от госпожа Министърката /социоложко-статистичката/ става ясно, че МВР нищо не е свършило по тези тежки престъпления - убийство на момче в Централния столичен парк на обяд и убийство на строеж на магистрала от явно криминално проявен тип. Просто тези хора не трябва да получават заплати - след като НИЩО не са свършили!!!! А после искат ранно пенсиониране - та те нищо не работят, за да имат трудов стаж.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не е планово значи е пазарно причината винаги е икономическа дори и от ревност.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демек нищо, но от сърце!
1
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР Е една огромна нищонеправеща корумпирана добре организирана *** фия харчеща напразно огромен бюджет плащан от нас робите!

Спонсорирани публикации