Осиновени в САЩ българчета търсят корените си

Никога обаче няма да разберат коя е биологичната им майка
Обновена: 21 юли 2015 14:03 | 21 юли 2015 12:07,
58
Осиновени в САЩ българчета търсят корените си
Снимка: Нова телевизия

Калин и Мартин, две осиновени в САЩ българчета от ромски произход се върнаха 20 години по-късно в дома, където са живели, за да се срещнат с първата жена, която се е грижила за тях, след като биологичната им майка ги е изоставила.

Те заминават като Калин и Мартин, а се връщат като американските граждани Кайл и Мартин, разказва Нова телевизия.

Двамата братя винаги са знаели, че ще се върнат в България, а самото идване го обмислят от 3 години насам.

До 1995 г. за братята в дом за лишени от родителски грижи деца се грижи Пенка Горанова. В началото Кайл и Мартин не се сещат за нея, но после видели усмивката й, усетили прегръдката й. Спомнили си и влакче.

Една от стаите на дома особено много развълнува момчетата. "Бях в леглото, когато ме събудиха и казаха, че едни хора искат да ме видят, заведоха ме в стаята на директорката", спомня си Мартин.

При директора го чакат Дейвид и Джейн – бъдещите му родители. "Искахме да осиновим едно дете, но когато дойдохме, за да видим Мартин, се оказа, че има и брат. Казахме си, че не може да ги разделим и трябва да ги вземем и двамата", разказаха те. Първото, което Кайл вижда у Джейн и Дейвид са усмивките им.

Днес Кайл и Мартин живеят във Вашингтон. Кайл се е отдал на готварството, а Мартин е завършил икономически колеж. Искат само едно – да разберат коя е биологичната им майка, как живее тя, дали имат братя и сестри.

Директорът на дома Виолета Драгнева знае кои са родителите им, но няма да каже нито дума. Защото е тайна. И, ако я сподели според Наказателния кодекс я грози глоба, дори затвор от една година. Тя е убедена, че да няма достъп до тази информация е грешка.

Дали те ще могат да разберат кои са биологичните им родители зависи от народните представители. От Министерството на правосъдието направиха предложение тайната на осиновяването да отпадне. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
19
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
в индия трябва да ги търсят, в индия
16
3
 
39
 
! Отговори
duhu4e преди 8 години
Тези,просто не знаят,че са вечеряли с Господ!Да не си търсят корена,а да бягат надалеч от Б-я,или Абсурдистан,те вече са Американци и са възпитани по друг начин,имат си добри родители и професии,да си уважават,това което са и тези,които са ги осиновили!Толкоз!..........Другите им роднини са мизерията, безпаричието,и невежеството!
15
1
 
44
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Защо им е? Явно родителите им не са ги искали преди, няма да и искат и сега. Сега си имат истински родители които трябва да са важните за тях. Не е важно кой те е родил а кой те е направил човек. Нека ако искат и има за какво се отблагодарят на жената която ги е гледала, но тази която ги е хвърлила на *** не им трябва...
14
7
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Хубаво ще е да осиновят всичката екзотична *** от тука за да се оправим
13
3
 
34
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
ДА им се окаже пьлно сьдействие в издирването на родата!!!!!Един да отведат с тях - все е от полза.
12
1
 
6
 
! Отговори
?49 преди 8 години
Platena publiktzia na Ministerstvo na pravosudieto li e tova?
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече са две американчето от ромски произход, родени в България
10
6
 
43
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Не е правилно да се казва българчета от ромски произход правилното е- роми, родени в България.Ромите не са българи и никога не могат да станат.
9
4
 
38
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
> Кайл се е отдал на готварството, а Мартин е завършил икономически колеж.да си дойдем на думата - 75% за развитието на един индивид оказва околната среда
8
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ами като разберат от какво семейство са се спасили каквоцял живот ще ги изнудват за пари изобщо не им трябва нищо дазнаят ами да се качват на самолета и да бягат от тук
7
4
 
45
 
! Отговори
аа преди 8 години
И за какво им е тази информация? Скучно ли им е в САЩ? И като се видят с прекрасната си майка, която има вече поне още 2-3 изоставени деца и още 5 официални за помощи. Според мен да отидат в поне 10 бг църкви и свещи да палят, че са ги осиновили и бегом към САЩ. Ненавиждам сантиментални глупости.
6
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тяхно добро е да не разбират коя е майката, защото ще се окаже че имат още 15 братя и сестри и няма да има отърване после.
5
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"да разберат ... как живее тя, дали имат братя и сестри"Всеки знае отговора на този въпрос...Живее си според традициите на етноса, а братята и сестрите им вече са дядовци и баби.
4
1
 
25
 
! Отговори
мда преди 8 години
Тайната на осиновяването не сложена съвсем безсмислено там. Темата е много сложна и ако за пореден път се подведем по "модните" тенденции на момента можем да постигнем повече негативни резултати отколкото позитивни. Едва ли има осиновено дете което да не си е задавало този въпрос поне веднъж, но отговорът на този въпрос трябва да бъде ясен само, когато човека е вече оформен като личност и след дълъг период на възможност да размисли сам. Аз лично си мисля, че трябва да е след 18г. и 2г изчакване.
3
3
 
47
 
! Отговори
Крум преди 8 години
Само на мен ли израза "българчета от ромски произход" ми се струва странен?
2
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не си търсете корените.Тукашните роднини ще ви съсипят живота с постоянни искания на пари или да ги приберете в САЩ. Един път сте се махнали от тук, не поглеждайте назад.
1
7
 
42
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Да си седат в Щатите и хич да не се връщат. Ромският контингент в БГ е пълен.