Нараства търсенето на натурални и био храни

Производител: Сертифицирането на качеството да се облекчи
Обновена: 27 юли 2015 17:22 | 27 юли 2015 17:20, Анисия Иванова
12
Нараства търсенето на натурални и био храни
Снимка: Bulgaria On Air

Процедурата по сертифициране на качеството трябва да бъде облекчена за по-малките земеделски производители настоя пред телевизия България Он Ер управителят на Proizvoditel.bg Любомир Маринов.

По думите му производителите трябва да се регистрират, за да гарантират годността на продукцията си. Все още малка част от тях разполагат със сертификати за качество.

Търсенето на натурални и био храни нараства значително през последните години, допълни Маринов.

Според него по-голяма част от био храните у нас отговарят на изискванията за органични продукти. Повечето производители са много малки, затова цените все още са високи, допълни той.

Онлайн платформите за пазаруване на земеделска и домашна продукция осъществяват връзката между крайния потребител и производителя, каза още Маринов. Управителят на Proizvoditel.bg изтъкна, че този вид търговия не изисква големи инвестиции и се развива много бързо.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
veronika преди 6 години
Подкрепям Маринов и браво на каузата му да се развива българското фермерство.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаем, другарю Маринов! Щом цар Боко започне да ни "управлява" и потичат реки от мед и масло! Чудим се какво и от кой континент да си купим! Благоденствие, майна, Боце е продължителят на Тато (де да беше), а не един *** охранител!
3
0
 
3
 
! Отговори
b преди 6 години
От каде био доматите нямат семки.Дори ида имат следващата реколта и недъгава.Водата не е чиста пълна с тежки метали?Та какво био ми балнува тоя.
2
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 6 години
Това дето е натурално и е био вероятно не става за сертифициране.
1
2
 
4
 
! Отговори
карина преди 6 години
Нищо у нас не е по реда си ! И това "био" едва ли е "био". Ама нищо - облекчете режима - така или иначе ще става по-био !