6-годишно дете вързано и бито в храм... от свещеника!

Отец Димитър от храм в Раковски "възпитал" палавото дете
6 авг 2015 14:21,
92
6-годишно дете вързано и бито в храм... от свещеника!
Снимка: bTV

Майка от Раковски сигнализира, че шестгодишният й син е бил вързан и бит от католически свещеник. Случката се разиграла в тъмна стая в католическия храм "Пресвето сърце Исусово" в Раковски. От пловдивската полиция потвърдиха, че по случая се води разследване, пише bTV.

В неделя по обед малкият Енрике играел с друго дете на детската площадка в двора на храма. Неочаквано момчето било извикано от служителка на църквата под предлог, че има нужда от помощ. Вътре Енрике  бил посрещнат със шамари от местния свещеник и негов служител. Двамата отвели момчето в тъмна стая, взели му телефона и започнали да го налагат.

"Като влязъл, те заключили вратата и взели да го бият. И след това му вързали ръце, крака, устата му залепили с тиксо", разказва Златка Гешева, майка на момчето.

"Ами, вързаха ме.. и взеха да ме бият", казва от своя страна и момчето.

Майката подозира и вероятния повод за боя. Преди 2 седмици момчето и негов приятел подпалили чаршаф и обърнали гардероб в стая на местния католически приют. Въпреки това, тя е шокирана от саморазправата и подава жалба в полицията.

"Аз не казвам, че моето дете не е палаво, разбира се. Но това не е начинът, Божи служител е!", недоумява тя.

Родителят твърди, че няколко часа след побоя отец Димитър признал пред нея за направеното и я помолил да не подава жалба в полицията.

"И пак ми се молеше да му простя. И аз му казах: Отче, има църква, идете там се молете", разказва Златка.

Според съдебно-медицинското удостоверение, издадено ден след побоя, малкият Енрике е имал кръвонасядания и синини около лявата ушна мида и окото, както и охлузване по гърба.

По телефона за телевизията отец Димитър заяви, че е наклеветен и прекрати разговора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
malkoto gamen4e si go e polu4ilo zaslujeno
66
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
До АтеистКилимявки носят само православните свещеници,докато тези,които критикуваш и за които се споменава в статията са католически падрета.Така,че си затваряй човката и недей да говориш против БПЦ
65
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 8 години
Католическите "свещеници" освен че са еретици ,те са и педофили. Така,че това дете с това странно,смешно,нехристиянско и небългарско име енрике май се е разминало само със пердаха. Какво ме вълнува какво става в някаква си религиозна католическа барака,католиците и,арменците,протестантите и мюслитата да си ходят от България! те нямат никакво място тук!
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБраво! Така е!
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПЕПИПОДКРЕПЯМ КОМЕНТАРА!
62
0
 
0
 
! Отговори
николай преди 8 години
42 ФАШИСТ виж какво ще ти кажа аз не съм нито християнин нито католик.ама теа глупости дет ги приказваш мама ли те учи или пастора на сектата в която сте.
61
0
 
0
 
! Отговори
николай преди 8 години
до 60
60
0
 
6
 
! Отговори
николай преди 8 години
познавам отеца и знам какъв човек е.това е клевета ще стане ясно и какъв е мотива,дали обаче майката ще се извини публично? имаше и коментар някъде беше нещо от сорта "какво печели майката че да лъже" ха познайте.
59
0
 
4
 
! Отговори
николай преди 8 години
До Анонименотеца е 100% наклеветен
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба гуууусиии
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анонимен. Не мога да ви се начудя(на повечето от вас) какви неща говорите за католиците и те са хора като всички. Вие май си нямате напредстава какъв е живота в църквата в Раковски. Аз мисля,че тя е една от най сплотените в цяла България!!! Свещеника и сестрите се занимават сбвсички от енорията, има толкова много сбирки- за деца, за младежи , за зрели хора ,детски лета.... Ако ги нямсше дези срещи(сбирки)живота в църквата енорията щеше да бъде занимарен!!!Защо не дойдете и сами не се уверит
56
0
 
2
 
! Отговори
ha преди 8 години
Боят те учи само, че по-силният има право. И много пъти е признак на безсилие да се справиш по-интелигентно с детето си. Децата трябва да зваят, че ума, а не силата определят правото. Трябва да знаят рязликата между добро и зло, за да формират съвест.
55
2
 
1
 
! Отговори
мда преди 8 години
Коментарите на развилнелите се доносници доказва ,че всичко е инсинуация на чекистите .
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 56. АМА ТИ НЕЗНАЕШ ЛИ ЧЕ В МУТРОЛАНДИЯ ИМА КАТОЛИЧЕСКИ ЦЪРКВИ И ХОРА КОИТО ИЗПОВЯДВАТ КАТОЛИЦИЗМА? ТА КАТОЛИЦИТЕ СА ЦЯЛА ОБЩНОСТ. НАЙ МНОГО СА В ПЛОВДИВСКА ОКОЛИЯ ТАКА ПРЕЗ ФАШИЗМА НА ЦАРСКА БГ СА КАЗВАЛИ НА ОБЛАСТИТЕ И ОКРЪЗИТЕ. ТЕ НЕ ПАЛЯТ СВЕЩИ НЯМАТ ИКОНИ И СЕ КРЪСТЯ НА ОБРАТНО НА НАС ПРАВОСЛАВНИТЕ..
53
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това не е "палаво", а изпуснато дете. а пердаха е трябвало майката да го хвърли или бащата след палежа. "енрике" и мама "златка" - звучат ми като от канеленият етнос да са. това дали и по какъв начин е бит от свещеници малкия подпалвач трябва а се докаже. но да си зарежеш *** на църквата, то да подпали чужда собственост, после въпреки това а продължат да ти го гледат и да тръгнеш да ги клеветиш или оплакваш - не, никак не е нагло. трябва да й се отнемат родителските права на "мама златка"
52
10
 
9
 
! Отговори
НякойТукПознава ли преди 8 години
нормално дете,което да няма постоянно кръвонасядания?Преди години, когато ме виждаше с нова синка или драскотина, майка ми, без да се скандализира, питаше "Това пък от какво е?" Преди да започна да обяснявам, татко ни прекъсваше с думите "Юнак без рани не може!" и така "дознанието" приключваше.Има ли тук някой,който в детството си не е бил пошляпван от съседи, от ядосан учител и дори от случаен минувач? Всички тези плесници са си били заслужени и родителите ни не са и помисляли за медицинско
51
5
 
17
 
! Отговори
истина преди 8 години
В Раковски , Пловдивска олб. са католици и и *** катедрала и то внушително.Никой няма право да се отнася така с невръстно дете!
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли,че "бог" не се е затворил в някаква сграда и само там можете да осъществите здрава връзка с него,той е електричеството и енергията,която преминава през всичко и вдъхва живот на материята,това с религиите е едно убеждение,което са ви наложили,за да може някои хора да ви използват,от добрината на християнската религия се възползват хората с власт,вие сте добри и работите,вярвате в "който не работи,не трябва да яде",а тези отгоре не са спрели да правят престъпления и да ви товарят живота.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега се развива нова религия - икономика и капитализъм, свещенниците са в костюми, а това, което прави е като другите религии, да събира поклонници, които да се отдалечават от истината и най-вече от себе си, да вярват и изповядват идеи и правила(самоналожени илюзии), които реално са глупави и няма да доведат до нищо добро :D Но както силата на религиите носи дивиденти на определена група хора с власт, така и тази нова религия прави абсолютно същото, докато наивните следват сляпо стадото :D
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
трява да има пално раследване католическите свещеници са извесни с педофилските си наклоности