Горанов, стегни се, намери 51 млн. за вота, заръча Борисов

Сметката набъбва главоломно, оплака се обаче министърът
Обновена: 1 сеп 2015 13:46 | 26 авг 2015 17:52, Веселина Йорданова
83
Горанов, стегни се, намери 51 млн. за вота, заръча Борисов
Снимка: БТА

Сметката за изборите "набъбва главоломно" след всяка промяна в Изборния кодекс. Това информира финансовият министър Владислав Горанов представителите на правителството на редовно заседание днес, според стенограмата.

Още по темата

"Поискани бяха 69 милиона за провеждането на местните избори при 39 милиона отчетени през 2011 година, когато имахме избор на местни власти и избор за президент", съобщава Горанов, а Бойко Борисов изумен само повтаря цифрата "70 милиона!".

Министърът заявява, че е успял с различни методи да свали парите до близо 51 милиона. Премиерът пък му заръчва "да се стяга" и да ги намира.

ЦИК ще е задължена до 3 септември да обяви служебно откриването на 428 секции за референдума в чужбина, информира пък външният министър Даниел Митов. Той съобщава още, че интересът към допитването за въвеждане на електронно гласуване вероятно ще варира значително в отделните държави.

По думите му основен проблем остава осигуряването на членове на секционните избирателни комисии извън страната. Те включват представители на парламентарно представените партии и коалиции, както и един представител на министъра на външните работи във всяка секция.

Ако партиите и коалициите не попълнят своите квоти в комисиите, съставът се запълва с решение на ЦИК по предложение на министъра на външните работи, предимно измежду българските общности в съответната страна.

Традиционно се командироват служители от държавната администрация, тъй като съгласно Изборния кодекс книжата за провеждането на избори и референдум трябва да бъдат предадени на избирателната комисия от упълномощен представител на ръководителя на дипломатическото или консулското представителство, уточнява Митов.

Според МВнР за предстоящия референдум ще бъде трудно да бъде осигурен достатъчен брой представители на администрацията, желаещи да бъдат командировани като членове на СИК, включително и поради невъзможността в чужбина да се гласува на местните избори. Очакваният необходим брой на командированите за осигуряването на съставите на СИК е около 600 души.

Митов предлага да се проведе информационна кампания, чрез която да се подчертаят широките възможности, които законът предоставя на българите в чужбина за упражняването на правото им на глас и да се призове за тяхната активност.

Министърът предлага като стимул по-високи възнаграждения на служителите в държавната администрация като командировани членове на СИК извън страната.

Горанов обаче съобщава, че от 51 милиона лева план-сметка за вота на 25 октомври, 23 млн. са за заплати.

"23 милиона от тях са възнаграждения, ако не ви стигнат повече няма", отсича премиерът. Направете необходимите срещи и с Централната избирателна комисия, и с парламентарните групи и говорете от трибуната в парламента, нарежда накрая Борисов на външния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължава неудържимата реклама 24/7...Когато уж имало култ към Т.Ж. името и словата му се споменаваха десетки пъти по-рядко от Т1...
26
1
 
12
 
! Отговори
Валя преди 8 години
Нали целта е 2 в 1 да се икономисат средствата от бюджета,а те са удвоени.2013г. бяха 20 милиона,2014г.25 милиона при Близнашки,сега 51 милиона, какво прави това правителство просто съм изумена,що харчове що нещо а народа се топи и изчезва що за *** има в тоз Парламент бе боже ,не се търпи повече това чудо.Сега пак субсидии ли ще си делят партиите,направо ми се повръща,отвратена съм от нашите политици.Защо Меркел не прави так,искаме държавата да се управлява от жени,министър председател,Пре
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е слушкал наш Боцко Бащицата Тато. Попивал с празната си кратуна, попивал и сега прилага на Тато мизериите. Сам, един, еднолично, самостоятелно и без да пита се опитва да се прави на велик управник. Но не става защото нема образование, култура, интелект, умения, нищо нема. Само празни приказки за асфалт и магистрали от които крадне като за последно. Един ден след него, дано е по-скоро, ще се разбере каква разруха ни е причинил, колко сме се върнали назад!
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горанов, на миналите избори минахте с 50лв, но имайки предвид поскъпването на живота, този път няма да ме спечелите с по-малко от стотачка.Така, че си коригирайте навреме разчетети, да не стане после Олеле-мале.
23
0
 
3
 
! Отговори
gost преди 8 години
Ало поддражката на виваком моля висе вижте си картите бре както работи така прекасва за какво раним да блееете или карти да играете то маи за доста от услугите сте така напоследак както с нета както работи така и прекасва нема ли кои да гледа това бе баламурници
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да си спретнем една томатина с управляващото мнозинство.
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80-100 LV.--AKO NE NIAMAM DA GLASUVAM ZA VAS.
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдаа... Яко ще се купуват гласове.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама нали ще правим местни избори, а не избори за кмет на Бурса или Кьолн? Какви избирателни секции в чужбина за кмет на Долно Камарци, например? А тоя изсмукан от пръстите референдум колко касае емигрантите? Я ги уточнете тия неща, па после се уточнете с Цв.Цв. колко ще му трябват да се купят няколко стотин хиляди гласа...а може и с Горанов...щото кранчето в Костинброд пресъхна...
18
1
 
22
 
! Отговори
касичка преди 8 години
Е нали имаше 1,5 млрд. събрани повече пари спрямо миналата година, а едни 50-тина милиона не могат да изкарат.На кое да вярваме на товар че наистина са ги събрали тези милиарди или сме ударили дъното вече, че чак и за избори не могат да намерят пари?!?!?! И колкото да се бие у гърдите Борисов, че управлява добре това е нищо повече от илюзорна мечта и пошла лъжа!
17
1
 
13
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
С електронното гласуване дали няма да се облажат ДПС, а? Сега вместо да плащат автобусните билети на турските преселници, просто ще покажат как става гласуването и готово. Прогнозирам че колкото гласували от България, толкова и от Турция ще се явят.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой е пил от фекалните води на Вожда си май.Действат опияняващо!
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горанов напусна парламента, защото не можел с депутатска заплата да храни семейството си и искал да се развива, а Баце оцени лакомията му и го направи министър.
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре ги дайте тези пари на работилите пенсионери , които поучават мизерни пенсии , защото е ясно , че ще ни управляват същите марионетки на Брюксел, Вашингтон , АНкара , робовлделците ще са същите и Тоя гламав народ пак ще си ги избере независимо дали ще гласува или НЕ....... Картинката ми е ясна още от сега
13
6
 
20
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Прав си, няма за кого да се гласува. Но аз реших сега да гласувам за АТАКА.
12
2
 
26
 
! Отговори
няма за кого преди 8 години
Какъв е смисълът от тези избори, като няма за кого да гласуваме?
11
0
 
20
 
! Отговори
аз преди 8 години
Ъъъ... Може ли да намери и едни 51 млн. и за мен? Може ли, може ли? Моля!
10
2
 
26
 
! Отговори
без утеха преди 8 години
Другарю Горанов, стегни се, намери 51 млн. за вота, заръча другарят Борисов. Ще намеря шефе, ще пусна още ромчета да продават контрабандни цигарки на Женския пазар в София, ухили се Горанов.
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това просто българско племе Мутрата и Олигархията ще го водят за носа още не знам колко години.Значи Ореха умните и красивите щяха да го разкъсат, че се опита да изтегли почти 1 млрд за да запуши дупката в НЗОК, след като Дянков и Борисов откраднаха близо 3.7 млрд оттам,а сега когато ГЕРБ изтегли 16 млрд, които ще вращат не само внуците ни, но и пра-пра-внуците ни, тишина и мълчина. Срам !
8
0
 
26
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
*** чакайте бре, нали до оня ден г-н Борисов се хвалеше, че е събрал милиард от "пресечената" контрабанда? После, за тези избори не се знае от оня ден, те са си определени от закона и се знае от предишните кога са. Как така не са предвидени средства в бюджета за тази година, с известен резерв? Или пак е правен "ала Дянков"? Да не стане накрая така, че да искат през октомври пак актуализация и нов заем та да го вържат до края на годината. Егати финансовите министри, дето са ни налазили напоследък.