Провокации на събора на русофилите в България

Форумът събра близо 12 хиляди души
5 сеп 2015 16:56, Елка Василева
327
Провокации на събора на русофилите в България
Снимка: архив, Reuters

Група от инициатива "България за мир" се опита да стъпче знамето на Европа по време на провеждащия се край язовир "Копринка" 12-и събор на русофилите в България.

Опит да свали европейското знаме, издигнато на един от пилоните край трибуната на събора, направи и старозагорец, който бе спрян от полицията.

Тези два инцидента, както и скандирания от симпатизанти на партия Атака срещу политици от управляващата партия и от БСП, помрачиха настроението на традиционната среща на приятелите на Русия край язовир "Копринка".

Форумът събра близо 12 хиляди души, представители на клубовете на Национално движение "Русофили" и на приятелите на Русия в България, работили и учили в Коми и в страните от бившата ОНД.

Европа без Русия не може, но не сме съгласни 2-3 страни от Европейския съюз да диктуват отношенията в него, заяви в словото си от трибуната Александър Малинов, председател на Национално движение "Русофили", организатор на събора.

Приветствие към участниците в срещата отправи и председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната група за приятелство с Русия Красимир Велчев, според когото "политиците са в дълг към хората, защото им пречат да се обичат и да живеят заедно" и призова да не се подчинява историята на политиката.

Председателят на БСП Михаил Миков също изпрати поздрав към участниците в събора. Приветствие към русофилите отправи и кметът на община Казанлък, домакин на събитието - Галина Стоянова. Тя говори за Казанлък и района като пример, в който добрите отношения между двата народа - българският и руският, намират израз в развитието на местната икономика поколения наред. Днешният пример за това добро партньорство, според кмета на Казанлък, са добрите връзки между града на розите и побратимения руски град Толиати.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
5
 
! Отговори
българофил преди 8 години
До циникаПосрещайте със смях каквото поискате,нямате проблем,но по доброто запознаване с историята,без политически пристрастия,ще ви свърши по-добра работа!Запознайте се и с дейността на граф Игнатиев и неговата роля в Априлското въстание,литературата е предостатъчно!!Много е поучително!Между другото,името "граф Каулбарс" говори ли ви нещо?
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** тикви се събрали на едно място преброили се и остановили МАЛКО СМЕ ДЪРТИ СМЕ
58
0
 
11
 
! Отговори
баси преди 8 години
Русофили...туркофили...еврофили...американофили...После защо България от едно робство излиза,и в друго влиза!..
57
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мразя тая примитивна руска ***!ТЕ СА ПРИЧИНАТА ЗА ВСИЧКИТЕ НИ НЕЩАСТИЯ В БЪЛГАРИЯ!ТЕ ---ВЗЕХА НА ХОРАТА ИМОТИТЕ И ПАРИТЕ И ОГРАБИХА БАНКИТЕ!ТЕ --СА ХПОРАТА КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА "капиталистически-КОМУНИСТИ" по РУСКИ ОБРАЗЕЦ!ТОВА СА БАНДЮГИ И ПРОДАЖНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
56
9
 
8
 
! Отговори
радан Тъпото преди 8 години
Някой да извика санитарите ,че така като гледам тук поне двама от *** се нуждаят от агресивно лечение,това терористи,агенти,предатели,лагери,свалени самолети,незабавно в изолатора ,че е заразно
55
12
 
14
 
! Отговори
Лольо преди 8 години
"Всяко тържество за България е смърт за Русия"Иван Аксаков ( на който е кръстено Аксаково до Варна(за благодарност))Този събор е преброяване на Руслямистите в Татковината. Айде сега, както са се събрали вкупом- беж към МАсква.... И да н'съ връщат повече...
54
4
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Браво, мното точно си го казал.Русофилите и американофилите са предателите на България.Нито една от тези две групи не искат да бъдем цивилизована държава с развита икономика.Хора, спрете да се делите и помислете за България.
53
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофили русофилиииии...по големи бай ганчовци от вас няма :)
52
8
 
9
 
! Отговори
тъпото Жуже преди 8 години
Аз съм най богатото Жуже,имам над 200млрд $ !
51
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не са русофили, а сборище на украинофоби !
50
5
 
8
 
! Отговори
радан Тъпото преди 8 години
Какво ли си мисли амер.посланник като гледа 12 хил. русофили на едно място.......дали е доволен от местния НПО-слугинаж ,къде са сега медиините *** ?
49
6
 
8
 
! Отговори
тъпото Жуже преди 8 години
Аз съм най високото и яко жиже в Света!
48
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ - ЕДИНСТВЕНАТА НИ НАДЕЖДА ДА СЕ ИЗМЪКНЕМ ОТ ЕВРОГЕЙСКО РОБСТВО!
47
9
 
7
 
! Отговори
радан Тъпото преди 8 години
Тука се разхвърчаха седераски плюнки,потекаха лиги и замириса на ***, спокойно господа НПО-*** грантовете ви все още не са в опасност
46
7
 
12
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: 75Много си прав! Русия не само е била против съединението но най-вече е била против независимостта ни. А особено важен е факта че руския цар ни е освободил наистина, но не безкористно и защото ни обича, а просто защото е мислел за нас като за част от неговата територия, на Руската Империя. Все едно сега САЩ да не празнуват 4 юли като национален празник и Ден на Независимостта си, а деня на победата във войните срещу Англия.И щяха да са като Канада - кралицата да им е начело.
45
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съд всяко година намалявате бе, мудак. Половината от тия 12 000 хиляди са рускини, които предпочитат да живеят в евроГЕЙска България, а не в матушката. Гледай и се учи от тях. Те не са прости, направили са най-правилния избор в живота си!
44
8
 
9
 
! Отговори
радан Тъпото преди 8 години
Абе какво да ги смятаме- 80 % от бъргарите са руски агенти ,само шепата *** и НПО-проститутките са най -големите родолюбци ........
43
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива сборища е търсила жандармерията преди 9.9.1944 г. Да заиграят минохвъргачките и картечниците.
42
16
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
Сборище от предатели и дупедавци!НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ , ЧЕ РУСИЯ БЕШЕ ПРОТИВ "СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ"!!ТЕ ИЗОБЩО НЕ СА "БРАТЯ" --ТЕ СА СИ ЗАВОЕВАТЕЛИ !НАЙ-ЧИСТА ПРОБА...!
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали всички се досещат , че списъка на тези мили хора е в ръцете на съответните люде в съотвените държавни,общински и частни организации?Както и в новоткрития координационен център на Съюзното комадване?