Наказват монаси заради непристойно поведение

Русенската митрополия ги лиши от духовен сан
21 сеп 2015 08:26, Петя Славова
16
Наказват монаси заради непристойно поведение
Снимка: Булфото

Трима монаси от скалния манастир "Св. Димитър Басарбовски" скандализираха Русенската митрополия с непристойно поведение.

Те са лишени от духовен сан и с наложеното им най-тежко църковно наказание - запрещение "аргос", не могат да свещенослужат в църквата, пише в. "Труд".

Срещу Висарион, Еврем и Атанасий има църковно-наказателни дела, за които по устав предстои да се произнесе Епархийският съвет.

Най-тежко решение очаква йеромонах Висарион. За него преди 2 седмици е подадена жалба, че е ударил с бастун Пенчо Алексиев пред съседи на общо събрание в кооперацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: монаси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Мирянка преди 8 години
Когато четем новини, слушаме радио и т. н. виждаме, че нашият живот става все по-труден. Става ад, както казват мнозина. Гледаш новините и се поболяваш. Слушаш за събития съвсем наблизо до твоя дом, притесняваш се и казваш: накъде вървим? Защо животът ни е такъв? Не можеше ли да бъде по-хубав, да бъде рай? Той би могъл да бъде рай. Бог ни е създал за радост, а не за страдание. Бог не ни е довел на този свят, за да направи живота ни истински ад, а за да живеем мирни, тихи, радостни, творчески. Да водим динамичен, но в същото време смирен и спокоен живот. Да имаме своите всекидневни работи, ху
4
0
 
0
 
! Отговори
pravoslaven-s преди 8 години
61788
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AKO PRESPISH S DIADO TI POP SHTE STANESH SVETIZA CAD,TOI GOSPOD SAMO MENE SLUSHA.
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема не е във вярата, а в липсата на вяра.Няма лоша световна религия, лоши са тези които четат грешно библията и корана.Попове и ходжи карат хората да се страхуват от дяволи, адове и други тъпотии ;)Арабина дали е християнин или мюсюлманин все ще си е див и ще коли наред.Проблема си е в хората, не в друго!
1
26
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Ходжите са злато пред поповете!Един поп кара Мерцедес и снима сикиш клипчета,втори си показва онази работа,трети краде свещи от манастира и ги продава и т.н.Религията е магия за мозъка.