Сталоун в клип за родния туризъм: България е мястото!

Кинозвезди показват лично отношение към страната ни
Обновена: 11 окт 2015 15:20 | 11 окт 2015 15:13, Веселина Йорданова
60
Сталоун в клип за родния туризъм: България е мястото!
Кадър: Dnes.bg

"България е мястото!“, казва Силвестър Сталоун в новия рекламен клип на страната ни.

Шест кинозвезди са героите, които не просто рекламират страната ни, а показват личното си отношение към нея като място, което трябва да се види и усети, стана ясно при днешното представяне на клипа от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Във видеото участват актьорите Салма Хайек, Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Ейдриън Броуди, Шохрех Агдашлу, както и режисьорът Том Кърк, и продуцентите Алън Сейгъл и Лез Уелдън.

"Работим по този клип близо 10 месеца и мога да кажа, че това е сред най-добрите примери за публично-частно партньорство. За неговото създаване не са инвестирани държавни средства. С този клип променяме начина, по който искаме да се възприема и промотира страната ни“, подчерта министър Ангелкова.

Тя и изпълнителният директор на филмовите студия Ярив Лернер подписаха Споразумение за партньорство по силата на което всички права се прехвърлят на Министерството на туризма и видеото може да бъде използвано безвъзмездно за популяризиране на възможностите за туризъм в страната ни.

"Клипът показва и тясната връзка между туризма и киното, с което се надяваме да привлечем още по-голямо внимание към България“, посочи Николина Ангелкова. По думите й примерите в световен мащаб са красноречиви – туристите в Англия са нараснали с около 50% след излъчването на поредицата за Хари Потър.

В Тайланд са отчели ръст от около 22% след премиерата на "Плажът" с Леонардо ди Каприо, а Хърватия се позиционира като кино дестинация след снимките на шестте сезона на тв сериала "Игра на тронове".

"Киноиндустрията може да ни помогне да преодолеем и сезонността в туризма", допълни министърът на туризма.

Клипът може да бъде видян на страницата на министерството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хейтърчета от всичко разбирате, същите сте кат бат ви Бойко
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе, що не го направиха тоя клип наистина професионално - Родопите и Рила само да бяха показали е напълно достатъчно да привлечем туристи. Пълна смешка
23
6
 
13
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
ХЪРВАТИЯ ИМА ПАЛМИ ИМА ХУБАВА РАСТИТЕЛНОСТ В БЪЛГАРИЯ СИВО И КЛИПА Е СНИМАН ПРЕЗ ЗИМАТА С ДЪРВЕТА БЕЗ ЛИСТА ГОЛИ ПРЪЧКИ. НЕ ,ЧЕВ БЪЛГАРИЯ НЕ МОГАТ ДА РАСТЪТ ПАЛМИ И ВЕЧНО ЗЕЛЕНИ ДЪРВЕТА, НО НЯМА КОЙ ДА ОПРАВИ ИНФРАСТРУКТОРАТА НА БЪЛГАРИЯ. НЯМАТЕ ЧУВСТВО ЗА КРАСИВО ЩОТО ТОЛКОЗ ВИ РАЖДА МОЗЪКА ОСОБЕННО НА БОРИСОВИЯ.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пластичния му хирург е добър щото този си е вече на 70-се години и не се шегувам!!!!
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като одъртеят идват тук на евтинко и на природа ама да си подбират места без * население, че ще им се види живота тесен!!!
20
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всичкото отгоре в клипа се вижда ДЖАМИЯ!!! Пак се изложихме яко пред чужденците!
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдааа, личи си че клипът е безплатен.
18
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И звездите в това клипче на се снимани специално за него. Събрани кадри от документални кадри към самите филими или като си заминават ги карат да кажат нещо добро. ВСЕКИ ОТ тези актьори впоследствие е казвал лоши думи за провинциалната ни страна в други предавания ... и са прави. Проверете в Тубата!
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ако съм чужденец и видя този клип посмъртно няма да стъпя тук-все пак ми показват някакви полуразрушени постройки и сгради от средата на миналия век и някакви актьори повечето в края на кариерата си...
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питайте "бежанците", дали им харесва България !
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"За създаването на клипа не са инвестирани държавни средства, увери тя." Аз за рекламирането на тая боза колко смятат да изхарчат? Никой няма да пуска това посредствено нещо без пари. Къв е смисълът тогава? Клипчето говори, че България е добро място за снимане на филми ( най-вече екщъни, чийто сюжет се развива в страни от 3-тия свят ), но това КАКВО ОБЩО ИМА С ТУРИЗМА и Ангелкова?
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-якото е Слай, но все пак на заден фон се вижда разрушен завод, който е супер за филми, но не привлича туристи. Общо взето в цялото клипче се говори, че българите добри и професионалисти - не съм чувал някой да ходи на туризъм някъде, щото хората били добри. И кво като са добри - ще се усмихваме на туристите, ама кат не знаем езици - как ще си правим приятен моабет?
13
0
 
6
 
! Отговори
Peter преди 8 години
Това си е точно като клипа за 2 Милиона от столичани :-)
12
10
 
6
 
! Отговори
само роли на убийци преди 8 години
Как може един много посредствен актьор, който играе само роли на убийци, да прави реклама на България?
11
2
 
2
 
! Отговори
правилно ли чух преди 8 години
"За неговото създаване не са инвестирани държавни средства " ??? !!! - АЛОООУУ УУУ ?Хотелите в България са частен бизнес , Ех ама алчност ! Нямате съвест ,Ей !за Деца болни -Няма,за пенсионери гладни -Няма
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По този клип било РАБОТЕНО 10 месеца...:))))
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изгледах го няколко пъти, за да забележа всички моменти. По-смотано не може да е - само кадри от зимни месеци без зеленина и сиви дни. Започва с яко комунистическо подтискащо народа строителство. Салма Хайек на фона на МС и БНБ - гнус. Антонио Бандерас, а на заден фон няква кариера. Малко снимки с дрон на очукани софийски кооперации с балканска архитектура от началото но 20в.. Сиви облаци. Следва очукан парк с малко зелено, олющена джамия и някви грозни кадри на вода и някви бунгала в гората
8
0
 
10
 
! Отговори
Peter преди 8 години
Каква е тази забрадка в 0:17 ?
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сериозно-по-голяма анти-реклама на България(поне за туризъм),от този клип не съм виждал...Реклама по скоро на някой треторазряден режисьор с продънен бюджет да дойде да снима тук някой третокласен буламач...Къде е морето къде са планинските курорти...
6
3
 
5
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Няма лошо дано има файда само ще попитам бил ли е случайно по морието .