Сюрприз на щанда: Детски обувки с... порно сцени!

Институциите безсилни, прехвърлят отговорността на родителите
12 окт 2015 10:17,
97
Сюрприз на щанда: Детски обувки с... порно сцени!
Снимка: БНТ

Детски обувки с еротични сцени на тях се появиха по магазините в София и Варна. За това сигнализираха шокирани родители. Обувките са марка "Кемпер", съобщи БНТ.

Възмутените родители питат редно ли е детски обувки със секс сцени върху тях да се продават в магазините.

Институциите, които са отговорни за контрола обаче, вдигат ръце и си прехвърлят топката. От Комисията за защита на потребителите не смятат, че има за какво да санкционират търговците. Причината е, че при продажбата на обувките със секс сцени не се открива нелоялна търговска практика, защото няма накърнени икономически интереси на потребителите. Не се премълчавала и информация, нямало и заблуда, така че да се стимулира покупката им.

От Агенцията за закрила на детето пък обясниха, че не могат да забранят тази стока. "Можем само да апелираме към хората да не я купуват", обясни старши експертът в ДАЗД Цветелина Георгиева.

От Агенцията все пак бяха категорични, че обувките със сексуални сцени са крайно неподходящи за деца и оказват неблагоприятно влияние върху развитието им. Затова от Агенцията призоваваха към отговорност родителите и търговците.

"Призоваваме родителите, които носят първостепенна отговорност за децата, да обръщат внимание на това, което купуват, за да не попадат подобни артикули с неподходящо съдържание при тях", коментира Георгиева. Според нея така ще се ограничи производството на подобни артикули и те няма да достигат до децата.

"Не можем да забраним тази стока. Можем просто да апелираме към хората да не я купуват", призна тя.

Агенцията за закрила на детето призова Комисията за защита на потребителите да спре от продажба детските обувки. От там обаче заявиха, че това може да стане само ако стоката е опасна – а тя не е. В крайна сметка отговорността си остава за родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми се вярва да са детски! "Има нещо гнило в Дания". Ако дечко на 12г. носи 37-38 номер...
28
31
 
14
 
! Отговори
Трактор преди 8 години
До Анонимен 35Какво образование имало при Бай Тошо, ти шегуваш ли се ? имаше промиване на мозъци и не случайно нашето образование не се признаваше никъде по света, а членовете на политбюро пращаха децата си да учат в чужбиназдравеопазването беше още по-зле, нямаше лекарства срещу рак, нямаше помпи за диабет, за трансплантации да не говорим, елементарни операции не можеха да правят, ако нямаш пари за чужбина - мреш. Така беше при Бай Тошо, който е живял тогава като мен, помни мизерията.
27
3
 
23
 
! Отговори
Край преди 8 години
Не ми липсва Бай Тошо лично ЛИПСВА ЗДРАВИЯ РЕД и СИЛНАТА ДЪРЖАВА която може да защити гражданите си и имуществото им. Една държава като това не може да го свърши няма смисъл от нея. Яж банани и карай нов внос таралясници обаче не смееш да си оставиш детето до 15г. да играе само навън па и после му трепериш като се смрачи. Това всичкото с тия обувки може да се илюстрира.
26
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква *** и абсурдна държава е България. Всеки ден някаква нова простотия,всеки божи ден! Институциите били безсилни и нищо не можели да направят. В тази нещастна страна, цари беззаконие във всяка една област така или иначе.Били безсилни. А силни ли са някъде? Как нагло се нарушават законите всеки ден. Такива стоки в която и друга нормална страна не биха се допуснали,даже и в Африка. Но това е България,ние сме различни
25
2
 
14
 
! Отговори
... преди 8 години
Ми то в държава където с ш.бане оправя се абсолютно всичко, то децата требе от малки да знаят как да се оправят! Инак требе обаче да се засили гей обществото щото това си е дескриминация къде са сцените дето има мъж с мъж или аиде и жена с жена! *** стегнете се бре гей обществото, все пак децата от първи клас требе да знаят, че и да ти порят отзат де пак е добре!!! Важното е да си оправен, така де се каже!
24
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТова което при бай Тошо беще построено сегашните 25 години вече не могат да го откраднат. При бай Тошо за всеки имаще осигурени дом, работа, сигурност, образование, здравеопазване и пенсионерите не ровеха в кофите за *** за огризки от храна, и децата не умираха защото родителите нямат пари да плащат скъпите лекарства на фамрацевтичната мафия.
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че бяха нашите братя американците да ни освободят от руско робство и да ни донесат свобода и банани, да лапаме банани, защото при бай Тошо нямаше банани и маркови дънки и маратонки и се чакаше за лада а сега караме нови 15 годишни западни коли и си джиткаме в мола да си купуваме маркови дунки и фанелки пума и маратонки и с лапаме бананите с кеф.
22
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всичко са виновни комунистите, защото ни управляват комунисит, ето до какво води 25 години комунистическо управление. Затова на България и трябва закон за лустрацията - България трябва да се изчисти от комунистите и да скъса всвякакви дипломатически отношения с Русия - от там идват всички проблеми на България. Унгария и Чехия изгониха комунистите и сега живеят добре.
21
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КрайМного неща нямаше при Бай Тошо, и банани нямаше, кафе нямаше, климатици нямаше, автомобили нямаше, за Москвич се чакаше 15 години да ти дойде редаАко ти липсва Бай Тошо може да идеш в Северна Корея ,там още е така
20
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е виновна демокрацията и пазарния капиталиъзм, не е вярно, че пазарния капитализъм се е провали. Провалиха са само отделни индивиди неудачници и мързелви некадърници които си заслужават да живеят в мизерия. В България тези неудачници са 94% от населението.
19
4
 
22
 
! Отговори
екс преди 8 години
Анонимен о 22, и сега и преди са ЕДНИ И СЪЩИ управлявашите! Това беззаконие НЕ Е ЗАРАДИ РАЗЛИЧНИЯ СТРОЙ а заради еднаквите ***! Не схващаш ли, че точно ДС-тата правят нещата в БГ гадни, щото в мътна вода най-лесно се хващат шараните/правят далаврите!! НЕ ДЕМОКРАЦИЯТА е виновна, щото в Германия и Швейцария такова нещо ако стане, ще има хора в затвора и глоби в милиони...МИСЛИ , МИСЛИ!
18
10
 
31
 
! Отговори
Край преди 8 години
При Бай Тошо Агенция за закрила на децата нямаше и нямаше деца да просят по кръстовищата, деца да ровят кофите за храна, деца да раждат деца. Децата играех вън до тъмно и никой не му минаваше през ум че това е опасно. Страшна демокрация си направихме.
17
2
 
37
 
! Отговори
Край преди 8 години
Щом агенцията за закрила на детето и агенцията за защита на потребителите не могат да се оправят съм съгласен да финасирам покупака на стотина чифта - да им ги направим униформени на бюрократите в двете агенции. да си тропкат по коридорите с тия порнографски картинки за радост на началниците си.
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАЧЕНА В ИНТЕРНЕТ ,СНИМКА НА СИДЕРОВ ,МАРАТАНКИ ВСИЧКО ПРОСТАШКО НАЙ НАПРЕД КАЧЕНО
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ционистката пропаганда за разврашаване на младежта работи на пълна пара.
14
6
 
12
 
! Отговори
екс преди 8 години
С други думи, бившите комунисти, дето сега пак са на власт, не могат да се оправят дори с нещо толкова елементарно... МИ ДА СЕ МАХАТ ТИЯ *** НАЙ-НАКРАЯ !!!
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И къде пише, че обувките са "детски"?
12
1
 
19
 
! Отговори
с преди 8 години
Брех! Тея картинки по обувчиците изпревариха същите в страниците на буквара. Да му се невиди!
11
1
 
25
 
! Отговори
край преди 8 години
То ако беше преди 89 изобщо на никоя болна глава нямаше да хрумне ни да прави такива *** ни да ги внася.
10
7
 
18
 
! Отговори
Край преди 8 години
Демокрация братчет. Държава нема. да идва ИДИЛ те ще ни оправят