Никой не чисти смазката в тунелите – няма пари

Нужно е специално покритие за стените, признават от АПИ
14 окт 2015 08:50,
39
Никой не чисти смазката в тунелите – няма пари
Снимка: архив Булфото

Държавата няма пари да почиства хлъзгавата смазка, образуваща се в тунелите по магистралите. Това стана ясно от изявление на регионалния министър Лиляна Павлова и шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, цитирано от вестник "Труд".

Въпросната смазка се образува от особен тип филм отлагания от газове, който полепва по стените. Тунелите нямат допълнителна вентилация и при висока влажност филмът се превръща в хлъзгава субстанция, която се стича по стените и попада на асфалта.

"Тази "смазка" не се чисти специално, няма предвидени пари затова", признава Лазаров. По думите му е нужно специално покритие за стените, каквото от АПИ имали намерение тепърва да правят.

Не е ясно обаче откъде ще се намерят пари. Министър Лиляна Павлова заяви вчера, че се надява при добро изпълнение на бюджета ведомството да получи пари за ремонт на тунелите, но сумите били огромни - 60 млн. лв. за петте най-големи тунела. Това е около една трета от годишните разходи за поддръжка на всички пътища у нас. Бюджет за пълна подмяна на електроинсталациите и изолацията не е имало от 25 години, каза още Павлова.

С осветлението обаче според нея се спекулирало. "Може да има единични изгорели крушки, но нямаме неосветени тунели", заяви министърката. Тя уточни, че ситуационният център на АПИ е пускал съобщения за такива проблеми и е предупредил шофьорите да карат с повишено внимание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафия Мафия Мафия Одставка Оставка ОставкаДвама трима протестират по добре да емигрират !
26
0
 
3
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
ВСИЧКИ ПОСТРАДАЛИ В ТУНЕЛА ОСЪДЕТЕ ДЪРЖАВАТА И ИНСТИТУЦИИТЕ ЗА НЕ ИЗПЪЛНЯВАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ.ПЪТНИЯТ ДАНЪК Е ЗА ТОВА,САМО ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ГОДИНИ ЕДНА РАБОТА НЕ СЕ ЗАПОЧВА И СВЪРШВА ОТ НАЧАЛО ДО КРАЙ.МИСЛИ СЕ САМО КОЛКО ПАРИ И КАК ПО-БЪРЗО ДА СЕ ВЗЕМАТ.НЕ СЛУЧАЙНО СЪМ ГИ КРЪСТИЛА УЧЕНИ -НЕДОУЧЕНИ.КОГАТО СЕ СЪЗДАВА НЕЩО СЕ ВКЛЮЧВА И ГРИЖАТА ЗА ТОВА,Т.Е.ПОДДРЪЖКАТА.ВСЯКО РАБОТНО ДЕЙСТВИЕ ЗАВЪРШВА С ПОЧИСТВАНЕ НА РАБОТНОТО МЯСТО ОТ РАБОТЕЩИЯТ.А ЗА НЕДОСТАТЪЦИТЕ НА ТУНЕЛИТЕ СА ОТГОВОРНИ СТОПА
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В нормалните държави полицаите дори разчистват *** при катастрофи!А нашите милиционери само секрият зад храстите и чакат да рекетират някой ***!За дебело...ците в правителството и парламента--да не говорим!За това са изборите, внимавайте и не оценявайте кандидатите само спрямо личните си интереси!
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A пари за нови Мерцедеси и БМВ та ИМА!Нагли ***!
23
8
 
0
 
! Отговори
марчо преди 8 години
Като ненормални карате бе кауни! На мен не може да се случи- това ли си мислите! Утре като се ряснете ще гледате като нас£@ни, ако сте живи!
22
0
 
14
 
! Отговори
Наказания за КАТ преди 8 години
В Законът за движение по пътищата е пълно с наказания най-вече за шофьорите и за най-малкото нарушение, но няма никакви наказания за КАТ и АПИ, ако не си свършат работата, както е в случая, независимо, че загинаха хора и много хора и коли бяха потрошени. Очевидно трябват други промени в закона, а не тези, които предлага КАТ. Трябва да има наказания за КАТ и за тези, които трябва да поддържат пътя и то много сериозни наказания, защото техните нарушения на закона водят до катастрофи като в Витиня.
21
0
 
15
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Парите откраднати, тунелът непочистен, но ... шофьорите били виновни, както винаги според КАТ.
20
0
 
14
 
! Отговори
77777 преди 8 години
С половин уста започват да признават, че колите не са могли да спрат поради тази смазка по пътя. Няма превишена скорост, няма несъобразена скорост, има несвършена работа от АПИ и КАТ, който също има задължения по закон в този случай и както винаги нищо не е свършил.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво се оказва, че истината започва да излиза наяве. Явно повечето коли от катастрофата в тунела не са могли да спрат поради комбинацията от лоши атмосферни условия, хлъзгава заради наслояванията настилка и несъобразена (наясно съм колко съм ***!) с тези дадености скорост. Но поне истерията и ролята на разлива преди тунела се поизясни.Нещо подобно се наблюдава и на бул.П.Владигеров под жп линията при Обеля, където пътните бояджии са нанесли новата жълта линия върху купчинки от наслоявания
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като стане белята тепърва се търси решени, а то се е знаело много отдавна и нищо не се е правило по въпроса.Сега като вече е късно тепърва едни милиони се калкулират. За това време сам човек с четка за зъби щеше да го почисти основно целият тунел, те още го мислят.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ли грешно сметам, но от винетки все ще се съберат 60мил.
16
1
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО В ЛИЦЕТО НА ПАВЛОВА ПРИЗНА,ЧЕ ЗА КАТАСТРОФИТЕ СТАНАЛИ В ТУНЕЛИТЕ ВИНА НОСИ ДЪРЖАВАТА ,ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ШОФЬОРИ ОСТАНАЛИ ЖИВИ СЛЕД ПТП ДА СЪДЯТ ДЪРЖАВАТА
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
айде сега асфалт няма да ядеме ще си го ближеме за сол
14
0
 
15
 
! Отговори
Hex преди 8 години
Няма пари или никой не се е сетил да го направи, и никой не си е вдигнал ***, за да свърши нещо?
13
8
 
10
 
! Отговори
галин преди 8 години
До Анонименкажи ми моля, за кого трябва да се гласува според теб?турците? комунистите? барека? КОЙ? няма за кого! всички само чакат да го извадят големия и да ни почнат, стига говори глупости!!
12
1
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Та ти махнат и на тебе тунела!
11
7
 
6
 
! Отговори
меднес преди 8 години
Да ги махат тия тунели!
10
2
 
19
 
! Отговори
uiko преди 8 години
До ГЕРББих ти отговорил подобаващо,но ще ме изтрият.Затова ти си знаеш.
9
0
 
30
 
! Отговори
!? преди 8 години
Искат да ме убедят че от винетки се събират само 60 млн. на година, и за цената попитайте тиражиите или автобусните шофьори - те да ви кажат колко са евтини
8
23
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 8 години
Абе червени каскети, вие откога взехте да коментирате тунелите по магистралите? Нали асфалт не се ядеше и трябваше да караме по селските ви пътища на вашите гении Станишев и Орешарски?Що не сте си карали през селата, а сте се бутали по магистралата и то с превишена скорост?!